06-11-2018
WEETJES NOV - DEC
-------------------------------

- Op zondag 18 november 2018 gaan we met z’n allen schaatsen! Ribbels, speel- club en kwiks worden verwacht om 9.30u aan de schaatsbaan in Liedekerke. Jullie kunnen hier opnieuw om 12.00u afgehaald worden. Tippers, tiptiens en aspi’s worden verwacht om 9.00u aan de chirolokalen MET FIETS. Jullie zullen om 12.30u terug in Meerbeke zijn.
Wat neem je mee op deze leuke voormiddag? Lange broek (!!), handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro!

-Nogmaals: het is heel erg belangrijk dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro. Als dit nog niet gebeurd is, gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen aangezien dit uiterst belangrijk is voor de verzekering van uw kind (niet ingeschreven = niet verzekerd!).

-Op zondag 25 november 2018 is het zover: CHRISTUS KONING!
Jullie worden op deze dag om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.30u. Dit betekent: een hele dag chiro! Wat gebeurt er allemaal op zo’n leuke dag?
Voormiddag: ‘s ochtends gaan we naar de misviering in de kerk van Meerbeke en daarna spelen we heel erg leuke spelletjes!
Middag: Hmmm, een lekker middagmaal! Lees: pistolets met gekapt, ole!́ Namiddag: We spelen een groot spel in het park, kijken naar een leuke film en krijgen een heerlijk vieruurtje!
Vergeet zeker niet om 5 euro mee te brengen en je lekker warm in te duffelen op deze spetterende chirodag!
Ouders en grootouders, vriendjes en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen. De dienst start om 9.00u.

- Het is weer van dat: december = examens. BOEHOE!
Daarom zal er voor de oudste afdelingen vaak avondchiro op vrijdag of zaterdag plaatsvinden. Waar en wanneer wordt vermeld bij jullie afdeling!

-Voor de sinterklaasfeestjes volgt er info via facebook en voor de ribbels, speelclub en kwiks via sms.

- Te lezen in december:
In naam van de hele leidingsploeg wensen wij alle Flossertjes en hun familie en vriendjes een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Dat het komende jaar even spetterend mag zijn als het vorige!

Liefs jullie leiding

16-09-2018
Weetjes september - oktober


Nog even wat over het voorbije kamp:

- Aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Heel erg bedankt! Het was fantastisch dankzij jullie allemaal! We willen ook onze kookies nog eens extra bedanken! Kevin, Iris, Bas, Bram, Dorien, Uschi, Lotte, Joke en Lore; een dikke merci voor alle goede zorgen en het lekkere eten! D-A-N-K-U, DANKU!

* Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster.

* Jammer genoeg moeten we afscheid nemen van een paar lieve leidsters...
Leidster Ine, Heleen en Lise, we gaan jullie enorm missen! Bedankt voor jullie jarenlange inzet in de chiro en alle mooie chiromomenten! Dikke kus van ons allemaal!
_______________

* Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Wij hopen dat we dit jaar op een tijdige inschrijving kunnen rekenen. Dit jaar gebeurt het in twee stappen:
Het invullen van het inschrijvingsformulier + het storten van het inschrijvingsgeld (40 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964) Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Paulien De Nul”. Wij vragen met aandrang om dit tijdig te doen, we herhalen nogmaals dat dit zeer belangrijk is.

* Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook een website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. een alternatief programma bij regenweer,...), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. www.chiroflos.be. Ook op onze facebookpagina (Chiro Flos Meerbeke) verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.

* Zoals je misschien wel al gemerkt hebt, dragen wij het chiro-uniform. Je kan niet alleen een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro (vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg), maar je kan ook een volledig uniform aanschaffen in de dichtstbijzijnde chirowinkel:
De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
Ook willen wij een oproep doen om oude chirokleren te doneren aan de chiro. Chirokleren die niet meer gedragen (kunnen) worden door uw kind kunnen op deze manier aan een prijsje verkocht worden aan andere kinderen. We werken ook met een ruilsysteem; oude of te kleine chirokleren kunnen omgeruild worden voor grotere exemplaren, indien we deze ter beschikking hebben. Meer info hierover kan je vinden bij alle leidsters!

* Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen. Als er een activiteit wordt gedaan waarbij je heel vuil zal worden, wordt dit normaal in dit krantje bij je eigen afdeling extra vermeld!

* Vrijdag 20 oktober 2017 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten! Doe dus die dag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te gaan. Want: als je ‘t ons vraagt... CHIRO!

* Zaterdag 27 oktober 2018 is het FLOS FEVER, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Vanaf dit jaar is er voor onze jongste leden ook de FLOS FEVER KINDERFUIF! Dit gaat door op dezelfde dag, nog voordat de grote fuif begint! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 28 oktober geen chiro zijn.

* Bij verdere vragen: aarzel niet om iemand van onze leidingsploeg te contacteren! Je vindt onze gegevens in dit krantje en op de website. Op zondag zijn we voor en na de chiro ook te vinden aan de chirolokalen.

* Om het chirojaar in te knallen sparen wij voor een supermegafantastische sport- en spelkoffer (http://www.debanier.be/sport-en-spelkoffer-debanier.html)
om alle zondagen nog meer plezier te kunnen maken. Dit alles kost natuurlijk veel geld en wij kunnen alle steun gebruiken. En het goede nieuws is: JULLIE KUNNEN ONS DAARBIJ HELPEN!
Wat moet je doen?
Gewoon op volgende link klikken: https://www.trooper.be/chiroflos en doorklikken op de winkel(s) of website(s) die jou interesseren. Wanneer je een bestelling plaatst, gaat een deel van jouw bedrag naar onze jeugdbeweging en dit ZONDER dat jij ervoor moet BIJBETALEN! Ook voor de vergeetkousen onder ons is er iets nieuws: de TROOPERBOT. Eens je deze gedownload hebt, zal hij opbliepen telkens je shopt in een Troopershop en hoef je zelf nooit meer te denken om eerst via Trooper je favoriete webshop aan te klikken!! Meer info op
https://trooper.be/trooperbot.
Alvast bedankt aan iedereen die ons al geholpen heeft om een mooi bedrag bij elkaar te sparen! D-A-N-K-U, DANKU!!

30-07-2018
Beste flossers en ouders,
Even om alles nog eens duidelijk te maken:
Maandag 30 juli mogen jullie de bagage komen afgeven aan de chirolokalen tussen 19:00u en 20:00u.
Vrijdag 3 augustus vertrekken we op kamp en dit jaar gaan we met de TREIN! Opgelet, dit is anders dan wat er in het kampboekje staat. Jullie worden om 8:45 verwacht op de parking van het station in Denderleeuw. Van daaruit trekken we dan naar Wuustwezel, joepie! Vrijdag 10 augustus keren we met de bus terug naar huis en wordt onze aankomst voorzien rond 15:00.
Vele groetjes, de leiding!

23-07-2018
KAMPBOEKJE WUUSTWEZEL 2018

♦Bivaklied
Leven op het ritme van de wind en van de zon, zingen op de melodie van bos en beek en bron.
Slapen met 't getrommel van de regen op het dak, ontwaken met de morgendauw : we zijn weer op bivak.

Ieder die ons ziet kijkt raar, wat niet kon, dat wordt hier waar.
Vreemd wordt vriend en klein is groot; in onze ploeg valt geen één uit de boot.

Trek er mee op uit, breek grenzen open; samenspel wordt teken OM TE HOPEN.
Vlieg erin, doe mee, en blijf niet staan; een nieuwe wereld roept om DOOR TE GAAN.


♦Verhaal
Miguel droomt ervan om een succesvolle muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s ggrootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echt verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.
Wil je weten hoe Miguel zijn reis door het Dodenrijk afloopt? Kom dan zeker mee en laat je meesleuren in een buitengewone wereld op zoek naar een manier om zijn muzikaal talent te bewijzen.


♦Wuustwezel
Wuustwezel is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De Kempense gemeente telt ruim 20.000 inwoners. Wuustwezel ligt in het noorden van de provincie, tegen de grens met Nederland.

♦Kampplaats
Dit jaar gaat ons kamp door op de kampplaats van Kamphuis ‘t Witgoor. De bijgebouwen van een oude boerderij werden ingericht tot een comfortabel bivakhuis. De combinatie tussen kamphuis/kampeerterrein is perfect te maken met het grote grasveld palend aan het huis.
Adres
Hieronder vinden jullie het adres waar jullie ouders, familie, vrienden en vriendinnen, liefje ... kaartjes en brieven naar mogen sturen:
’t Witgoor
t.a.v. (naam kind)
Witgoorsebaan 76
2990 Wuustwezel


♦Bagage
De vrachtwagen wordt geladen op maandag 30 juli 2018. Jullie mogen dan jullie bagage komen binnenbrengen aan de chirolokalen in Meerbeke, tussen 19.00u en 20.00u. Gelieve de medische fiche mee te brengen bij het brengen van jullie bagage.

BELANGRIJK:
Gelieve niets aan elkaar te binden (slaapzak aan valies etc.) want dit bemoeilijkt het inladen van de vrachtwagen. Per afdeling wordt eveneens verwacht dat jullie iets kleins meebrengen om onze voorraadkast op kamp al een beetje te vullen. Gelieve dit ook bij het inladen van de vrachtwagen mee te brengen (en dus niet in je bagage te stoppen!).

 ribbels: chocolade
speelclub: speculoos
 kwiks: wc-papier
 tippers: choco
 tiptiens: wc-papier
 aspi’s: confituur
 leiding: chocolade


♦Vertrek naar Wuustwezel
Op vrijdag 3 augustus 2018 is het eindelijk zover: We vertrekken richting Wuustwezel! We spreken af om 9.00u stipt op het Gemeenteplein van Meerbeke, in chirouniform. Vandaar vertrekken we om 9.30u met de bus naar Wuustwezel.
Wanneer je aankomt op het Gemeenteplein, is het belangrijk dat je je aanmeldt bij de begeleidende leidsters.
Het is niet nodig een lunchpakket te voorzien voor tijdens de busrit. Onze kookploeg staat bij aankomst op de kampplaats klaar met een heerlijk middagmaal.

♦Aankomst in Meerbeke
Onze aankomst wordt voorzien op vrijdag 10 augustus 2018, rond 15.00u.
Door omstandigheden, zoals verkeersdrukte … kunnen we het exacte uur van aankomst nog niet weten. De leiding zal aan de ouders vanuit de bus een sms’je verzenden, wanneer we een beter zicht hebben op het uur van onze aankomst in Meerbeke.
Nadat alle Flossers een dikke knuffel van de mama en papa, familie, vriendjes en vriendinnetjes … hebben gekregen, verzamelen we nog even allemaal samen op het Gemeenteplein en doen we de slotformatie, waarin we iedereen die meehielp om er een fantastische week van te maken bedanken met een leuk cadeautje. Jullie krijgen een kampaandenken en we tonen ook onze kampdans, waarmee we dagelijks vrolijk wakker werden!


♦Wat neem ik mee op kamp?
SLAAPGERIEF:
- slaapzak of deken
- slaapkleed of pyjama
- pantoffels
- knuffelbeer
- ribbels / speelclub / kwiks slapen in bedden:
- kussen + kussensloop
- hoeslaken
- tippers / tiptiens / aspi’s slapen in tenten:
-luchtmatras of matje


WASGERIEF:
- washandjes + handdoeken (voorzien van naam!)
- badhanddoek (voor daguitstap)
- zeep (in zeepdoosje) of douchegel
- shampoo
- tandenborstel + beker + tandpasta
- goede kam of borstel
- rekkertjes / speldjes


EETGERIEF:
- mes + vork + lepel (gekenmerkt met naam!)
- keukenhanddoek (voorzien van naam!)


KLEDIJ:
- chiro uniform (gekenmerkt van naam!)
- t-shirts
- shorts
- minimum 1 lange broek (bosspel)
- minimum 1 warme trui
- voldoende ondergoed en kousen voor 7 of meer dagen
- regenkledij
- kledij voor vuile spelen
- zwemgerief: badpak / bikini, badmuts, ...
- stevige stapschoenen! (eventueel bottines, belangrijk voor onze tocht en om volop te kunnen ravotten!)
- oudsten ivm tweedaagse: met ballerina’s gaan we NIET op pad, dus voorzie degelijk schoeisel!
- hoge kousen (voor in botinnen)


ALLERLEI:
- zakdoeken
- zonnecrème en zonnemuts
- muggenmelk
- linnenzak of plastiek zakken (voor vuile was)
- krant(en) om schoenen te laten drogen
- zaklamp/koplamp (voor oudere groepen)
- kleine rugzak voor daguitstap
!! BELANGRIJK!!: voorzie een rugzak met brede banden aan de schouders (niet met dunne touwtjes, of geen schoudertas) +
- voor oudsten: trekrugzak
- persoonlijke geneesmiddelen (bij het vertrek van de bus, overhandig je deze aan de leiding: voorzien van naam en beschrijving van wanneer + hoeveel per dag te geven)
- schrijfgerief, papier + adressen (voor ribbels, speelclub en kwiks is het handig etiketten met adressen erop mee te geven)
- leesboek / gezelschapsspel, ... voor tijdens de vrije rust (voorzien van naam!)
- cd’s (met naam!)
- zakgeld (min 5 euro, max 15 euro)
- fuifkledij in het thema ‘The road to El Dorado’


Belangrijk:
- Voorzie ALLES (wasgerief, eetgerief, kledij en zeker chirouniform!) steeds van naam, want ieder jaar zijn er heel wat verloren voorwerpen.
- Ieder kind neemt een eigen valies of rugzak mee, en ieder kind neemt eveneens eigen spullen (zoals kammen, douchegel, ...) mee! (bij zussen)
Sjoepap!
Ieder jaar loopt Sjoepap rond op de kampplaats om ervoor te zorgen dat alles een beetje proper blijft. Ook dit jaar is hij weer van de partij!


♦Informatie aan de ouders
- Elk jaar vinden wij koffers vol snoep, drankjes, koekjes ... Dit is niet nodig! De kinderen krijgen op regelmatige basis iets om te snoepen, het is dus niet nodig om de gaatjes in de koffers daarmee op te vullen! Ook niet in de rugzak die uw kind meeneemt bij het vertrek. We zitten max. 2u op de bus en als we aankomen op de kampplaats staat de kookploeg al klaar met een lekker broodje. Indien we toch snoep vinden, wordt deze afgenomen.
- Een weekje zonder GSM moet lukken! GSM’s worden bij het begin van het kamp aan de leiding gegeven en door de leiding bijgehouden tot het einde van het kamp! Je laat je GSM dus beter thuis.
-Mp3-spelers, iPhones … worden thuisgelaten. Dit asociaal gedrag wordt niet geduld op kamp. We zijn er als een groep en het is niet bevorderend als iedereen naar zijn eigen muziek zit te luisteren. Als we deze toch vinden, wordt deze in beslag genomen tot het einde van het kamp. Ook fototoestellen zijn overbodig! Elke afdeling wordt voorzien van een eigen digitaal toestel zodat na het kamp alle foto’s beschikbaar zijn voor iedereen. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor schade of verlies van dergelijke apparaten, het is dus het beste dat deze thuis gelaten worden. Sieraden kunnen ook enkel verloren of beschadigd worden tijdens de activiteiten, en kunnen ook voor kwetsuren zorgen. Dus ook dit wordt afgeraden.
- Hoewel we nog nooit problemen hebben gehad met rokers in onze chiro, vermelden we dit toch nog eens: gelieve je sigaretten thuis te laten!
- Aangezien wij slechts 7 dagen op kamp gaan, vinden wij het niet nodig een bezoekdag in te lassen. Wij vragen u dit te respecteren en geen onverwachte bezoekjes te brengen op de kampplaats. Ook als u toevallig in de buurt bent, wordt het niet geapprecieerd dat u een kijkje komt nemen.
- Zoals elk jaar is er voor de Flossers ook de mogelijkheid om kaartjes te schrijven naar vrienden of familie. Wij vragen voor 1 kaartje + postzegel 1 euro. Dit wordt op kamp betaald. Elk jaar hebben we te maken met kinderen die kaartjes of brieven moeten schrijven aan personen die ze niet eens kennen, met als gevolg dat ze niet weten wat ze op het kaartje moeten schrijven. Gelieve hier rekening mee te houden! Daarom beperken we het aantal kaartjes per kind tot 5. We zouden ook willen vragen dat de adressen reeds op voorhand op etiketten worden geschreven zodat uw kind het enkel nog op het kaartje moet plakken (belangrijk voor ribbels, speelclub en kwiks).
- Onze leden ontvangen ook graag post. Gelieve dan ook minstens 1 kaartje of een briefje te sturen naar uw dochter(s). U hoeft hierin natuurlijk niet te overdrijven. Gelieve geen postpakketten te sturen met cadeautjes erin, deze zullen niet afgegeven worden!
- Elk jaar zijn er massa’s verloren voorwerpen. Daarom vragen we nog eens uitdrukkelijk om vooral bij de jongere afdelingen alles (vooral kleren en chirouniform van een naam te voorzien. Uit ervaring weten we dat onze jongste leden soms niet weten of een kledingstuk van hen is of niet. Voeg eventueel een lijstje bij de valies met de inhoud ervan.
- Voor de ribbels en speelclubbers is het erg handig als u de kleding per dag in een plastiek zakje in de koffer steekt (T-shirt, broek/short/rokje, ondergoed, kousen). Zo verloopt het aankleden ‘s morgens vlotter en vindt uw dochter haar kleding snel terug. Het zou aangenaam zijn moest dit gebeuren.
- Ook het bestek wordt bij voorkeur gekenmerkt. Dit kan door nagellak: het wast er niet direct af, maar is achteraf toch nog te verwijderen.
- Elk kind is verplicht zijn KIDS-ID mee te nemen. Gelieve voor de ribbels, speelclub en kwiks de KIDS-ID in de portefeuille te steken. Bij het vertrek verzamelen we dan de kaarten per afdeling om verlies te voorkomen.
- Voor tippers, tiptiens en aspi’s: aangezien wij het volledige kamp met elkaar doorbrengen, en elk Flosmeisje even mooi is, vragen wij jullie GEEN make-up, stijltangen ed. mee te nemen. Wij hebben geen tijd om elke ochtend een uur voor de spiegel te staan. Mooie kledij wordt ook best thuis gelaten.
- Zaterdag 1 september 2018 zullen wij een dia-avond organiseren waar jullie de foto’s van het fantastische kamp kunnen komen bekijken. Deze avond zal doorgaan in de zaal boven het Oud Wit Huis te Meerbeke vanaf 19u.
Ook zal er die avond een drankje en een hapje voorzien zijn aan democratische prijzen. We hopen op een talrijke opkomst!
Nieuw dit jaar: foto’s op eigen USB-stick!! Indien u de foto’s van het kamp wenst brengt u een USB-stick met minimum 5 GB mee naar de dia-avond, hierop zullen wij al de foto’s van jullie oogappelzetten.
De 10-beurtenkaarten. Wij zagen dat kinderen die niet veel naar de chiro kwamen opeens meegestuurd werden op kamp. Ze kenden hun leeftijdsgenootjes eigenlijk niet (zo goed) wat resulteerde in ongemakkelijk momenten. Om deze momenten te vermijden hebben we deze kaart ingevoerd. Indien uw dochter meer dan 10 keer naar de chiro gekomen is doorheen het jaar mag ze met veel plezier mee op kamp!

Bedankt voor uw medewerking!


♦LUIZEN: EEN ECHTE PLAAG OP KAMP!

Wij hebben al meegemaakt dat er kinderen waren met luizen op kamp. Jammer genoeg werd ons dit niet altijd gemeld, wat voor heel wat ongemakken zorgde. We voelen ons dan ook genoodzaakt elk kind bij aankomst te inspecteren op luizen wat zowel voor ons als voor u dochter geen leuke start is van een ongelooflijk fantastische kamp.

We vragen u dan ook uw dochter te onderzoeken op luizen voor het vertrek op kamp. Indien u weet of een vermoeden heeft dat uw dochter luizen heeft, gelieve dit op voorhand te melden aan een leidster. Zo kunnen we er rekening mee houden en zorgen we ervoor dat uw kind verder behandeld wordt op kamp. Zo ook zorgt uw oplettendheid dat vele kinderen en leidsters gespaard blijven van dit ongemak.

Dit jaar slapen we in een grote gemeenschappelijke slaapzaal wat de kans op verspreiding enkel maar doet toenemen. Graag extra controle voor vertrek op kamp, liever ééntje te veel dan ééntje te weinig!

Iedereen kan luizen krijgen, dat is helemaal GEEN SCHANDE!


♦INSCHRIJVINGEN:
Midden juni zal de leiding jullie een berichtje sturen met een datum voor een eventueel kampbezoek bij u thuis. Indien u niet thuis bent, zal een briefje achtergelaten worden in de bus en na contact op te nemen met ons kan een nieuwe datum afgesproken worden als u alsnog een bezoekje wenst. Verdere informatie over kamp kan dan verkregen worden. Vooral bij kinderen die voor het eerst meegaan op kamp kan dit belangrijk zijn maar ook bij ouders van wie hun dochter al meerdere jaren in de chiro zit, willen we gerust eens langskomen! De inschrijvingen worden beëindigd op zaterdag 21 juli dus vergeet je zeker niet in te schrijven voor de einddatum!!

Ribbels / speelclub / kwiks / tippers: De prijs van het kamp bedraagt €130 voor één meisje. Een tweede kind betaalt €120, een derde
€100 ...
Tiptiens / aspi’s: De prijs van het kamp bedraagt €140 (kamp + fietstocht naar het kamp).
Indien u verdere informatie wenst over betalen in schijven, een kansenpas, een fiscaal attest voor de mutualiteit… kan u steeds terecht bij één van de leidsters.
Het geld moet worden gestort op de chirorekening ten laatste zaterdag 21 juli op volgend rekeningnummer:
BE29 7370 0944 9964

Je mag zeker niet de naam (namen) van je kind (kinderen) en de afdeling (ribbels - speelclub - kwiks - tippers - tiptiens - aspi’s) vergeten te vermelden!
Het invullen van het medisch attest is van groot belang. Het medisch attest dient als toelating én inschrijving, het is dus zeer belangrijk om ons dit op voorhand te bezorgen (in de postbus van de chiro/leidster of bij het inladen van de camion). Gelieve hier ook een vignet van de mutualiteit bij te voegen. De einddatum om de medische fiche binnen te brengen is maandag 30 juli (bij het inladen van de camion).

28-05-2018
!DAGUITSTAP!

Beste ouders en flossers

Zoals elk jaar gaan wij ook dit jaar op een megaleuke daguitstap! We trekken er met z’n allen op uit en gaan een leuke dag beleven aan het strand van Oostende!!
We verwachten jullie op zondag 1 juli om 8u30 op de parking aan de achterkant van het station in Denderleeuw. Jullie kunnen ’s avonds terug opgehaald worden om 18u aan het station in Denderleeuw.

Wat neem ik mee op deze onvergetelijke dag???
o Chiro- uniform
o Rugzak met brede banden
o Lunchpakket
o Koekje en drankje
o Zonnecrème
o Zonnehoed of -pet (eventueel zonnebril)
o Bikini/ badpak
o Handdoek
o Bij slecht weer: regenjas
o Goede stapschoenen
o GOED HUMEUR EN CHIROGOESTING!

Inschrijven kan door een bedrag van €20 te storten voor 18 juni op het rekeningnummer BE29 7370 0944 9964 met als mededeling: Daguitstap – naam kind – naam afdeling. (Bv. Daguitstap – Van Laere yenthe – Leiding)

Tot dan!
GROETJES DE LEIDING

12-05-2018
WEETJES MEI-JUNI

- Aan alle Flossers die hun Communie of Lentefeest vierden: een dikke proficiat! Aan alle Flossers die niet hun Communie of Lentefeest vierden: ook proficiat!
Een welgemeende felicitatie van de hele leidingsploeg!

- Zoals in het begin van het jaar al werd vermeld, werken we ook dit jaar met een
10-beurtenkaart. Het is de bedoeling dat uw kind minimum 10 keer naar de chiro
kwam doorheen het hele jaar om mee te mogen op kamp, we gaan dan ook streng
met deze regel om. De meeste kinderen hebben al 10 stempels, als dit niet
het geval is gelieve hier dan rekening mee te houden!

- Zoals geweten sparen ook wij flapjes voor Joyvalle! Ook Lotus- of Taboepunten
zijn altijd welkom! Als je er thuis nog hebt liggen, breng deze dan zo snel
mogelijk mee naar de chiro of breng ze bij een leidster. D-A-N-K-U, DANKU!

- Op 1 juli gaan we met Chiro Flos op daguitstap! Noteer deze datum alvast in je agenda, een brief wordt later uitgedeeld.

- 1 juli is de laatste dag van ons chirojaar, er zal hierna geen chiro meer gegeven
worden tot het kamp. Op 2 september is het nog eens chiro in je al dan niet oude
afdeling. En een weekje later, op 9 september, vindt onze startdag plaats: overgangen
naar een nieuwe afdeling, springkastelen en het inluiden van een nieuw chirojaar!

- Op 28 juli houden wij een cocktailavond! Ouders, grootouders, vriendjes, liefjes,
enz. kunnen een lekkere cocktail komen drinken in onze chirolokalen, ook onze
oudste leden zijn altijd welkom! Meer info volgt later.

- Juni... De leiding (en oudste leden) hebben alweer examens, bah!
Daarom kunnen wij jammer genoeg niet altijd chiro geven en zal er vervangleiding
voorzien worden! Voor de oudsten is er avondchiro, afgesproken met jullie leiding.

- 3 en 10 augustus, dat kan maar 1 ding betekenen: de start en het einde van
alweer een fantastisch kamp! Normaal gezien ontvangt iedereen binnenkort een kampboekje, gelieve dit grondig na te lezen en aarzel niet om je in te schrijven!

28-04-2018
Weetjes maart-april

- Zoals jullie al weten is het 16-18 maart 2018 ledenweekend. Het beloven 3 dagen vol spel en plezier te worden! Heb je zin om mee te gaan op ons knotsgek ruimteavontuur? Lees dan zeker de brief in verband met dit weekend en schrijf je in!

- Zoals elk jaar sparen wij flapjes voor Joyvalle en Appelsientje! Heb je thuis flapjes, dan mag je deze altijd meebrengen en aan een leidster geven of in onze postbus stoppen!

- Op 13 en 14 april kunnen jullie weer komen smullen van onze overheerlijke spaghetti en croques op ons jaarlijks eetfestijn! Dit jaar gaat het door in de parochiezaal van Neigem van 17u30 tot 22u.

- Op zondag 6 mei gaan we met de hele chiro (inclusief chiro Sjaloom) op uitstap naar de Gavers. Iedereen wordt om 9.30u aan de lokalen verwacht in uniform. We trekken te voet naar de Gavers (goede stapschoenen en een degelijke rugzak met brede bandjes zijn geen overbodige luxe!) Ouders worden om 17.00u terug aan de Gavers verwacht om de leden op te pikken. Als kinderen meerijden met andere ouders zijn ze terug op de chiro om 17u30. Dit spreek je best onderling af met de ouders.
Wat neem je mee?
- lunchpakket
- zwemgerief en handdoeken
- 5 euro
- Indien mooi weer: zonnecreme
- bij minder goed weer ook een regenjas
- en last but not least: een goed humeur!!!

12-02-2018
Beste ouders en Flosmeiden

Dankzij het jaarthema en Ziggy hebben we ons helemaal kunnen voorbereiden
op wat ons te wachten staat dit Chiroweekend: een reis naar de ruimte! Misschien komen we wel marsmannetjes of andere buitenaardse wezens tegen…
Het weekend gaat door op 16-17-18 maart. Jullie worden vrijdag verwacht om
20u en zondag om 12u mogen jullie opgehaald worden.

Waar gaat het weekend door?
Jeugdverblijfcentrum Korendries
Korendries 2
9500 Geraardsbergen

Inschrijven kan door een bedrag van €30 over te schrijven ten laatste 6 maart
op het rekeningnummer BE29 7370 0944 9964
Met als mededeling Ledenweekend – Naam dochter – Afdeling
Er zijn bedden voorzien voor de jongste afdelingen!

Meenemen Ribbels & Speelclub
- Kussen
- Slaapzak
- Bedovertrek
- Toiletzak
- Chiro-uniform
- Warme kledij
- Regenjas/poncho
- Stevige stap- of sportschoenen
- Verkleedkledij in thema

Meenemen Kwiks tot Aspi’s
- Kussen
- Slaapzak
- Luchtmatras/matje --> Geen veldbedjes, neemt te veel plaats in
- Toiletzak
- Chiro-uniform
- Warme kledij
- Regenjas/poncho
- Stevige stap- of sportschoenen
- Verkleedkledij in thema

04-11-2017
WEETJES NOV - DEC

- Op zondag 12 november 2017 gaan we met z’n allen schaatsen! Ribbels, speelclub en kwiks worden verwacht om 9.30u aan de schaatsbaan in Liedekerke. Jullie kunnen hier opnieuw om 12.00u afgehaald worden. Tippers, tiptiens en aspi’s worden verwacht om 9.00u aan de chirolokalen MET FIETS. Jullie zullen om 12.30u terug in Meerbeke zijn.
Wat neem je mee op deze leuke voormiddag? Lange broek (!!), handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro!

- Nogmaals: het is heel erg belangrijk dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro.
Als dit nog niet gebeurd is, gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen aangezien dit uiterst belangrijk is voor de verzekering van uw kind (niet
ingeschreven = niet verzekerd!).

- Op zondag 19 november 2017 is het zover: CHRISTUS KONING!
Jullie worden op deze dag om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.30u. Dit betekent: een hele dag chiro! Wat gebeurt er allemaal op zo’n leuke dag?
Voormiddag: ‘s Ochtends gaan we naar de misviering in de kerk van Meerbeke en
daarna spelen we heel erg leuke spelletjes!
Middag: Hmmm, een lekker middagmaal! Lees: pistolets met gekapt, olé!
Namiddag: We spelen een groot spel in het park, kijken naar een leuke film en
krijgen een heerlijk vieruurtje!
Vergeet zeker niet om 5 euro mee te brengen en je lekker warm in te duffelen op deze spetterende chirodag!
Ouders en grootouders, vriendjes en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen. De dienst start om 9.00u.

- Het is weer van dat: december = examens. BOEHOE! Daarom zal er voor de oudste afdelingen vaak avondchiro op vrijdag of zaterdag plaatsvinden. Waar en wanneer wordt vermeld bij jullie afdeling!

- Zondag 24 december is het geen chiro omwille van Kerstmis. Ook op 31 december zal er geen chiro zijn, want dan vieren we het nieuwe jaar!

- Te lezen in december:
In naam van de hele leidingsploeg wensen wij alle Flossertjes en hun familie en
vriendjes een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Dat het komende jaar even spetterend mag zijn als het vorige!

Liefs

04-11-2017
Jaarthemalied ‘Iedereen Chironaut!’

Oefen zeker al het jaarthemalied, zodat we op Christus Koning allemaal uit volle
borst kunnen meezingen!

Liedje: https://www.youtube.com/watch?v=BxAMAI7Kw7E
of typ ‘Iedereen Chironaut’ in op Youtube

Het is saai op Ziggy’s planetenbol.
Spelen met regels, er is geen lol.
Aaa-aaa, daar is toch niks aan.
(‘k Heb m’n helm al opgezet!)

Plak, stink, klodder verf,
alles wat je vinden kan.
Amuseren urenlang,
met een oude koekenpan.
Aaa-aaa, ruimte om te spelen.
(En we bouwen een raket!)

Geef ons ruimte om te spelen,
hier bij ons zal je je nooit vervelen.
Elke zondag vinden we iets nieuws,
iedereen Chiii-rooo-naut!

Bouw een gekke toren met palen en panelen.
Waarom? Daarom! ’t Is maar om te spelen.
Aaa-aaa, duw hem dan maar om.
(En straks tellen we af!)

Stoep koer, veld en bos,
overal gaan we los.
Steek ons niet weg op een plein,
wij zijn thuis op elk terrein.
Aaa-aaa, ruimte om te spelen.
(Iedereen goed opgelet!)

Ref. (x2)

08-09-2017
Weetjes september - oktober


Nog even wat over het voorbije kamp:

- Aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Heel erg bedankt! Het was fantastisch dankzij jullie allemaal! We willen ook onze kookies nog eens extra bedanken! Kevin, Iris, Bas, Johnny, Petra, Bram, Dorien, Uschi en Lotte; een dikke merci voor alle goede zorgen en het lekkere eten! D-A-N-K-U, DANKU!

* Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster.

* Jammer genoeg moeten we afscheid nemen van een paar lieve leidsters...
Leidster Jolien, Julie, Lore en Joke, we gaan jullie enorm missen!
Bedankt voor jullie jarenlange inzet in de chiro en alle mooie
chiromomenten! Dikke kus van ons allemaal!
_______________

* Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Wij hopen dat we dit jaar op een tijdige inschrijving kunnen rekenen. Dit jaar gebeurt het in twee stappen:
Het invullen van het inschrijvingsformulier + het storten van het inschrijvingsgeld (30 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964) Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Paulien De Nul”.
Wij vragen met aandrang om dit tijdig te doen, we herhalen nogmaals: dit is zeer belangrijk!
________________

* Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat
er jullie allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook een website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. een alternatief programma bij regenweer, …), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. www.chiroflos.be.

* Ook op onze facebookpagina (Chiro Flos Meerbeke) verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.
_________________

* Zoals je misschien wel al gemerkt hebt, dragen wij het chiro-uniform.
Je kan niet alleen een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro (vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg), maar je kan ook een volledig uniform aanschaffen in de dichtstbijzijnde chirowinkel:
De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
Ook willen wij een oproep doen om oude chirokleren te doneren aan de chiro. Chirokleren die niet meer gedragen (kunnen) worden door uw kind kunnen op deze manier aan een prijsje verkocht worden aan andere kinderen. We werken ook met een ruilsysteem; oude of te kleine chirokleren kunnen omgeruild worden voor grotere exemplaren, indien we deze ter beschikking hebben. Meer info hierover kan je vinden bij leidster Ine Van Achter!

* Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen. Als er een activiteit wordt gedaan waarbij je heel vuil zal worden, wordt dit normaal in dit krantje bij je eigen afdeling extra vermeld!
________________

* Vrijdag 20 oktober 2017 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag
waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten!
Doe dus die dag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te
gaan. Want: als je ‘t ons vraagt… CHIRO!

* Zaterdag 28 oktober 2017 is het FLOS FEVER, het allerleukste feestje
van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 29 oktober geen chiro zijn.
_________________

* Bij verdere vragen: aarzel niet om iemand van onze leidingsploeg te contacteren! Je vindt onze gegevens in dit krantje en op de website. Op zondag zijn we voor en na de chiro ook te vinden aan de chirolokalen.

25-07-2017
Kampboekje Lille 2017

Verhaal
In 1519 in Spanje winnen twee oplichters, Tulio en Miguel, na een spelletje dobbelen een kaart naar de legendarische stad van goud, El Dorado. Maar ze speelden vals om het spel te winnen en nadat dit ontdekt werd, acteren de twee een zwaardgevecht om zo uit de boze menigte te ontsnappen. Tijdens hun vlucht worden
ze achterna gezeten door de Spaanse politie en een woedende stier. Tuilo en Miguel slagen erin de politie te ontlopen en verbergen zich in tonnen aan boord van één van de schepen van kapitein Hernan Cortez. Tijdens de reis worden ze ondekt op de boot en worden ze gevangen gezet. Maar de twee sluwe vrienden bedenken een plan en met de hulp van kapitein Cortez’ paard, Altivo, kunnen ze uitbreken en hun tocht naar El Dorado verderzetten. Eenmaal aangekomen in El Dorado ontmoeten ze
een meisje Chel en een hogepriester Tzekel Kan. Wel je weten hoe hun tocht verder afloopt? Kom dan zeker mee en laat je meesleuren in een wereld van bedrog, liefde en verdriet.

Lille
Lille is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente ligt in de Kempen, omvat de deelgemeenten Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande en telt ruim 16.000 inwoners.

Kampplaats
Dit jaar gaat ons kamp door op de kampplaats van Kamphuis Pax. Het bosrijke gebied rondom de kampplaats zal voor uren onvergetelijk vertier zorgen en de grote slaapzaal voor nog meer nachtelijk plezier!

Adres
Hieronder vinden jullie het adres waar jullie ouders, familie, vrienden en vriendinnen, liefje ... kaartjes en brieven naar mogen sturen:
JVC Kamphuis Pax
t.a.v (naam kind)
Zagerijstraat 25
2275 Lille (België)

Bagage
De vrachtwagen wordt geladen op zondag 30 juli 2017. Jullie mogen dan jullie bagage komen binnenbrengen aan de chirolokalen in Meerbeke, tussen 20.00u en 20.30u.

BELANGRIJK:
Gelieve niets aan elkaar te binden (slaapzak aan valies etc.) want dit bemoeilijkt het inladen van de vrachtwagen. Per afdeling wordt eveneens verwacht dat jullie iets kleins meebrengen om onze voorraadkast op kamp al een beetje te vullen. Gelieve dit ook bij het inladen van de vrachtwagen mee te brengen (en dus niet in je bagage te stoppen!).
 ribbels: chocolade
 speelclub: choco
 kwiks: wc-papier
 tippers: speculoos
 tiptiens: speculoos
 aspi’s: confituur
 leiding: choco

Vertrek naar Lille
Op donderdag 3 augustus 2017 is het eindelijk zover: We vertrekken richting Lille! We spreken af om 9.00u stipt op het Gemeenteplein van Meerbeke, in chirouniform. Vandaar vertrekken we om 9.30u met de bus naar Lille. Wanneer je aankomt op het Gemeenteplein, is het belangrijk dat je je aanmeldt bij de begeleidende leidsters. Het is niet nodig een lunchpakket te voorzien voor tijdens de busrit. Onze kookploeg staat bij aankomst op de kampplaats klaar met een heerlijk middagmaal.

Aankomst in Meerbeke
Onze aankomst wordt voorzien op donderdag 10 augustus 2017, rond 15.00u.
Door omstandigheden, zoals verkeersdrukte … kunnen we het exacte uur van aankomst nog niet weten. De leiding zal aan de ouders vanuit de bus een sms’je verzenden, wanneer we een beter zicht hebben op het uur van onze aankomst in Meerbeke. Nadat alle Flossers een dikke knuffel van de mama en papa, familie, vriendjes en vriendinnetjes … hebben gekregen, verzamelen we nog even allemaal samen op het Gemeenteplein en doen we de slotformatie, waarin we iedereen die meehielp om er een fantastische week van te maken bedanken met een leuk cadeautje. Jullie krijgen een kampaandenken en we tonen ook onze kampdans, waarmee we dagelijks vrolijk wakker werden!

Wat neem ik mee op kamp?

SLAAPGERIEF:
- slaapzak of deken
- slaapkleed of pyjama
- pantoffels
- knuffelbeer
- ribbels / speelclub / kwiks slapen in bedden:
- kussen + kussensloop
- hoeslaken
- tippers / tiptiens / aspi’s slapen in tenten:
-luchtmatras of matje

WASGERIEF:
- washandjes + handdoeken (voorzien van naam!)
- badhanddoek (voor daguitstap)
- zeep (in zeepdoosje) of douchegel
- shampoo
- tandenborstel + beker + tandpasta
- goede kam of borstel
- rekkertjes / speldjes

EETGERIEF:
- mes + vork + lepel (gekenmerkt met naam!)
- keukenhanddoek (voorzien van naam!)

KLEDIJ:
- chiro uniform (gekenmerkt van naam!)
- t-shirts
- shorts
- minimum 1 lange broek (bosspel)
- minimum 1 warme trui
- voldoende ondergoed en kousen voor 7 of meer dagen
- regenkledij
- kledij voor vuile spelen
- zwemgerief: badpak / bikini, badmuts, ...
- stevige stapschoenen! (eventueel bottines,
belangrijk voor onze tocht en om volop te
kunnen ravotten!)
- oudsten ivm tweedaagse: met ballerina’s gaan
we NIET op pad, dus voorzie degelijk schoeisel!
- hoge kousen (voor in botinnen)

ALLERLEI:
- zakdoeken
- zonnecrème en zonnemuts
- muggenmelk
- linnenzak of plastiek zakken (voor vuile was)
- krant(en) om schoenen te laten drogen
- zaklamp/koplamp (voor oudere groepen)
- kleine rugzak voor daguitstap
 BELANGRIJK: voorzie een rugzak met brede banden aan de schouders (niet met dunne touwtjes, of geen schoudertas) + voor oudsten: trekrugzak
- persoonlijke geneesmiddelen (bij het vertrek van de bus, overhandig je deze aan de leiding: voorzien van naam en beschrijving van wanneer + hoeveel per dag te geven)
- schrijfgerief, papier + adressen (voor ribbels, speelclub en kwiks is het handig etiketten met adressen erop mee te geven)
- leesboek / gezelschapsspel, ... voor tijdens de vrije rust (voorzien van naam!)
- cd’s (met naam!)
- zakgeld (min 5 euro, max 15 euro)
- fuifkledij in het thema ‘The road to El Dorado’

Belangrijk:
-voorzie ALLES (wasgerief, eetgerief, kledij en zeker chirouniform!) steeds van naam, want ieder jaar zijn er heel wat verloren voorwerpen.
- ieder kind neemt een eigen valies of rugzak mee, en ieder kind neemt eveneens eigen spullen (zoals kammen, douchegel, ...) mee! (bij zussen)

Informatie aan de ouders
- Elk jaar vinden wij koffers vol snoep, drankjes, koekjes ... Dit is niet nodig! De
kinderen krijgen op regelmatige basis iets om te snoepen, het is dus niet nodig
om de gaatjes in de koffers daarmee op te vullen! Ook niet in de rugzak die uw kind meeneemt bij het vertrek. We zitten max. 2u op de bus en als we aankomen op de kampplaats staat de kookploeg al klaar met een lekker broodje. Indien we toch snoep vinden, wordt deze afgenomen.
- Een weekje zonder GSM moet lukken! GSM’s worden bij het begin van het kamp aan de leiding gegeven en door de leiding bijgehouden tot het einde van het kamp! Je laat je GSM dus beter thuis.
- mp3-spelers, iPhones … worden thuisgelaten. Dit asociaal gedrag wordt niet geduld op kamp. We zijn er als een groep en het is niet bevorderend als
iedereen naar zijn eigen muziek zit te luisteren. Als we deze toch vinden, wordt
deze in beslag genomen tot het einde van het kamp. Ook fototoestellen zijn overbodig! Elke afdeling wordt voorzien van een eigen digitaal toestel zodat na het kamp alle foto’s beschikbaar zijn voor iedereen. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor schade of verlies van dergelijke apparaten, het is dus het
beste dat deze thuis gelaten worden. Sieraden kunnen ook enkel verloren of
beschadigd worden tijdens de activiteiten, en kunnen ook voor kwetsuren zorgen. Dus ook dit wordt afgeraden.
- Hoewel we nog nooit problemen hebben gehad met rokers in onze chiro, vermelden we dit toch nog eens: gelieve je sigaretten thuis te laten!
- Aangezien wij slechts 7 dagen op kamp gaan, vinden wij het niet nodig een
bezoekdag in te lassen. Wij vragen u dit te respecteren en geen onverwachte
bezoekjes te brengen op de kampplaats. Ook als u toevallig in de buurt bent,
wordt het niet geapprecieerd dat u een kijkje komt nemen.
- Zoals elk jaar is er voor de Flossers ook de mogelijkheid om kaartjes te schrijven naar vrienden of familie. Wij vragen voor 1 kaartje + postzegel 1 euro. Dit wordt op kamp betaald. Elk jaar hebben we te maken met kinderen die kaartjes of brieven moeten schrijven aan personen die ze niet eens kennen, met als gevolg dat ze niet weten wat ze op het kaartje moeten schrijven. Gelieve hier
rekening mee te houden! Daarom beperken we het aantal kaartjes per kind tot 5. We zouden ook willen vragen dat de adressen reeds op voorhand op etiketten worden geschreven zodat uw kind het enkel nog op het kaartje moet plakken (belangrijk voor ribbels, speelclub en kwiks).
- Onze leden ontvangen ook graag post. Gelieve dan ook minstens 1 kaartje
of een briefje te sturen naar uw dochter(s). U hoeft hierin natuurlijk niet te
overdrijven. Gelieve geen postpakketten te sturen met cadeautjes erin, deze
zullen niet afgegeven worden!
- Elk jaar zijn er massa’s verloren voorwerpen. Daarom vragen we nog eens
uitdrukkelijk om vooral bij de jongere afdelingen alles (vooral kleren en chirouniform) van een naam te voorzien. Uit ervaring weten we dat onze jongste
leden soms niet weten of een kledingstuk van hen is of niet. Voeg eventueel een lijstje bij de valies met de inhoud ervan.
- Voor de ribbels en speelclubbers is het erg handig als u de kleding per dag in
een plastiek zakje in de koffer steekt (T-shirt, broek/short/rokje, ondergoed,
kousen). Zo verloopt het aankleden ‘s morgens vlotter en vindt uw dochter haar kleding snel terug. Het zou aangenaam zijn moest dit gebeuren.
- Ook het bestek wordt bij voorkeur gekenmerkt. Dit kan door nagellak: het wast
er niet direct af, maar is achteraf toch nog te verwijderen.
- Elk kind is verplicht zijn KIDS-ID mee te nemen. Gelieve voor de ribbels,
speelclub en kwiks de KIDS-ID in de portefeuille te steken. Bij het vertrek
verzamelen we dan de kaarten per afdeling om verlies te voorkomen.
- Voor tippers, tiptiens en aspi’s: aangezien wij het volledige kamp met elkaar
doorbrengen, en elk Flosmeisje even mooi is, vragen wij jullie GEEN make-up,
stijltangen ed. mee te nemen. Wij hebben geen tijd om elke ochtend een uur
voor de spiegel te staan. Mooie kledij wordt ook best thuis gelaten.
- Zondag 3 september 2017 zullen wij een dia-avond organiseren waar jullie de
foto’s van het fantastische kamp kunnen komen bekijken. Deze avond zal
doorgaan in de zaal boven het Oud Wit Huis te Meerbeke (bij Vivi) vanaf 16u. Ook zal er die avond een drankje en een hapje voorzien zijn aan democratische prijzen. We hopen op een talrijke opkomst!
- Nieuw dit jaar zijn de 10-beurtenkaarten. Wij zagen dat kinderen die niet veel
naar de chiro kwamen opeens meegestuurd werden op kamp. Ze kenden hun
leeftijdsgenootjes eigenlijk niet (zo goed) wat resulteerde in ongemakkelijk
momenten. Om deze momenten te vermijden hebben we deze kaart ingevoerd. Indien uw dochter meer dan 10 keer naar de chiro gekomen is doorheen het jaar mag ze met veel plezier mee op kamp!
Bedankt voor uw medewerking!

LUIZEN: EEN ECHTE PLAAG OP KAMP!
Wij hebben al meegemaakt dat er kinderen waren met luizen op kamp. Jammer genoeg werd ons dit niet altijd gemeld, wat voor heel wat ongemakken zorgde. We voelen ons dan ook genoodzaakt elk kind bij aankomst te inspecteren op luizen wat zowel voor ons als voor u dochter geen leuke start is van een ongelooflijk fantastische kamp. We vragen u dan ook uw dochter te onderzoeken op luizen voor het vertrek op kamp. Indien u weet of een vermoeden heeft dat uw
dochter luizen heeft, gelieve dit op voorhand te melden aan een leidster. Zo kunnen we er rekening mee houden en zorgen we ervoor dat uw kind verder behandeld wordt op kamp. Zo ook zorgt uw oplettendheid dat vele kinderen en leidsters gespaard blijven van dit ongemak.
Dit jaar slapen we in een grote gemeenschappelijke slaapzaal wat de kans op verspreiding enkel maar doet toenemen. Graag extra controle voor vertrek op kamp, liever ééntje te veel dan ééntje te weinig!
Iedereen kan luizen krijgen, dat is helemaal GEEN SCHANDE!

Inschrijvingen
Midden juni zal de leiding jullie een berichtje sturen met een datum voor een eventueel kampbezoek bij u thuis. Indien u niet thuis bent, zal een briefje achtergelaten worden in de bus en na contact op te nemen met ons kan een nieuwe datum afgesproken worden als u alsnog een bezoekje wenst. Verdere informatie over kamp kan dan verkregen worden. Vooral bij kinderen die voor het eerst meegaan op kamp kan dit belangrijk zijn maar ook bij ouders van wie hun dochter al meerdere jaren in de chiro zit, willen we gerust eens langskomen!

Ribbels / speelclub / kwiks / tippers: De prijs van het kamp bedraagt €130 voor één meisje. Een tweede kind betaalt €120, een derde €100 ...
Tiptiens / aspi’s: De prijs van het kamp bedraagt €140 (kamp + fietstocht naar het kamp).
Het geld moet worden gestort op de chirorekening ten laatste zondag 16 juli op volgend rekeningnummer:
BE29 7370 0944 9964
Je mag zeker niet de naam (namen) van je kind (kinderen) en de afdeling (ribbels - speelclub - kwiks - tippers - tiptiens - aspi’s) vergeten te vermelden!
Het invullen van het medisch attest is van groot belang. Het medisch attest dient als toelating én inschrijving, het is dus zeer belangrijk om ons dit op voorhand te bezorgen (in de postbus van de chiro/leidster of bij het inladen van de camion). Gelieve hier ook een vignet van de mutualiteit bij te voegen.27-05-2017
WEETJES MEI-JUNI


- Zoals in het begin van het jaar al werd vermeld, werken we dit jaar met een
10-beurtenkaart. Het is de bedoeling dat uw kind minimum 10 keer naar de chiro
kwam doorheen het hele jaar om mee te mogen op kamp, we gaan dan ook streng met deze regel omgaan. De meeste kinderen hebben al 10 stempels, als dit niet het geval is gelieve hier dan rekening mee te houden!

- Zoals geweten sparen ook wij flapjes voor Appelsientje en Joyvalle! Ook Lotuspunten zijn altijd welkom! Als je er thuis nog hebt liggen, breng deze dan zo snel mogelijk mee naar de chiro of breng ze bij een leidster. D-A-N-K-U, DANKU!

- 25 juni is de laatste dag van ons chirojaar, er zal hierna geen chiro meer gegeven worden tot het kamp. Op 3 september is het nog eens chiro in je al dan niet oude afdeling. En een weekje later, op 10 september, vindt onze startdag plaats: overgangen naar een nieuwe afdeling, springkastelen en het inluiden van een nieuw chirojaar!

- Op 29 juli houden wij een cocktailavond! Ouders, grootouders, vriendjes, liefjes, enz. kunnen een lekkere cocktail komen drinken in onze chirolokalen, en ook onze oudste leden zijn altijd welkom! Meer info volgt later

- Juni... De leiding (en oudste leden) hebben alweer examens, bah!
Daarom kunnen wij jammer genoeg niet altijd chiro geven en er zal daarom telkens vervangleiding voorzien worden! Voor de oudsten is het avondchiro, afgesproken met jullie leiding

- 3 en 10 augustus, dat kan maar 1 ding betekenen: de start en het einde van alweer een fantastisch kamp! Normaal gezien ontvangt iedereen een kampboekje, gelieve dit grondig na te lezen en aarzel niet om jullie in te schrijven!

26-03-2017
WEETJES MAART - APRIL

- Zoals in het begin van het jaar al werd vermeld, werken we dit jaar met een
10-beurtenkaart. Het is de bedoeling dat uw kind minimum 10 keer naar de chiro
kwam doorheen het hele jaar om mee te mogen op kamp, we gaan dan ook streng met deze regel omgaan. De meeste kinderen hebben al 10 stempels, als dit niet het geval is gelieve hier dan rekening mee te houden!

- Aangezien de chiro over tweedehandschirokledij beschikt, hebben we
besloten om een ruilsysteem op te starten. Heb je thuis nog te kleine kleren (evt.
chirokledij) dan kan je deze ruilen voor iets anders uit ons assortiment. Je kan ook
de tweedehandskledij kopen voor €5 indien je niets hebt om te ruilen.
Voor meer informatie, contacteer leidster Paulien!

- Zoals elk jaar sparen wij flapjes voor Joyvalle en Appelsientje! Heb je thuis
flapjes, dan mag je deze altijd meebrengen en aan een leidster geven of in onze
postbus stoppen!

- Op 7 en 8 april kunnen jullie weer komen smullen van onze overheerlijke spaghetti en croques op ons jaarlijks eetfestijn! Dit jaar gaat het
door in de parochiezaal van Neigem!

- Op 15 april gaan we met z’n allen op daguitstap naar een pretpark!
Voor meer informatie; zie brief!

- Op zondag 7 mei gaan we met de hele chiro (inclusief chiro Sjaloom) op
uitstap naar de Gavers. Iedereen wordt om 9.30u aan de lokalen verwacht in
uniform. We trekken te voet naar de Gavers (goede stapschoenen en een degelijke rugzak met brede bandjes zijn geen overbodige luxe!) Ouders worden om 17.00u terug aan de Gavers verwacht om de leden op te pikken. Als kinderen
meerijden met andere ouders zijn ze terug op de chiro om 17u30. Dit spreek je
best onderling af met de ouders.
Wat neem je mee?
- lunchpakket
- zwemgerief en handdoeken
- 5 euro
- Indien mooi weer: zonnecreme
- bij minder goed weer ook een regenjas
- en last but not least: een goed humeur!!!
Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan!HELP ONS SPAREN VOOR
GRATIS MELK, SINAASAPPELSAP
EN KEICOOLE PRIJZEN!
Hey! Wij doen mee met Lekker op kamp. Als we keiveel gele flapjes verzamelen, trakteren Joyvalle en Appelsientje! Voor 10 flapjes krijgen we al 1L gratis lekkere Belgische unieke AA-melk of puur sinaasappelsap voor op kamp. Met méér flapjes maken we kans op prijzen zoals een make-over van ons lokaal of een foodtruck festival! Dikke merci! Help ons meesparen! Meer info vind je op lekkeropkamp.be
SPAAR MEE VOOR ONS KAMP
Naam jeugdvereniging:
Je kan je flapjes altijd geven aan:
Of steek ze in onze brievenbus op dit adres:
V.U.: FrieslandCampina Belgium NV, Venecolaan 17 te 9880 Aalter, België.
Contact: Tanja Walther - Niet op de openbare weg gooien

03-02-2017
03-02-2017
WEETJES JANUARI - FEBRUARI

- Allereerst willen wij alle Flossertjes en hun mama, papa, familie, vriendjes of liefje een gelukkig Nieuwjaar wensen! We hopen dat 2016 een mooi chirojaar was, en dat ook 2017 een fantastisch jaar mag worden!

- Het is nog winter en dat betekent dat uw kind warme kleren moet dragen. We proberen om zoveel mogelijk buiten te spelen, dus warme kleren en een muts/sjaal/handschoenen is zeker en vast een minimum!

- Jammer genoeg betekent januari ook examens voor de leiding... Daarom zullen de jongsten vooral vervangleiding krijgen (oudleiding van onze chiro) zodat we de chirozondagen kunnen laten doorgaan! De oudsten zullen avondchiro krijgen.

- 19 februari is de leidingsploeg op leidingsweekend, waar we alles in verband met kamp en dergelijke bespreken. Daarom zal er dus op 19 februari geen chiro zijn voor alle afdelingen.

- 5 maart is het Carnaval, joepie! Daarom zal er zondag 5 maart geen chiro zijn! Jullie kunnen de leidsters wel altijd komen bewonderen in de stoet, waarin we met onze groep MLKV Saaske Veern meelopen!

Veel liefs
De leidingsploeg

31-10-2016
WEETJES NOVEMBER - DECEMBER

- Op zondag 13 november 2016 gaan we met z’n allen schaatsen! Ribbels, speelclub en kwiks worden verwacht om 9.30u aan de schaatsbaan in Liedekerke. Jullie kunnen hier opnieuw om 12.00u afgehaald worden.
Tip-pers, tiptiens en aspi’s worden verwacht om 9.00u aan de chirolokalen MET FIETS. Jullie zullen om 12.30u terug in Meerbeke zijn.
Wat neem je mee op deze leuke voormiddag? Lange broek, handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro!

- TIPTIENS: CHIPADAG
Op zaterdag 19 november vindt de tweejaarlijkse Chipadag plaats, een dag waarop alle Keti’s uit België samenkomen om 1 groot zot spel te spelen! We spreken af om 8.30 aan de chiro om samen naar Louvain-la-Neuve te rijden en rond 18.30 kunnen jullie terug worden opgehaald aan de chiro. Deze dag is volledig gratis, je hoeft enkel een lunchpakket mee te nemen! De Chipadag, dat is dé dag voor alle keti’s van de Chiro en de Patro (onze partner aan de andere kant van de taalgrens). De dag staat in het teken van het leren kennen van onze Waalse vrienden, duurzaamheid en spel natuurlijk, dat ook. Dit jaar vindt de Chipadag plaats op 50 minuten van Brussel, waar voetganger koning is en groene plaatsjes talrijk aanwezig zijn: Louvain-la-Neuve! (niet te verwarren met studentenstad Leuven) Opgelet: deze dag vol spel en plezier is volledig vrijblijvend. Aangezien we de dag erna Christus Koning vieren, begrijpen we dat niet iedereen mee gaat. Je kan ook altijd tussen 1 van de 2 kiezen, maar dan hebben we liever dat je naar Christus Koning komt, aangezien dit van onze eigen chiro is!

-Nogmaals: het is heel erg belangrijk dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro. Als dit nog niet gebeurd is, gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen aangezien dit uiterst belangrijk is voor de verzekering van uw kind (niet ingeschreven = niet verzekerd!).

- “Joost, de anders geaarde boskabouter”. Zo heet het ketiweekend, georganiseerd door het Gewest, waar alle keti’s aan kunnen deelnemen! Dit weekend vindt plaats van 4-6 november!

-Op zondag 20 november 2016 is het zover: CHRISTUS KONING!
Jullie worden op deze dag om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.30u. Dit betekent: een hele dag chiro! Wat gebeurt er allemaal op zo’n leuke dag?
Voormiddag: ‘s Ochtends gaan we naar de misviering in de kerk van Meerbeke en daarna spelen we heel erg leuke spelletjes!
Middag: Hmmm, een lekker middagmaal! Namiddag: We spelen een groot spel in het park, kijken naar een leuke film en krijgen een heerlijk vieruurtje!
Vergeet zeker niet om 5 euro mee te brengen en je lekker warm in te duffelen op deze spetterende chirodag! Ouders en grootouders, vriendjes en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen. De dienst start om 9.00u.

- BELANGRIJK!
Vanaf dit jaar volgen we het voorbeeld van andere jeugdbewegingen en voeren we de 10-beurtenkaart in. Het is zo dat wanneer uw dochter minimum 10 keer naar de chiro gekomen is, ze pas mee mag op kamp. Dit om de optimale sfeer op kamp te kunnen garanderen voor zowel uw dochter als haar medeleden.Het is de bedoeling dat uw dochter elke zondag en/of andere chirodagen deze 10-beurtenkaart meebrengt zodat we de aanwezigheid kunnen aanduiden. Met vragen kan u terecht bij de leiding!

- Het is weer van dat:
december = examens. BOEHOE!
Daarom zal er voor de oudste afdelingen vaak avondchiro op vrijdag of zaterdag plaatsvinden. Waar en wanneer wordt vermeld bij jullie afdeling!

- Zondag 25 december is het geen chiro want dan is het Kerstmis, joepie! Ook op 1 januari zal er geen chiro zijn, want dan vieren we het nieuwe jaar!

- Te lezen in december :)
In naam van de hele leidingsploeg wensen wij alle Flossertjes, hun familie en vriendjes een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Dat het nieuwe jaar even spetterend mag zijn als het vorige!

10-09-2016
WEETJES SEPTEMBER - OKTOBER

Nog even wat over het voorbije kamp:

- Aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Heel erg bedankt! Het was echt fantastisch dankzij jullie allemaal! We willen ook onze kookies nog eens extra bedanken! Kevin, Iris, Bas, Geert, Kristien, Els, Karel, Johnny en Petra; een dikke merci voor alle goede zorgen en het lekkere eten! D-A-N-K-U, DANKU!

- Vanaf nu kunnen jullie eveneens de USB met de kampfoto’s kopen als leuke herinnering!

- Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster.

- Jammer genoeg moeten we afscheid nemen van een hele lieve leidster...Leidster Tine, we gaan je enorm missen! Bedankt voor alle leuke jaren in de chiro en het fantastische jaar als leidster! Dikke kus van ons allemaal!

Nu over het komende chirojaar:

- Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Dit jaar gebeurt de inschrijving in twee stappen: Het invullen van het inschrijvingsformulier + het storten van het inschrijvingsgeld (30 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964) Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Mirte De Ganck”. Wij vragen met aandrang om dit tijdig te doen, we herhalen nogmaals dat dit zeer belangrijk is voor de verzekering van uw kind.

- Naast het Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook deze website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. een alternatief programma bij regenweer,...), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. www.chiroflos.be.
Ook op onze facebookpagina (Chiro Flos Meerbeke) verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.

- Zoals je misschien wel al gemerkt hebt, dragen wij het chiro-uniform. Je kan niet alleen een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro (vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg), maar je kan ook een volledig uniform aanschaffen in de dichtstbijzijnde chirowinkel: De Banier Molenstraat 65 9300 Aalst. Ook willen wij een oproep doen om oude chirokleren te doneren aan de chiro. Chirokleren die niet meer gedragen (kunnen) worden door uw kind kunnen op deze manier aan een prijsje verkocht worden aan andere kinderen.
- Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen. Als er een activiteit wordt gedaan waarbij je heel vuil zal worden, wordt dit normaal in dit krantje bij je eigen afdeling extra vermeld!

- Op zondag is het telkens chiro van 14.00u tot 17.00u, tenzij anders vermeld in ons Floskrantje of via deze website. Rond 15.30u nemen we een pauze voor een drankje. Je kan een drankje kopen voor 50 cent. Mogen wij vragen uw dochter geen eigen drankjes en zeker geen snoepjes of koekjes mee te geven naar de chiro?

- Zondag 18 september 2016 is het Ninove Speelstad, en dat mogen de ribbels, speelclub en kwiks zeker niet missen! Deze dag boordevol spelletjes en plezier is er speciaal voor hen! Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 13.00u en jullie ouders mogen jullie opnieuw aan de chiro ophalen om 17.00u. Breng €3 mee.

- Vrijdag 21 oktober 2016 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten! Doe dus die dag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te gaan. Want: als je ‘t ons vraagt... CHIRO!

- Zaterdag 29 oktober 2016 is het FLOS FEVER, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 30 oktober 2016 geen chiro zijn.

- Bij verdere vragen: aarzel niet om iemand van onze leidingsploeg te contacteren! Je vindt onze gegevens in het krantje en op de website. Op zondag zijn we voor en na de chiro ook te vinden aan de chirolokalen.

- Aan de oudsten: wij zouden jullie willen vragen om 9 oktober iets langer op de chiro te blijven, er moeten namelijk Flos Fever-briefjes in de buurt van de chiro in de postbus gestoken worden! D-A-N-K-U, DANKU!

01-09-2016
Zoals ieder jaar start het nieuwe chirojaar van Chiro Flos en Sjaloom met een startdag.

Wanneer? 11 september van 13u - 17u
Waar? Gemeenteplein te Meerbeke

Jullie kunnen komen ravotten op onze springkastelen, genieten van lekkere koekjes, je laten schminken en nog tal van andere activiteiten.
Deze startdag is zowel voor leden als niet leden, dus vergeet zeker jullie vriendjes niet mee te nemen!

Ook de mama's, papa's en andere sympathisanten zijn uitgenodigd om iets te komen drinken in ons gezellig Chiro-café.

Er zijn ook foto's van ons chirokamp te koop.
Wie thuis nog oude/te kleine chirokleren heeft liggen, aarzel dan niet om deze mee te nemen en aan de leiding te geven.

Hopelijk tot dan!

21-07-2016
Kampboekje Mol 2016

Verhaal

Sjakie Stevens is een arm jongetje.
Samen met zijn ouders en grootouders woont hij in een klein huisje.
Toevallig in dezelfde stad als de beroemde chocoladefabriek van Willy
Wonka, de beste producent ter wereld van chocola en ander
snoepgoed. Op een dag is Sjakie een van de winnaars van een grote
wedstrijd.
Hij wint - dankzij de Gouden Toegangskaart - levenslang gratis
snoepgoed én een bezoek aan de fabriek. De chocoladefabriek blijkt
echter niet zomaar een fabriek te zijn! Chocoladerivieren, eetbare
gombalkussens en opstijglimonade zijn enkele uitvindingen die hier te
vinden zijn! De Oempa Loempa's, het werkvolkje van Willy Wonka, houden
deze gekke fabriek draaiende. Toch gebeurt er iets merkwaardigs. Tijdens
de rondleiding overkomen de kinderen allerlei vreemde ongelukken als
gevolg van hun onopgevoede gedrag.
Ben je benieuwd wie van hen zich kan gedragen en flink het einde van de
rondleiding haalt? Kom dan zeker mee en laat je onderdompelen in een
wereld vol fantasie, gekke figuren en vooral: heerlijk snoepgoed!

Mol

Mol is een gemeente gelegen in het noordoosten van de Belgische provincie Antwerpen. De Kempense gemeente telde in december 2015 36.000 inwoners. Qua oppervlakte is het de tweede grootste gemeente in de provincie Antwerpen, na de stad Antwerpen. Mol ligt op de overgang tussen Noorder- en Zuiderkempen. De bijnaam van de Mollenaars is "Sopweikers".

Kampplaats: Ksj De Burcht

Dit jaar gaat ons kamp door op de kampplaats van KSJ De Burcht. Het terrein omvat een grote speelweide waarop onze Flossertjes volop kunnen ravotten. Ook een ruime slaap-, kook- en
eetgelegenheid is aanwezig!

Adres

Hieronder vinden jullie het adres waar jullie ouders, familie, vrienden en vriendinnen, liefje ... kaartjes en brieven naar mogen sturen:

KSJ De Burcht
t.a.v. (naam kind)
Pater Van Henxthovenstraat 50
2400 MOL

Bagage

De vrachtwagen wordt geladen op zaterdag 30 juli 2016. Jullie mogen dan jullie bagage komen binnenbrengen aan de chirolokalen in Meerbeke, tussen 20.00u en 20.30u.

BELANGRIJK:
Gelieve niets aan elkaar te binden (slaapzak aan valies enz.) want dit bemoeilijkt het inladen van
de vrachtwagen.
Per afdeling wordt eveneens verwacht dat jullie iets kleins meebrengen om onze voorraadkast op
kamp al een beetje te vullen. Gelieve dit ook bij het inladen van de vrachtwagen mee te brengen
(en dus niet in je bagage te stoppen!).
- ribbels: pak toiletpapier
- speelclub: pak toiletpapier
- kwiks: speculoos
- tippers: pot confituur
- tiptiens: pot choco (veel kinderen geven een voorkeur aan Nutella-choco, maar natuurlijk is dit geheel vrijblijvend)
- aspi’s: pot choco (veel kinderen geven een voorkeur aan Nutella-choco, maar natuurlijk is dit
geheel vrijblijvend)
- leiding: chocolade

Vertrek naar Mol

Op woensdag 3 augustus 2016 is het eindelijk zover: We vertrekken richting Mol! We spreken af om 9.00u stipt op het Gemeenteplein van Meerbeke, in chiro-uniform. Vandaar vertrekken we om
9.30u met de bus naar Mol.
Wanneer je aankomt op het Gemeenteplein, is het belangrijk dat je je aanmeldt bij de begeleidende
leidsters.
Het is niet nodig een lunchpakket te voorzien voor tijdens de busrit. Onze kookploeg staat bij aankomst op de kampplaats klaar met een heerlijk middagmaal.

Aankomst in Meerbeke

Onze aankomst wordt voorzien op zondag 10 augustus 2016, rond 15.00u.
Door omstandigheden, zoals verkeersdrukte … kunnen we het exacte uur van aankomst nog niet
weten. De leiding zal aan de ouders vanuit de bus een smsje verzenden, wanneer we een beter zicht hebben op het uur van onze aankomst in Meerbeke.
Nadat alle Flossers een dikke knuffel van de mama en papa, familie, vriendjes en vriendinnetjes … hebben gekregen, verzamelen we nog even allemaal samen op het Gemeenteplein en doen we
de slotformatie, waarin we iedereen die meehielp om er een fantastische week van te maken bedanken met een leuk cadeautje. Jullie krijgen een kampaandenken en we tonen ook onze
kampdans, waarmee we dagelijks vrolijk wakker werden!

Wat neem ik mee op kamp?

SLAAPGERIEF:
- slaapzak of deken
- slaapkleed of pyjama
- pantoffels
- knuffelbeer
- ribbels / speelclub / kwiks slapen in bedden:
- kussen + kussensloop
- hoeslaken
- tippers / tiptiens / aspi’s slapen in tenten:
- luchtmatras of matje

WASGERIEF:
- washandjes + handdoeken (voorzien van naam!)
- badhanddoek (voor daguitstap)
- zeep (in zeepdoosje) of douchegel - shampoo
- tandenborstel + beker + tandpasta
- goede kam of borstel
- rekkertjes / speldjes

EETGERIEF:
- mes + vork + lepel (gekenmerkt met naam!)
- keukenhanddoek (voorzien van naam!)

KLEDIJ:
- chiro uniform
- t-shirts
- shorts
- minimum 1 lange broek (bosspel)
- minimum 1 warme trui - voldoende ondergoed en kousen voor 7 of meer dagen
- regenkledij
- kledij voor vuile spelen
- zwemgerief: badpak / bikini, badmuts, ...
- stevige stapschoenen! (eventueel bottines) (belangrijk voor onze tocht en om volop te kunnen
ravotten!)
- oudsten ivm tweedaagse: met ballerina’s gaan we NIET op pad, dus voorzie degelijk schoeisel!
- hoge kousen (voor in botinnen)

ALLERLEI:
- zakdoeken
- zonnecrème en zonnemuts
- muggenmelk
- linnenzak of plastiek zakken (voor vuile was)
- krant(en) om schoenen te laten drogen
- zaklamp (voor oudere groepen)
- kleine rugzak voor daguitstap
belangrijk: voorzie een rugzak met brede banden aan de schouders, niet met dunne touwtjes, of geen schoudertas) + voor oudsten: eventueel trekrugzak
- persoonlijke geneesmiddelen (bij het vertrek van de bus, overhandig je deze aan de leiding: voorzien van naam en beschrijving van wanneer + hoeveel per dag te geven)
- schrijfgerief, papier + adressen (voor ribbels, speelclub en kwiks is het handig etiketten met adressen erop mee te geven)
- leesboek / gezelschapsspel, ... voor tijdens de vrije rust (voorzien van naam!)
- cd’s (met naam!)
- zakgeld (min 5 euro, max 15 euro)
- fuifkledij in het thema Sjakie en de Chocoladefabriek

Belangrijk:
-voorzie kleren (en zeker chirouniform!) steeds van naam, want ieder jaar zijn er heel wat verloren
voorwerpen.
- ieder kind neemt een eigen valies of rugzak mee, en ieder kind neemt eveneens eigen spullen
(zoals kammen, douchegel, ...) mee! (bij zussen)

Informatie aan de ouders

- Elk jaar vinden wij koffers vol snoep, drankjes, koekjes ... Dit is niet nodig! De kinderen krijgen op regelmatige basis iets om te snoepen, het is dus niet nodig om de gaatjes in de koffers daarmee
op te vullen! Ook niet in de rugzak die uw kind meeneemt bij het vertrek. We zitten max. 2u op de bus en als we aankomen op de kampplaats staat de kookploeg al klaar met een lekker broodje.
Indien we toch snoep vinden, wordt deze verdeeld onder de kinderen.
- Een weekje zonder GSM moet lukken! GSM’s worden bij het begin van het kamp aan de leiding
gegeven en door de leiding bijgehouden tot het einde van het kamp! Je laat je GSM dus beter thuis.
- mp3-spelers, iPhones … worden thuisgelaten. Dit asociaal gedrag wordt niet geduld op kamp.
We zijn er als een groep en het is niet bevorderend als iedereen naar zijn eigen muziek zit te luisteren. Als we deze toch vinden wordt deze in beslag genomen tot het einde van het kamp. Ook fototoestellen zijn overbodig! Elke afdeling wordt voorzien van een eigen digitaal toestel zodat na het kamp alle foto’s beschikbaar zijn voor iedereen. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor
schade of verlies van dergelijke apparaten, het is dus het beste dat deze thuis gelaten worden.
Sieraden kunnen ook enkel verloren of beschadigd worden tijdens de activiteiten, en kunnen ook
voor kwetsuren zorgen. Dus ook dit wordt afgeraden.
- Hoewel we nog nooit problemen hebben hebben gehad met rokers in onze chiro, vermelden we dit toch nog eens: gelieve je sigaretten thuis te laten!
- Aangezien wij slechts 7 dagen op kamp gaan, vinden wij het niet nodig een bezoekdag in te
lassen. Wij vragen u dit te respecteren en geen onverwachte bezoekjes te brengen op de kampplaats. Ook als u toevallig in de buurt bent, wordt het niet geapprecieerd dat u een kijkje
komt nemen.
- Zoals elk jaar is er voor de Flossers ook de mogelijkheid om kaartjes te schrijven naar vrienden of
familie. Wij vragen voor 1 kaartje + postzegel 1 euro. Dit wordt op kamp betaald. Wij leggen een
beperking op het aantal te schrijven kaartjes. Elk jaar hebben we te maken met kinderen die
kaartjes of brieven moeten schrijven aan personen die ze niet eens kennen, met als gevolg dat ze
niet weten wat ze op het kaartje moeten schrijven. Gelieve hier rekening mee te houden! We
beperken het aantal kaartjes tot 5. We zouden ook willen vragen dat de adressen reeds op
voorhand op etiketten worden geschreven zodat uw kind het enkel nog op het kaartje moet
plakken (belangrijk voor ribbels, speelclub en kwiks).
- Onze leden ontvangen ook graag post. Gelieve dan ook minstens 1 kaartje of een briefje te
sturen naar uw dochter. U hoeft hierin natuurlijk niet te overdrijven. Gelieve geen postpakketten te
sturen met cadeautjes erin!
- Elk jaar zijn er massa’s verloren voorwerpen. Daarom vragen we nog eens uitdrukkelijk om vooral
bij de jongere afdelingen alle kleren van een naam te voorzien. Uit ervaring weten we dat onze
jongste leden soms niet weten of een kledingstuk van hen is of niet. Voeg eventueel een lijstje bij
de valies met de inhoud ervan. Voor alle afdelingen: gelieve je naam zeker in je volledig uniform
te zetten, alsook in handdoeken, washandjes en keukenhanddoek.
- Wij hebben al meegemaakt dat er kinderen waren met luizen op kamp. Jammer genoeg werd
ons dit niet altijd gemeld, wat voor heel wat ongemakken op kamp zorgde. Indien u weet of een
vermoeden heeft dat uw dochter luizen heeft, gelieve dit op voorhand te melden aan een
leidster. Zo kunnen we er rekening mee houden en zorgen we ervoor dat uw kind verder
behandeld wordt op kamp. Gelieve dan ook de gepaste shampoo mee te geven. Indien we
vermoeden dat uw dochter luizen heeft, gaan wij dit nakijken en haar hiervoor behandelen.
Iedereen kan luizen krijgen, dat is helemaal geen schande!
- Voor de ribbels en speelclubbers is het erg handig als u de kleding per dag in een plastiek
zakje in de koffer steekt (t-shirt, broek/short/rokje, ondergoed, kousen). Zo verloopt het aankleden
‘s morgens vlotter en vindt uw dochter haar kleding snel terug. Het zou aangenaam zijn moest dit
gebeuren.
- Ook het bestek wordt bij voorkeur gekenmerkt. Dit kan door nagellak: het wast er niet direct af,
maar is achteraf toch nog verwijderbaar.
- Elk kind is verplicht zijn KIDS-ID mee te nemen. Gelieve voor de ribbels, speelclub en kwiks de
KIDS-ID in de portefeuille te steken. Bij het vertrek verzamelen we dan de kaarten per afdeling om
verlies te voorkomen.
- Voor tippers, tiptiens en aspi’s: Gezien wij het volledige kamp met elkaar doorbrengen, en elk
Flosmeisje even mooi is, vragen wij jullie GEEN make-up, stijltangen ed. mee te nemen. Wij hebben
geen tijd om elke ochtend een uur voor de spiegel te staan. Mooie kledij wordt ook best thuis
gelaten.
Bedankt voor uw medewerking!

Inschrijvingen

Indien je toch nog informatie over het kamp wenst, kan je dit aan de afdelingsleidsters laten
weten. De leidsters brengen dan eventueel nog een bezoekje bij je thuis. Vooral bij kinderen die
voor het eerst meegaan op kamp, kan dit belangrijk zijn. Hiervoor - of voor verdere vragen - stuur
gerust een mailtje naar: chiroflos@hotmail.com of contacteer een van de leidsters.
ribbels / speelclub / kwiks / tippers: De prijs van het kamp bedraagt 120 euro voor één meisje.
Een tweede kind betaalt 110 euro, een derde 100 euro, ...
tiptiens / aspi’s: De prijs van het kamp bedraagt 130 euro. (kamp + fietstocht naar het kamp)
Het geld moet worden gestort op de chirorekening ten laatste woensdag 20 juli op volgend
rekeningnummer:
BE29 7370 0944 9964
Je mag zeker niet de naam (namen) van je kind (kinderen) en de afdeling (ribbels - speelclub - kwiks - tippers - tiptiens - aspi’s) vergeten te vermelden!
Het invullen van het medisch attest is van groot belang.
Het medisch attest dienst als toelating én inschrijving, het is dus zeer belangrijk om ons dit op
voorhand te bezorgen. Gelieve hier ook een vignet van de mutualiteit bij te voegen.

Leiding

Zie 'leiding' hiernaast

03-07-2016
Hallo beste ouders! Zoals jullie weten vindt het kamp dit jaar van 3-10 augustus plaats. Uw kind heeft normaal gezien een boekje ontvangen met alle nodige informatie in. Natuurlijk kan het zijn dat het de eerste keer is dat uw dochter meegaat en/of u graag een bezoekje van de leiding krijgt voor extra uitleg. Indien u dit wenst kunt u altijd terecht bij de leiding van uw dochter, deze zal graag bij jullie langskomen op kampbezoek!

25-04-2016
25-04-2016
Op 19 juni organiseert chiro Sjaloom fantastische massawaterspelen! Het belooft een leuke, verfrissende namiddag te worden! Neem 5 euro mee, kleren die nat
mogen worden en een handdoek. Chiro van 13u-17u.

25-04-2016
WEETJES MEI-JUNI

- Ook wij sparen voor melk en fruitsap! Heb je flapjes van Joyvalle of Appelsientje?
Dan mag je deze gerust doneren aan onze Chiro! Voor meer info:
www.lekkeropkamp.be
Ook speculoospasta lusten wij wel! Spaar mee en doneer je punten op
www.lotusopkamp.be aan Chiro Flos! :)

- Beste ouders,
Even ter informatie: op zondag 15 mei gaan we met de hele chiro (inclusief chiro Sjaloom) op daguitstap naar de Gavers. Iedereen wordt om 10.00u aan de lokalen verwacht in uniform. We trekken te voet naar de Gavers (goede stapschoenen en een degelijke rugzak met brede bandjes zijn geen overbodige luxe!) Ouders worden om 17.00u terug aan de Gavers verwacht om de kindjes op te pikken. Als kindjes
meerijden met andere ouders zijn ze terug op de chiro om half 6. Dit spreek je best onderling af met de ouders.

Wat neem je mee?
- lunchpakket
- zwemgerief en handdoeken
- 5euro
- zonnecreme (liefst op voorhand al ingesmeerd)
- bij minder goed weer ook een regenjas
- en last but not least: een goed humeur!!!
Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan!

- Aan iedereen die dit jaar haar eerste of plechtige communie deed/doet, alvast een
dikke proficiat! Geniet van deze mooie dag samen met je vriendinnetjes en familie!

- Naar jaarlijkse traditie gaan we op zondag 26 juni met z’n allen op daguitstap. We
kunnen al verklappen dat het een superfijne dag wordt, boordevol chiro, van ‘s morgends
vroeg tot ‘s avonds laat :) Meer informatie krijg je hierover snel in een brief!

- Ook ons superfantastisch kamp komt steeds dichterbij! Dit vindt plaats van 3-10
augustus in Mol! Binnenkort krijgen jullie een boekje met alle nodige informatie! Wij
hopen al op een leuk kamp met jullie allemaal!
Wensen jullie nog meer informatie, aarzel dan niet ons te contacteren, dan komen
wij graag op kampbezoek bij je thuis.

- In juni proberen wij zoveel mogelijk chirozondagen door te laten gaan, ondanks het
harde studeren tijdens de examens. Soms zal er vervangleiding zijn of voor de oudere
groepen avondchiro. In juli is er geen chiro, aangezien de leiding dan volop bezig
is met alle kampvoorbereidingen!

- Op 20 mei geven onze aspi’s een superleuke fuif: Shake That Asspi!
Deze gaat door in De Kuip en start om 21u.
Oudste leden, vrienden en familie zijn uiteraard welkom! :)

17-04-2016
Ook wij sparen voor melk en fruitsap! Heb je flapjes van Joyvalle of Appelsientje? Dan mag je deze gerust doneren aan onze Chiro! Voor meer info: www.lekkeropkamp.be
Ook speculoospasta lusten wij wel! Spaar mee en doneer je punten op www.lotusopkamp.be aan Chiro Flos! :)

23-03-2016
Ondanks anders vermeld in het programmaboekje is het op 27/3 GEEN chiro voor de ribbels!

22-03-2016
Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar kookouders voor ons kamp van 1-10 augustus! Ben je geïnteresseerd, contacteer dan leidster Tine (0471/725172)! Groeten, de leidingsploeg

02-03-2016
WEETJES MAART-APRIL

- Zoals jullie weten gaan we met z’n allen op ledenweekend van 11 tot 13 maart 2016! Vergeet daarom zeker niet de brief omtrent dit weekend te lezen voor meer info!

- Ook de leidsters gaan op weekend! Het leidingsweekend vindt dit jaar plaats op 16 & 17 april 2016. Dit wil zeggen dat het op 17 april GEEN chiro is.

- Mmm... 1 & 2 april 2016 is het ons jaarlijkse spaghetti- en crocquefestijn! Alle mama’s, papa’s, grootouders, familie, liefjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn dan ook uitgenodigd om te komen smullen van al dit lekkers!

- Op 6 maart wordt er door het gewest Denderland een dag vol chiroplezier georganiseerd! Behoor je tot de ribbels, speelclub, rakwi’s of tito’s, lees dan zeker de brief!

!! HEEL BELANGRIJK !!
Het is heel erg belangrijk dat uw dochter ingeschreven is in onze chiro! Niet ingeschreven = Niet verzekerd!
Om de inschrijving te bevestigen, vragen wij om het inschrijvingsformulier ingevuld af te geven of in de bus steken + 30 euro lidgeld te betalen (cash op zondag of overschrijven op BE29 7370 0944 9964).Beschik je over een UitPAS? Gelieve dan leidster Lore (0476/913185) of leidster Mirte (0494/114725) te contacteren!

08-11-2015
WEETJES NOVEMBER-DECEMBER

- Op zondag 15 november 2015 gaan we met z’n allen schaatsen! Ribbels, speelclub en kwiks worden verwacht om 9.30u aan de schaatsbaan in Liedekerke. Jullie kunnen hier opnieuw om 12.00u afgehaald worden.
Tippers, tiptiens en aspi’s worden verwacht om 9.00u aan de chirolokalen MET FIETS. Jullie zullen om 12.30u terug in Meerbeke zijn.
Wat neem je mee op deze leuke voormiddag? Lange broek, handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro!

- Op zondag 22 november 2015 is het zover: CHRISTUS KONING!
Jullie worden op deze dag om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.30u. Dit betekent: een hele dag chiro! Wat gebeurt er allemaal op zo’n leuke dag?
Voormiddag: ‘s Ochtends gaan we naar de misviering in de kerk van Meerbeke en daarna spelen we heel erg leuke spelletjes!
Middag: Hmmm, een lekker middagmaal!
Namiddag: We spelen een groot spel in het park, kijken naar een leuke film en krijgen een heerlijk vieruurtje!
Vergeet zeker niet om 5 euro mee te brengen en je lekker warm in te duffelen op deze spetterende chirodag!
Ouders en grootouders, vriendjes en familie worden ook van harte uitgenodigd om
de misviering samen met ons bij te wonen. De dienst start om 9.00u.

- Nogmaals: het is heel erg belangrijk dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro.
Als dit nog niet gebeurd is, gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen aangezien dit uiterst belangrijk is voor de verzekering van uw kind (niet ingeschreven = niet verzekerd!).

- Jammer genoeg hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van enkele kookies. We danken hen nogmaals voor de (jaarlijkse) inzet en het lekkere eten tijdens ons kamp! Dit wil natuurlijk ook zeggen dat we op zoek zijn naar nieuwe kookies. Ken je enthousiaste ouders, vrienden of familieleden die het zien zitten om als kookie mee te gaan op ons volgende kamp? Aarzel dan niet om hierover meer informatie te vragen aan een van de leidsters!

31-10-2015
!!! KOOKIES !!!

Jammer genoeg hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van enkele kookies. We danken hen nogmaals voor de (jaarlijkse) inzet en het lekkere eten tijdens ons kamp! Dit wil natuurlijk ook zeggen dat we op zoek zijn naar nieuwe kookies. Ken je enthousiaste ouders, vrienden of familieleden die het zien zitten om als kookie mee te gaan op ons volgende kamp? Aarzel dan niet om hierover meer informatie te vragen aan een van de leidsters!

24-09-2015
Op 27 september hebben de ribbels, speelclub, kwiks, tiptiens en aspi's hun enige echte DOOP. Het is heel belangrijk dat je kind kleren aandoet die (heel) vuil mogen worden! Hou er ook rekening mee dat deze flossertjes vuil naar huis terugkeren! :)

15-09-2015
WEETJES SEPTEMBER – OKTOBER

Nog even wat over het voorbije kamp:

- Aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Heel erg bedankt! Het was echt fantastisch dankzij jullie allemaal! We willen ook onze kookies nog eens extra
bedanken! Rik, Anne, Jarrit, Kevin, Iris, Bas, Constanza en Jan; een dikke merci voor alle goede zorgen en het lekkere eten! D-A-N-K-U, DANKU!

- Vanaf nu kunnen jullie eveneens de USB-stick met de kampfotoʼs kopen als leuke
herinnering!

- Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster.

- Jammer genoeg moeten we ook afscheid nemen van een paar leidsters: Marie, Layla, Veerle en Yasmine, we gaan jullie heel erg missen! Bedankt voor alle leuke jaren en jullie inzet! Dikke kus van ons allemaal!

En dan nu over het komende chirojaar:

- Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Dit jaar gebeurt de inschrijving in twee stappen: Het invullen van het inschrijvingsformulier + het storten van het inschrijvingsgeld (30 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964). Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Lore Elinckx”.

- Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie allemaal te wach¬ten staat in de chiro, hebben wij ook een website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. www.chiroflos.be. Ook op onze facebookpagina (chiro Flos Meerbeke) verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.

- Zoals je misschien wel al gemerkt hebt, dragen wij het chiro-uniform. Je kan niet alleen een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro (vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg), maar je kan ook een volledig uniform aanschaffen in de dichtstbijzijnde chirowinkel:

De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
www.debanier.be

- Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen. Als er een activiteit wordt gedaan waarbij je heel vuil zal worden, wordt dit normaal in dit krantje bij je eigen afdeling extra vermeld!

- Op zondag is het telkens chiro van 14.00u – 17.00u, tenzij anders vermeld in dit Floskrantje of via de website. Rond 15.30u nemen we een pauze voor een drankje. Je kan een drankje kopen voor 50 cent. Mogen wij vragen je dochter geen eigen drankjes en zeker geen snoepjes of koekjes mee te geven naar de chiro?

- Zondag 20 september 2015 is het Ninove Speelstad, en dat mogen de ribbels, speelclub en kwiks zeker niet missen! Deze dag boordevol spelletjes en plezier is er speciaal voor hen! Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 13.00u en jullie ouders mogen jullie opnieuw aan de chiro ophalen om 17.00u. Breng 2 euro mee.

- Vrijdag 23 oktober 2015 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten! Doe dus die dag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te gaan. Want: als je ʼt ons vraagt… CHIRO!

- Zaterdag 24 oktober 2015 is het FLOS FEVER, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 25 oktober 2015 geen chiro zijn.

- We wensen alle Flossers die in september of oktober jarig zijn een gelukkige verjaardag! Hiep Hiep Hiep... HOERA! Bij de openingsformatie zingen wij samen een liedje voor jou!

- Bij verdere vragen: aarzel niet om iemand van onze leidingsploeg te contacteren! Je vindt onze gegevens in dit krantje en op de website. Op zondag zijn we voor en na de chiro ook te vinden aan de chirolokalen.

17-08-2015
Beste ouders en Flossers,

Na een super-fantastisch-mega-cool-onvergetelijk-geweldig kamp in Opoeteren hebben we enkele weekjes rust, om er daarna opnieuw in te vliegen bij de start van een nieuw chirojaar! De startdag valt dit jaar op zondag 13 september. Meer informatie volgt nog, maar je kan deze datum alvast in je agenda schrijven!

Groetjes,
leidingsploeg chiro Flos Meerbeke

12-07-2015
MONSTERS EN CO.

MEISJESCHIRO FLOS MEERBEKE
KAMP OPOETEREN 2015

3 - 10 AUGUSTUS

Ons verhaal begint in een andere wereld, die geheel bevolkt wordt door monsters. Centraal in deze wereld staat de fabriek Monsters en co., waar energie wordt opgewekt om alles in de monsterwereld draaiende te houden. Deze energie wordt verkregen uit de angstkreten van kinderen. De monsters van het bedrijf hebben tot doel kinderen bang te maken om zo deze angstkreten te verzamelen. Hiertoe reizen ze via speciale deuren naar de slaapkamers van kinderen.
Het gaat niet goed met het bedrijf want veel kinderen zijn tegenwoordig niet zo snel meer bang te maken! En stiekem zijn de monsters ook heel erg bang van de kinderen!
De beste medewerker van het bedrijf is Sulley, een groot harig monster. Op een dag volgt een klein meisje hem per ongeluk naar de monsterwereld. Voor hij haar kan terugsturen naar de echte wereld, wordt de deur naar haar kamer terug naar de opslagruimte gestuurd...
Sulley en zijn vriendjesmonster Mike geven het meisje de naam “Boe”, en proberen een manier te vinden om haar terug te sturen naar huis. Tot die tijd vermommen ze haar als een monster en beleven de gekste avonturen...


OPOETEREN
Opoeteren (Limburgs: Opotere) is een deelgemeente van Maaseik, Belgisch Limburg. Net zoals Neeroeteren dankt Opoeteren haar naam aan een van de beken die door beide deelgemeenten stroomt, namelijk de Oeter - die officieel Bosbeek heet - op het Kempens Plateau. Opoeteren bestaat uit meerdere gehuchten en woonkernen waarvan het Dorp en Dorne de belangrijkste zijn.
Opoeteren ligt in het dal van de Bosbeek, die zich insnijdt in het Kempens Plateau. Vooral de zuidoostelijke flank is erg steil en de hoogte loopt op tot 75 meter. Ten oosten van Opoeteren heeft grindwinning plaatsgevonden en is een plassengebied ontstaan, het Bergerven, dat samen met de aangrenzende bossen, tegenwoordig een natuurgebied is. Ook aan de oostzijde van het Plateau bevindt zich een steilrand die afloopt naar het Maasland.
Het plateau is zandig en hier zijn naaldbossen te vinden, zoals het Gruitroderbos in het westen. In de Bosbeekvallei is de zandlaag erg dun, en daaronder vindt men Maaskeien, die veelvuldig als bouwmateriaal werden gebruikt.

KAMPPLAATS: ‘t Driege 3
Dit jaar verblijven we op de kampplaats ‘t Driege. ‘t Driege is een rustig gelegen kampplaats in Opoeteren.
De kampplaats omvat 3 bivakken en één tentenkamp (Jomahei).
De bivakken hebben elk een ruime slaap-, kook- en eetgelegenheid.
De kampplaats is recent gerenoveerd en heeft grote speelweiden.

Hieronder vinden jullie het adres waar jullie ouders, familie, vrienden en vriendinnen, liefje ... kaartjes en brieven naar mogen sturen:

‘t Driege 3
t.a.v. (naam van kind)
Roosterbergstraat 36
3680 OPOETEREN

BAGAGE
De vrachtwagen wordt geladen op donderdag 30 juli 2015. Jullie mogen dan jullie bagage komen binnenbrengen aan de chirolokalen in Meerbeke, tussen 20.00u en 20.30u.
BELANGRIJK: Gelieve niets aan elkaar te binden (slaapzak aan valies enz.) want dit bemoeilijkt het inladen van de vrachtwagen.
Per afdeling wordt eveneens verwacht dat jullie iets kleins meebrengen om onze voorraadkast op kamp al een beetje te vullen. Gelieve dit ook bij het inladen van de vrachtwagen mee te brengen (en dus niet in je bagage te stoppen!).
- ribbels: pak toiletpapier
- speelclub: pak toiletpapier
- kwiks: speculoos
- tippers: pot confituur
- tiptiens: pot choco (veel kinderen geven een voorkeur aan Nutella-choco, maar natuurlijk is dit geheel vrijblijvend)
- aspi’s: chocolade
- leiding: chocolade

VERTREK NAAR OPOETEREN
Op maandag 3 augustus 2015 is het eindelijk zover: We vertrekken richting Opoeteren!
We spreken af om 9.00u stipt op het Gemeenteplein van Meerbeke, in chiro-uniform. Vandaar vertrekken we om 9.30u met de bus naar Opoeteren.
Wanneer je aankomt op het Gemeenteplein, is het belangrijk dat je je aanmeldt bij de begeleidende leidsters. Dien ook je SIS-kaart in bij de leiding.
Het is niet nodig een lunchpakket te voorzien voor tijdens de busrit. Onze kookploeg staat bij aankomst op de kampplaats klaar met een heerlijk middagmaal.

AANKOMST IN MEERBEKE
Onze aankomst wordt voorzien op maandag 10 augustus 2015, rond 15.00u.
Door omstandigheden, zoals verkeersdrukte … kunnen we het exacte uur van aankomst nog niet weten. De leiding zal aan de ouders vanuit de bus een smsje verzenden, wanneer we een beter zicht hebben op het uur van onze aankomst in Meerbeke.

Nadat alle Flossers een dikke knuffel van de mama en papa, familie, vriendjes en vriendinnetjes … hebben gekregen, verzamelen we nog even allemaal samen op het Gemeenteplein en doen we de slotformatie, waarin we iedereen die meehielp om er een fantastische week van te maken bedanken met een leuk cadeautje. Jullie krijgen een kampaandenken en we tonen ook onze kampdans, waarmee we dagelijks vrolijk wakker werden!

HOE VERLOOPT EEN DAG OP KAMP?
06.30u: de wekker van de kookouders loopt af, waarna ze uit de veren kruipen.
07.00u: de leiding wordt gewekt, draait zich nog eens om en staat uiteindelijk ook op.
07.30u: de leden worden wakker gemaakt door het kamplied, springen uit bed en doen intensief mee aan de ochtendgymnastiek.
08.00u: wassen en aankleden, openingsformatie en toneeltje rond het kampthema.
08.30u: ontbijt: we vullen onze nuchtere magen.
09.00u: evaluatie van de vorige dag, afwas en diensten.
09.30u: groeps- of afdelingsactiviteit.
12.15u: na een voormiddag te hebben geravot, begint ons maagje weer te knorren
en is het tijd voor het middagmaal.
13.00u: platte rust. Iedereen gaat op bed liggen en rust wat uit.
13.30u: vrije rust. Je mag nu een boek lezen, spelletje spelen, …
We houden wel rekening met wie nog wat wil slapen en blijven rustig.
14.00u: groeps- of afdelingsactiviteiten (tot 18.30u), we vliegen er dus nog eens goed in!
16.00u: we onderbreken de activiteiten even voor het vieruurtje.
18.30u: de kookouders hebben hun uiterste best gedaan en zorgen voor een heerlijk avondmaal.
19.30u: avondactiviteit in afdeling of met de hele groep.
20.45u: de Ribbels krijgen een nachtzoen van de leiding en dromen al over de volgende dag!
21.00u: de Speelclub kruipen met hun beertje in hun warme bedje.
21.30u: de Kwiks sluiten ook hun oogjes en doen hun snaveltjes dicht.
22.00u: de Tippers kruipen in hun tent en hopen op rustig weer ’s nachts.
22.30u: de Tiptiens verlangen intussen ook naar hun luchtmatras.
22.45u: de Aspi’s kruipen in hun slaapzak.
23.00u: de Leiding praat na over de voorbije dag en bereidt de volgende dag voor.

Weekplanning: zie boekje

KOOKPLOEG
BIKKE BIKKE BIK?
HAP HAP HAP!
Eerst de soep en dan de pap,
anders word je veel te slap.
En dan val je van de trap,
in de armen van je schat!
Sma, sma, smakelijk!
Eten is noodzakelijk,
anders val je dood en word je nooit meer groot!

Net zoals de voorbije jaren hebben we ook dit jaar weer een fantastische kookploeg mee op kamp! Dit jaar verwelkomen we een aantal nieuwe kookies in het team! Verwacht je maar aan een 5-sterren keuken! Mmm...
De kookploeg van dienst is:
Iris Verckens & Kevin Vanderkelen & Bas
Constanza Urbina & Jan Vangeenderhuysen
Anne Timbermont & Rik D’Hauwer & Jarrit & Lars
D - A - N - K - U ... DANKU!!

Zij zullen weer iedere dag zorgen voor superlekkere maaltijden op kamp!

WAT NEEM IK MEE OP KAMP?
SLAAPGERIEF:
- slaapzak of deken
- slaapkleed of pyjama
- pantoffels
- knuffelbeer
- ribbels / speelclub / kwiks slapen in bedden: - kussen + kussensloop
- hoeslaken
- tippers / tiptiens / aspi’s slapen in tenten: - luchtmatras of matje

WASGERIEF:
- washandjes + handdoeken (voorzien van naam!)
- badhanddoek (voor daguitstap)
- zeep (in zeepdoosje) of douchegel
- shampoo
- tandenborstel + beker + tandpasta
- goede kam of borstel
- rekkertjes / speldjes

EETGERIEF:
- mes + vork + lepel (gekenmerkt met naam!)
- keukenhanddoek (voorzien van naam!)

KLEDIJ:
- chiro uniform
- t-shirts
- shorts
- minimum 1 lange broek (bosspel)
- minimum 1 warme trui
- voldoende ondergoed en kousen
voor 7 of meer dagen
- regenkledij
- kledij voor vuile spelen
- zwemgerief: badpak / bikini, badmuts, ...
- stevige stapschoenen! (eventueel bottines) (belangrijk voor onze tocht en om volop te kunnen
ravotten!)
- oudsten ivm tweedaagse: met ballerina’s gaan we
NIET op pad, dus voorzie degelijk schoeisel!
- hoge kousen (voor in botinnen)

ALLERLEI:
- zakdoeken
- zonnecrème en zonnemuts
- muggenmelk
- linnenzak of plastiek zakken (voor vuile was)
- krant(en) om schoenen te laten drogen
- zaklamp (voor oudere groepen)
- kleine rugzak voor daguitstap
belangrijk: voorzie een rugzak met brede banden aan de schouders, niet met dunne touwtjes, of geen schoudertas)
+ voor oudsten: eventueel trekrugzak
- persoonlijke geneesmiddelen
(bij het vertrek van de bus, overhandig je
deze aan de leiding: voorzien van naam en beschrijving van wanneer + hoeveel per dag te geven)
- schrijfgerief, papier + adressen (voor ribbels, speelclub en kwiks is het handig etiketten met adressen erop mee te geven)
- leesboek / gezelschapsspel, ... voor
tijdens de vrije rust (voorzien van naam!)
- cd’s (met naam!)
- zakgeld (min 5 euro, max 15 euro)
- SIS-kaart (afgeven aan de leiding bij het vertrek)
- fuifkledij in het thema ‘Monsters & Co’
- kijk ook bij ‘Bagage” wat jouw afdeling precies moet meenemen (wc-papier, choco, ...), dit moet echter NIET in de valies gestopt worden!

Belangrijk:
-voorzie kleren (en zeker chirouniform!) steeds van naam, want ieder jaar zijn er heel wat verloren voorwerpen.
- ieder kind neemt een eigen valies of rugzak mee, en ieder kind neemt eveneens eigen spullen (zoals kammen, douchegel, ...) mee! (bij zussen)

Sjoepap!
Ieder jaar loopt Sjoepap rond op de kampplaats om ervoor te zorgen dat alles een beetje proper blijft. Ook dit jaar is hij weer van de partij!
Wat doet Sjoepap nu precies?
Sjoepap houdt niet van sloddervossen: aangezien hij een hekel heeft aan rondslingerende kledij ed., neemt hij alles wat rondslingert mee en stopt alles in een doos. Die doos wordt elke dag aan de leiding bezorgd en ‘s middags wordt alles terug aan de eigenaars gegeven.
In ruil daarvoor moeten ze een kleine taak verrichten, zoals afwassen bijvoorbeeld.
Dus hier volgt alvast een goede raad: zorg ervoor dat je alles steeds netjes op zijn plaats legt!

INFORMATIE AAN DE OUDERS
- Elk jaar vinden wij koffers vol snoep, drankjes, koekjes ... Dit is niet nodig! De kinderen krijgen op regelmatige basis iets om te snoepen, het is dus niet nodig om de gaatjes in de koffers daarmee op te vullen! Ook niet in de rugzak die uw kind meeneemt bij het vertrek. We zitten max. 2u op de bus en als we aankomen op de kampplaats staat de kookploeg al klaar met een lekker broodje. Indien we toch snoep vinden, wordt deze verdeeld onder de kinderen.
- Een weekje zonder GSM moet lukken! GSM’s worden bij het begin van het kamp aan de leiding gegeven en door de leiding bijgehouden tot het einde van het kamp! Je laat je GSM dus beter thuis.
- mp3-spelers, iPhones … worden thuisgelaten. Dit asociaal gedrag wordt niet geduld op kamp. We zijn er als een groep en het is niet bevorderend als iedereen naar zijn eigen muziek zit te luisteren. Als we deze toch vinden wordt deze in beslag genomen tot het einde van het kamp. Ook fototoestellen zijn overbodig! Elke afdeling wordt voorzien van een eigen digitaal toestel zodat na het kamp alle foto’s beschikbaar zijn voor iedereen.
Wij zijn NIET verantwoordelijk voor schade of verlies van dergelijke apparaten, het is dus het beste dat deze thuis gelaten worden.
Sieraden kunnen ook enkel verloren of beschadigd worden tijdens de activiteiten, en kunnen ook voor kwetsuren zorgen. Dus ook dit wordt afgeraden.
- Hoewel we nog nooit problemen hebben gehad met rokers in onze chiro, vermelden we dit toch nog eens: gelieve je sigaretten thuis te laten!
- Aangezien wij slechts 7 dagen op kamp gaan, vinden wij het niet nodig een bezoekdag in te lassen. Wij vragen u dit te respecteren en geen onverwachte bezoekjes te brengen op de kampplaats. Ook als u toevallig in de buurt bent, wordt het niet geapprecieerd dat u een kijkje komt nemen.
- Zoals elk jaar is er voor de Flossers ook de mogelijkheid om kaartjes te schrijven naar vrienden of familie. Wij vragen voor 1 kaartje + postzegel 1 euro. Dit wordt op kamp betaald. Wij leggen een beperking op het aantal te schrijven kaartjes. Elk jaar hebben we te maken met kinderen die kaartjes of brieven moeten schrijven aan personen die ze niet eens kennen, met als gevolg dat ze niet weten wat ze op het kaartje moeten schrijven. Gelieve hier rekening mee te houden! We beperken het aantal kaartjes tot 5. We zouden ook willen vragen dat de adressen reeds op voorhand op etiketten worden geschreven zodat uw kind het enkel nog op het kaartje moet plakken (belangrijk voor ribbels, speelclub en kwiks).
- Onze leden ontvangen ook graag post. Gelieve dan ook minstens 1 kaartje of een briefje te sturen naar uw dochter. U hoeft hierin natuurlijk niet te overdrijven. Gelieve geen postpakketten te sturen met cadeautjes erin!
- Elk jaar zijn er massa’s verloren voorwerpen. Daarom vragen we nog eens uitdrukkelijk om vooral bij de jongere afdelingen alle kleren van een naam te voorzien. Uit ervaring weten we dat onze jongste leden soms niet weten of een kledingstuk van hen is of niet. Voeg eventueel een lijstje bij de valies met de inhoud ervan.
Voor alle afdelingen: gelieve je naam zeker in je volledig uniform te zetten, alsook in handdoeken, washandjes en keukenhanddoek.
- Wij hebben al meegemaakt dat er kinderen waren met luizen op kamp. Indien u weet of een vermoeden heeft dat uw dochter luizen heeft, gelieve dit op voorhand te melden aan een leidster. Zo kunnen we er rekening mee houden en zorgen we ervoor dat uw kind verder behandeld wordt op kamp. Gelieve dan ook de gepaste shampoo mee te geven.
Indien we vermoeden dat uw dochter luizen heeft, gaan wij dit nakijken en haar hiervoor behandelen. Iedereen kan luizen krijgen, dat is helemaal geen schande.
- Voor de ribbels en speelclubbers is het erg handig als u de kleding per dag in een plastiek zakje in de koffer steekt (t-shirt, broek/short/rokje, ondergoed, kousen). Zo verloopt het aankleden ‘s morgens vlotter en vindt uw dochter haar kleding snel terug. Het zou aangenaam zijn moest dit gebeuren.
- Ook het bestek wordt bij voorkeur gekenmerkt. Dit kan door nagellak: het wast er niet direct af, maar is achteraf toch nog verwijderbaar.
- Elk kind is verplicht zijn SIS-kaart mee te nemen. Gelieve voor de ribbels, speelclub en kwiks de SIS-kaart in de portefeuille te steken. Bij het vertrek verzamelen we dan de SIS-kaarten per afdeling om verlies te voorkomen.
Voor tippers, tiptiens en aspi’s:
Gezien wij het volledige kamp met elkaar doorbrengen, en elk Flosmeisje even mooi is, vragen wij jullie GEEN make-up, stijltangen ed. mee te nemen. Wij hebben geen tijd om elke ochtend een uur voor de spiegel te staan. Mooie kledij wordt ook best thuis gelaten.
Bedankt voor uw medewerking!

GEGEVENS LEIDING
RIBBELS

JOLIEN SONNEVILLE
Elsbeekstraat 42
9402 MEERBEKE
0471/20 43 54

JANA D’HAUWER
Volckaert 13
9400 DENDERWINDEKE
0475/ 22 67 98

JULIE PIRSON
Kasseide 25
9400 LIEFERINGE
0476/ 71 42 20

GEGEVENS LEIDING
SPEELCLUB

LAYLA D’HAUWER
Beneden-Hemelrijk 13
9402 MEERBEKE
0496 / 16 20 62

RUTH VAN DEN STEEN
Halsesteenweg 101
9403 NEIGEM
0473/ 41 48 69

LISE VAN ACHTER
Kloostermolenstraat 11
9400 NINOVE
0496/ 34 49 79

GEGEVENS LEIDING
KWIKS

ANKE VAN ACHTER
Kloostermolenstraat 11
9400 NINOVE
0479/ 73 58 52

JOLIEN PIRSON
Kasseide 25
9400 LIEFERINGE
0471/ 46 93 22

GEGEVENS LEIDING
TIPPERS

MARIE D’HONDT
Kwadestraat-Zuid 30
9402 MEERBEKE
0473 / 21 44 48

MIRTE DE GANCK
Kasteelstraat 3
1570 VOLLEZELE
0494/ 11 47 25

GEGEVENS LEIDING
TIPTIENS

LORE ELINCKX
Dokstraat 54
9402 MEERBEKE
0476 / 91 31 85

JOKE DELAHAYE
Valleistraat 69
9402 MEERBEKE
0496 / 11 68 98

GEGEVENS LEIDING
ASPI'S

YASMINE VANNESTE
Krepelstraat 93D
9400 DENDERWINDEKE
0474 / 70 22 37

VEERLE VEREECKEN
Assenedestraat 3
9000 GENT
0494 / 34 90 75

INSCHRIJVINGEN
Dit jaar organiseren we géén infoavond. Heb je vragen na het lezen van dit kampboekje, of wil je graag nog een babbel met de leiding, kan je dit zeker aan de afdelingsleidsters laten weten. De leidsters brengen dan eventueel nog een bezoekje bij je thuis. Vooral bij kinderen die voor het eerst meegaan op kamp, kan dit belangrijk zijn. Hiervoor - of voor verdere vragen - stuur gerust een mailtje naar: chiroflos@hotmail.com
ribbels / speelclub / kwiks / tippers: De prijs van het kamp bedraagt 120 euro voor één meisje. Een tweede kind betaalt 110 euro, een derde 100 euro, ...
tiptiens / aspi’s: De prijs van het kamp bedraagt 130 euro. (kamp + fietstocht naar het kamp)
Het geld moet worden gestort op de chirorekening ten laatste zaterdag 25 juli op volgend rekeningnummer:
737 - 0094499 - 64
Dit geldt tevens ook als definitieve inschrijving. Je mag zeker niet de naam (namen) van je kind (kinderen) en de afdeling (ribbels - speelclub - kwiks - tippers - tiptiens - aspi’s) vergeten te vermelden!
Verder dient u ook het inschrijvingsformulier in te vullen.
Ook het invullen van het medisch attest is van groot belang.
Gelieve het inschrijvingspapier en het medische attest op voorhand in te vullen en een klevertje van de mutualiteit aan ons te bezorgen. (ten laatste tegen zaterdag 25 juli 2015). Dit mag aan een leidster worden afgegeven tijdens de chiro, bij kampbezoek, bij een leidster thuis worden afgegeven in de brievenbus of in de brievenbus van de chiro gestopt worden!

Chiro Flos neemt deel aan het kansenpasproject. Indien u hierover meer informatie wil, of hiervan gebruik wilt maken, kan u terecht bij onze hoofdleiding (Lore - 0476/913185) of kan u een e‐mail sturen naar chiroflos@hotmail.com.
Indien u om DRINGENDE redenen tijdens het kamp een leidster wil contacteren:

GSM-nummer groepsverantwoordelijken:
Lore Elinckx: 0476 / 91 31 85
Joke Delahaye: 0496 / 11 68 98

WIJ KIJKEN ER NAAR UIT!
TOT OP KAMP,
FLOSSERS!

24-06-2015
!!!VERANDERING UUR DAGUITSTAP!!!

OPGELET in verband met de daguitstap op zondag 28 juni!

Op de brief schreven we neer dat we om 18 uur zouden aankomen in het station van Denderleeuw. Omdat deze trein al volgeboekt was, reserveerden we een latere trein zodat er voldoende tijd is om in het pretpark te vertoeven. We komen dan ook een uurtje later dan de jongens aan (waarvoor onze excuses).

Vertrekuur: 8u45 in Denderleeuw
Aankomstuur: 19u in Denderleeuw

Lees zeker ook onze brief nog eens na (ook mogelijk via de website) !

Men zegge het voort!
Groetjes de leiding

08-06-2015
Beste ouders,
Dag vriendinnetjes,

Ook dit chirojaar gaan we op daguitstap. En deze keer gaan we ons amuseren in een pretpark! Joepiejee!

We verwachten jullie op
28 juni om 8u45 aan het station in Denderleeuw.
De trein vertrekt om 9u10, dus wees op tijd!

Jullie kunnen ‘s avonds terug worden opgehaald om
18u aan het station in Denderleeuw.

Enkele dingen die je zeker niet mag vergeten
- chiro-uniform
- iets voor de regen
- zonnecrème
- goede schoenen
- koekje en drankje
- middagmaal
- rugzak met brede banden
- chiro-spirit

Om mee te kunnen op deze onvergetelijke dag,
schrijf je je in door €25 te storten, voor 17 juni,
op het rekeningnummer 737 - 0094499 - 64
met als vermelding
‘daguitstap - naam van je kind - naam van de afdeling’.

Wij hebben er alvast zin in!

Groetjes,
De leiding

25-05-2015
WEETJES MEI - JUNI

• Het wordt een echte traditie: zoals je kan zien op de flyer links, sparen we bij Flos ook dit jaar opnieuw voor gratis melk op kamp! Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle-melkpakken en bezorg ze tijdens de chirozondagen aan iemand van de leiding van je favoriete jeugdbeweging (uiteraard is dit Chiro Flos ;-) Per 10 flapjes krijgen wij op kamp 1 liter Joyvalle AA melk gratis.

• Dit jaar zijn er ook flapjes te sparen bij de verpakkingen van Appelsientje: zo krijgen wij per 10 flapjes 1 liter fruitsap gratis op kamp! Zelfde boodschap: heb je thuis flapjes? Bezorg ze dan zeker aan onze chiro ;-)

• Zondag 10 mei 2015 gaan we met de hele chiro, en onze vrienden van chiro Sjaloom op daguitstap naar de Gavers! Iedereen wordt om 10.00u (!) aan de lokalen verwacht in uniform.
We trekken te voet naar de Gavers (goede stapschoenen en een degelijke rugzak (best met brede banden en niet met dunne touwtjes) zijn geen overbodige luxe dus).
Ouders die bereid zijn om bij het terugkeren met de auto naar de chiro te voeren, mogen zich altijd melden bij de leiding.
We zijn allen terug om 17u30 aan de lokalen.
Wat neem je mee:
- lunchpakket (zorg ook voor voldoende water, zeker bij warm weer!)
- zwemgerief
- 5 euro
- zonnecrème (liefst op voorhand al ingesmeerd) + je mag altijd ‘de zon’ meebrengen ook, als je
dan toch ingesmeerd bent ;-)
- bij minder goed weer: regenjas
- last but not least: een goed humeur!

• Aan iedereen die dit jaar haar eerste of plechtige communie doet, alvast een dikke proficiat! Geniet van deze mooie dag samen met je vriendinnetjes en familie!

• Naar jaarlijkse traditie gaan we op zondag 28 juni 2015 met z’n allen op daguitstap. We kunnen al verklappen dat het een superfijne dag wordt, boordevol chiro, van ‘s morgends vroeg tot ‘s avonds laat :-) Meer informatie krijg je hierover snel in een brief!

• Zoals jullie weten gaan we van 3 tot 10 augustus 2015 op kamp naar Opoeteren. (Vanaf tiptiens is dit vanaf 1 augustus). Binnenkort krijgen jullie allen een kampboekje met alle nodige informatie er in. Wensen jullie nog meer informatie, aarzel dan niet ons te contacteren, dan komen wij graag op kampbezoek bij je thuis.

• In juni proberen wij zoveel mogelijk chirozondagen door te laten gaan, ondanks het harde studeren tijdens de examens. Soms zal er vervangleiding zijn of voor de oudere groepen avondchiro. In juli is er geen chiro, aangezien de leiding dan volop bezig is met alle kampvoorbereidingen!

veel liefs,
de leiding van chiro Flos Meerbeke

06-05-2015
DAGUITSTAP GAVERS - 10 MEI:

Beste ouders.

Even ter informatie: volgende week zondag 10mei gaan we met de hele chiro op daguitstap naar de Gavers. Iedereen wordt om 10.00u aan de lokalen verwacht in uniform. We trekken te voet naar de Gavers (goede stapschoenen en een degelijke rugzak met brede bandjes zijn geen overbodige luxe!) Ouders worden om 17.00u terug aan de Gavers verwacht om de kindjes op te pikken. Als kindjes meerijden met andere ouders zijn ze terug op de chiro om half 6. Dit spreek je best onderling af met de ouders.

Wat neem je mee?
-lunchpakket
-zwemgerief en handdoeken
-5euro
-zonnecreme (liefst op voorhand al ingesmeerd)
-bij minder goed weer ook een regenjas
-en last but not least: een goed humeur!!!

Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan

11-04-2015
Het is weer zover!
Ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn komt er weer aan!

Iedereen is van harte welkom in zaal 'de Linde', te Meerbeke op vrijdag 17 of zaterdag 18 april 2015 en dit telkens vanaf 17.30u, om te genieten van een heerlijke spaghetti of croque!

Wij danken u alvast voor de steun, en hopen jullie te zien!

Een klein extraatje: dit jaar is het mogelijk om met bancontact te betalen.

leiding chiro Flos

03-03-2015
Van 13 tot 15 maart gaan we op ledenweekend naar Gooik,en dit samen met FC De Kampioenen :-)

Jullie hebben allemaal een brief gekregen met de nodige informatie er in.

Jullie worden verwacht vrijdagavond om 20.00u in Gooik, en kunnen opgehaald worden zondagmiddag om 12.00u.

Groetjes,
de flosleiding

03-03-2015
WEETJES MAART - APRIL

Het wordt een echte traditie: zoals je kan zien op de flyer links, sparen we bij Flos ook dit jaar opnieuw voor gratis melk op kamp! Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle-melkpakken en bezorg ze tijdens de chirozondagen aan iemand van de leiding van je favoriete jeugdbeweging (uiteraard is dit Chiro Flos ;-) Per 10 flapjes krijgen wij op kamp 1 liter Joyvalle AA melk gratis.

Dit jaar zijn er ook flapjes te sparen bij de verpakkingen van Appelsientje: zo krijgen wij per 10 flapjes 1 liter fruitsap gratis op kamp! Zelfde boodschap: heb je thuis flapjes? Bezorg ze dan zeker aan onze chiro ;-)

13 - 14 - 15 maart 2015 gaan we met z’n allen op ledenweekend met FC De Kampioenen! Jullie hebben allemaal een brief ontvangen met alle nodige informatie er in. Inschrijven kan nog tot 6 maart, dus zorg dat je er bij bent! Het wordt onvergetelijk! :-)

Activiteit voor Ribbels en Speelclub: zondag 22 maart 2015 wordt een superleuke dag voor de ribbels en speelclub! Samen met de KWB wordt er een dag vol plezier georganiseerd. Jullie worden net als iedere zondag verwacht om 14u aan de chirolokalen. Pipo en Pipette, twee clowns, komen een mooie show geven, jullie kunnen worden geschminkt, we eten een pannenkoek en drinken lekkere chocolademelk, en spelen allemaal samen een groot spel! Het zou heel leuk zijn als jullie allemaal verkleed naar de chiro komen!

Zondag 29 maart 2015 is er geen chiro, want dan is de leiding op leidingsweekend, om voor jullie een fantastisch kamp voor te bereiden! Het kamp gaat door van 3 - 10 augustus (voor tiptiens en aspi’s van 1 - 10 augustus) dus schrijf dat alvast in jullie agenda!

Zondag 5 april 2015 is het pasen, voor de meeste afdelingen geen chiro, kijk goed op je afdelingspagina!

Vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2015 gaat ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn door in zaal De Linde in Meerbeke! Iedereen is welkom om met ons mee te smullen van de heerlijke croques en spaghetti. Oudste leden (tippers, tiptiens en aspi’s) zijn uiteraard ook welkom om een handje te komen helpen! Zondag 19 april zal er hierdoor geen chiro zijn.

Het is nog even, maar we willen ook alvast vertellen dat we op zondag 10 mei 2015 met de hele chiro op daguitstap gaan naar de Gavers. We vertrekken te voet van aan de chirolokalen, eten gezellig samen onderweg ons lunchpakket en zwemmen er op los in het zwembad van de Gavers! In het krantje van mei - juni zal uitgebreidere informatie staan, maar noteer de datum alvast, zodat jullie allemaal mee kunnen :-)

veel liefs,
de leiding van chiro Flos Meerbeke

26-02-2015
Zaterdag 7 maart 2015 is iedereen welkom op onze filmavond! Dit gaat door in de lokalen (bovenverdieping, kwikslokaal).

17u: film KT
20.30u: film KNT

Ondertussen is er de mogelijkheid iets te drinken in onze Flosbar, in de grote zaal.

Film + drankje + popcorn: 4 euro

Hopelijk tot dan allemaal!

07-01-2015
WEETJES JANUARI - FEBRUARI 2015

Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar aan alle Flossers en hun familie! Wij wensen jullie een jaar vol fantastische momenten, veel plezier, warmte en vrienschap... Een jaar boordevol Flos-momenten en chiro-spirit!!

In januari hebben de meeste leidsters examens... en hoewel we 1000000000000 x liever knotsgekke chironamiddagen in elkaar steken en ravotten met de flossers, zijn de examens ook heel belangrijk! Studeren geblazen dus... Maar we proberen om zoveel mogelijk chirozondagen door te laten gaan! Zo staat onze fantastische oudleiding paraat en willen de aspi’s hun eerste stapjes in het leidingsleven wel al eens zetten... Kijk bij je eigen afdeling en ontdek wanneer er chiro is! En duim heel hard mee voor je studerende leidstertjes... :-)

Zondag 22 februari is er geen chiro, maar er is wel een groot feest in Ninove: Carnaval! Als je naar de stoet komt kijken zie je misschien je leidsters! :-)

Wij willen nogmaals benadrukken dat het heel belangrijk is dat u uw dochter(s) inschrijft in
onze chiro, als dit nog niet gebeurd is. Dit is namelijk uiterst belangrijk voor de verzekering
van uw kind(eren)! NIET INGESCHREVEN = NIET VERZEKERD!!! De link naar het inschrijvingsformulier kan je vinden bij de weetjes op de website (www.chiroflos.be)

Het wordt niet stilaan een beetje kouder, het is koud! :-) Maar... het winterweer houdt echte chiromeisjes niet tegen! We hebben steeds heel wat buiten-activiteiten op het programma staan, dus
zorg voor voldoende warme kledij, zodat koud weer geen belemmering vormt om deel te nemen aan alle activiteiten. Haal de mutsen, sjaals, wanten, dikke jassen, …
maar boven! Uiteraard maken wij ook gebruik van onze warme chirolokalen, maar wie wil er nu geen sneeuwballengevecht houden of een prachtige sneeuwman
maken?

Je kan dit floskrantje ook nalezen op de website van chiro flos, www.chiroflos.be
en op de facebookpagina van meisjeschiro flos vind je eveneens nuttige informatie.
Met verdere vragen kan je altijd terecht bij de leiding. Je kan ons aanspreken op
zondag voor of na de chiro, of vindt onze gegevens op de website.
Chiro Flos neemt deel aan het kansenpasproject. Indien u hierover meer informatie wenst, of
hiervan gebruik wilt maken, kan u terecht bij iemand van de leiding of
kan u een e-mail sturen naar chiroflos@hotmail.com.

Leiding meisjeschiro Flos

12-11-2014
ER IS EEN FOUTJE IN HET FLOSKRANTJE GESLOPEN!!

Beste ouders

Zondag 16 november gaan we schaatsen met de hele chiro. We verwachten de Ribbels, Speelclub en Kwiks om 09u30 aan de schaatsbaan.
Om 12u30 kunnen Ribbels, Speelclub en Kwiks daar ook terug afgehaald worden
(en NIET aan de lokalen, zoals vermeld in het boekje).

Leiding Chiro Flos

03-11-2014
WEETJES NOVEMBER - DECEMBER

Flos Fever_11 zit er weer op! Bedankt aan iedereen die ons geholpen heeft bij het zetten en het afbreken van de tent én natuurlijk ook aan iedereen die komen dansen en feesten is op de fuif!

In december hebben tippers, tiptiens en aspi’s examens. Geen nood, wij zorgen ieder weekend voor ontspanning tijdens het blokken! Bij de oudere groepen zal er tijdens de blokperiode vooral avondchiro op vrijdag of zaterdag zijn.

Op zondag 16 november 2014 gaan we naar jaarlijkse gewoonte schaatsen in de schaatsbaan te Liedekerke.
Ribbels, speelclub en kwiks worden verwacht om 9.30u. Dit jaar worden jullie verwacht op de parking aan de schaatsbaan zelf, en niet aan de lokalen!
Tippers, Tiptiens en Aspiʼs zijn om 9.00u MET FIETS aan de lokalen.
Jullie kunnen afgehaald worden om 12.30u aan de lokalen. Wat brengen we zeker mee: lange broek, handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro.

Zondag 23 november 2014 is het Christus Koning: de feestdag van de chiro!
Jullie worden om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.00u, dat wil zeggen: een hele dag chiro! Wat gaan we zoal doen? ʼs Ochtends gaan we met zʼn allen naar de misviering in de kerk van Meerbeke, daarna spelen we spelletjes met de hele chiro en krijgen we een heerlijk middagmaal. In de namiddag houden we nog een groot spel in het park en kijken we naar een leuke film. Breng 5 euro mee voor een lekker middagmaal, een vieruurtje, drankje en een hele dag vol chiro-avonturen! Indien het koud weer is, vergeet je niet in te duffelen!

Ouders en grootouders, vrienden en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen en dit chirofeest samen met ons te vieren in de kerk te Meerbeke. De dienst gaat door op zondag 23 november en start om 9.00u.

Op zondag 7 december 2014 brengt de sint een bezoekje aan onze chiro! Hopelijk zijn jullie allemaal heel braaf geweest en krijgen jullie een geschenkje!

Voor de tiptiens van Flos is er 7 - 8 - 9 november ketiweekend! Dit is een weekend met Gewest Denderland, waarin alle chiro’s van het Gewest (bij ons is dat Ninove - Geraardsbergen) vertegenwoordigd zijn. Mis dit fantastische weekend niet!!

Wij willen nogmaals benadrukken dat het heel belangrijk is dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro, als dit nog niet gebeurd is. Dit is namelijk uiterst belangrijk voor de verzekering van uw kind(eren)! NIET INGESCHREVEN = NIET VERZEKERD!!! De link naar het inschrijvingsformulier kan je vinden bij de weetjes op de website (www.chiroflos.be)

Het wordt stilaan een beetje kouder, maar het weer houdt echte chiromeisjes niet tegen! We hebben steeds heel wat buiten-activiteiten op het programma staan, dus zorg voor voldoende warme kledij, zodat koud weer geen belemmering vormt om deel te nemen aan alle activiteiten. Haal de mutsen, sjaals, wanten, dikke jassen, … maar boven! Uiteraard maken wij ook gebruik van onze warme chirolokalen, maar wie wil er nu geen sneeuwballengevecht houden of een prachtige sneeuwman
maken?

Je kan dit floskrantje ook nalezen op de website van chiro flos, www.chiroflos.be en op de facebookpagina van meisjeschiro flos vind je eveneens nuttige informatie.
Met verdere vragen kan je altijd terecht bij de leiding. Je kan ons aanspreken op zondag voor of na de chiro, of vindt onze gegevens op de website.

Leiding meisjeschiro Flos

20-10-2014
Flos Fever komt heel dichtbij en deze week donderdag om 16.00u wordt de tent opgezet, uiteraard op het Gemeenteplein in Meerbeke.
Helpende handen zijn zeker welkom, en maken zwaar werk lichter! Sterke mama's en papa's, nonkels en tantes, vriendjes, ... die zich geroepen voelen, zijn bij deze méér dan welkom om ons een handje te helpen!

11-10-2014
FLOS FEVER 11 gaat dit jaar door op zaterdag 25 oktober 2014, op het Gemeenteplein te Meerbeke!

Het wordt ongetwijfeld weer een fantastisch en onvergetelijk feestje! Be there!!

Kaarten zijn reeds verkrijgbaar bij leiding en oudste leden van chiro Flos Meerbeke.
VVK: 4 euro
ADK: 5 euro

met DJ's:
PABLO ¿WHO?
DJ JÖRN
T.MASTIS
BENIUS CANIUS

start: 21.00u

21-09-2014
Hier vinden jullie de link naar de inschrijving:

inschrijving


15-09-2014
WEETJES SEPTEMBER - OKTOBER 2014

- Eerst en vooral aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Bedankt! Het was echt super dankzij jullie allemaal! Wij willen ook onze kookies nog eens extra bedanken voor alle goede zorgen en natuurlijk ook het lekkere eten! D-A-N-K-U,
DANKU!! Vanaf nu kunnen jullie eveneens de usb met kampfotoʼs kopen als leuke herinnering.

- Op kamp hebben we helaas afscheid genomen van een paar leidsters. Dorien, Lotte en Uschi hebben zich jarenlang ingezet voor onze chiro en we willen hen daarvoor bedanken! Kom zeker nog eens langs hé!

- Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Dit jaar gebeuren de inschrijvingen via internet en overschrijving. Dit gebeurt in twee stappen: Het invullen van het inschrijvingsformulier via google docs (zelfde werkwijze als de medische fiche van het kamp). Dit gebeurt via een link die je kan vinden op de website www.chiroflos.be bij ‘weetjes’ + het storten van het inschrijvingsgeld (20 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964). Dit met vermelding:
“inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Lore Elinckx”.

- Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster.

- Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook deze website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. Een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. Ook op onze facebookpagina (chiro Flos Meerbeke) verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.

- Als chirogroep dragen wij het chiro-uniform, dat je kan aanschaffen in de chirowinkel, De Banier. Als je nieuw bent in de chiro, hoef je uiteraard niet meteen hals over kop een uniform te gaan kopen. Kom enkele keren naar de chiro, en als je het superleuk vindt (wat ongetwijfeld zo zal zijn! ;-) dan vind je de dichtsbijzijnde winkel in Aalst.
De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
www.debanier.be

Je kan ook een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro, vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg.

- Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen. Als er een activiteit wordt gedaan waarbij je heel vuil zal worden, wordt dit normaal in dit krantje bij je eigen afdeling extra vermeld.

- Op zondag is het telkens chiro van 14.00u – 17.00u, tenzij anders vermeld in dit Floskrantje of via de website. Rond 15.30u nemen we een pauze voor een drankje. Je kan een drankje kopen voor 0.50 euro. Mogen wij vragen je dochter geen eigen drankjes en zeker geen snoepjes of koekjes mee te geven naar de chiro?

- Zondag 21 september 2014 is het Ninove Speelstad, en dat mogen de ribbels, speelclub en kwiks zeker niet missen! Deze dag boordevol spelletjes en plezier is er speciaal voor hen! Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 13.00u en jullie ouders mogen jullie opnieuw aan de chiro ophalen om 17.00u. Breng 2 euro mee.

- Op zondag 12 oktober 2014 is het “Week van het Bos”. Sommige afdelingen (zie eigen programma’s) doen dan een bosspel in Neigembos, en gaan te voet. Jullie worden die dag om 13u aan de chirolokalen verwacht.

- Vrijdag 17 oktober 2014 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten! Doe dus die dag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te gaan. Want: als je ʼt ons vraagt… CHIRO!

- Zaterdag 25 oktober 2014 is het FLOSFEVER 11, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 26 oktober 2014 geen chiro zijn.

- We wensen alle Flossers die in september of oktober jarig zijn een gelukkige verjaardag! Hiep Hiep Hiep... HOERA!!! Bij de openingsformatie zingen wij samen een liedje voor jou!!

- Bij verdere vragen: aarzel niet om iemand van onze leidingsploeg te contacteren! Je vindt onze gegevens in dit krantje en op de website. Op zondag zijn we voor en na de chiro ook te vinden aan de chirolokalen.

Leiding, chiro Flos Meerbeke

01-09-2014
STARTDAG 2014

Het nieuwe jaar wordt ingezet met onze startdag waarbij het de bedoeling is nieuwe leden te werven.

De Startdag gaat door op het gemeenteplein van Meerbeke op zondag 14 september 2014, van 13u tot 17u.
Breng dus gerust veel vriendjes en vriendinnetjes mee naar deze spetterende dag vol plezier.

Ook de vele springkastelen, randanimatie en leuke spelletjes per afdeling zullen weer van de partij zijn. En als afsluiter natuurlijk de spannende ballonwedstrijd!

Je kan je op de Startdag inschrijven voor het komende jaar en krijgt meer informatie over onze werking.

Deze dag kom je ook te weten wie je leiding zal zijn het komende chirojaar!

Ouders zijn uiteraard ook welkom voor een drankje aan onze bar.

Iedereen dus van harte welkom!

Meer info over onze chiro's?
Chiro Sjaloom Meerbeke: www.chiro-sjaloom.be
Chiro Flos Meerbeke: www.chiroflos.be

24-08-2014
20 JAAR CHIRO FLOS

Wij bestaan 20 jaar en willen dit werkjaar dan ook in schoonheid afsluiten met een feestje!!

Iedereen welkom op zaterdag 30 augustus 2014, in De Linde in Meerbeke om samen met ons ons 20-jarig bestaan te vieren!

Wij voorzien ook drank aan democratische prijzen & een hapje voor de kleine honger.

Inkom : gratis

19u - 20u : Kinderdisco
20u30 - 22u : Flos toont haar eigen talent
22u30 - 00u : De Grote Baronshow
00u00 - ... : Bram & Lennert

Tot dan!!

09-07-2014

09-06-2014
Beste Flossers en ouders,

Zoals elk jaar gaan wij ook dit jaar bij het begin van de grote vakantie op daguitstap.

Dit jaar trekken we op zondag 29 juni 2014 naar Oostende om ons een dagje uit te leven aan de zee!

Jullie worden ’s morgens verwacht rond 9.00 uur aan de achterkant van het station van Denderleeuw en kunnen daar ’s avonds rond 18.00 uur terug afgehaald worden.

WAT BRENG JE ALLEMAAL MEE?
- chiro-uniform (heb je uiteraard aan)
- lunchpakket en drankje voor ’s middags
- zwemkledij en handdoek
- zonnecreme en zonnehoed
- ev. strandgerief (schop, emmer, …)
- bij slecht weer: regenkledij

Wat laat je zeker thuis? Gsm, Ipod, MP3, fototoestel,…

WANNEER KAN JE MET ONS MEE OP DEZE ONVERGETELIJKE DAG?
Je kan mee als je € 15 stort op het rekeningnr. 737-0094499-64.
Dit moet gebeuren vóór 15 juni 2014 met de vermelding:
“ daguitstap + naam kind + afdeling”
(Voor de ouders: Het is belangrijk dat u uw kind op tijd inschrijft,
zodat wij onze tickets tijdig kunnen bestellen.)

! Als inschrijving dienen jullie ook een email te sturen naar chiroflos@hotmail.com

Wij ontvangen bij de reservatie de exacte treinuren van de NMBS. Als antwoord op jullie email kunnen wij, enkele dagen voor vertrek, de exacte uren meedelen. Wanneer jullie niet over email beschikken, kunnen jullie ook gewoon een GSM-nummer achterlaten bij de leiding.

Wij kijken er alvast naar uit!
Groetjes, leiding meisjeschiro Flos

Indien je nog vragen hebt, bel gerust naar de hoofdleiding:
Lore Elinckx (0476/91.31.85) of Dorien Van Damme (0474/61.57.33).

17-05-2014
KAMP 2014 - ZUTENDAAL
De Sneeuwkoningin

Dit jaar gaan we op kamp naar het mooie land van de Sneeuwkoningin!
Welkom in dit wonderlijke avontuur:
De wereld wordt getroffen door duizenden rondvliegende scherven van een spiegel. Glassplintertjes komen terecht in alle hoeken van de wereld. Ook in het oog van een jongetje komt er een glasscherfje terecht, waardoor hij alles misvormd gaat zien. Hij krijgt ook een scherfje in zijn hart... Plots wordt alles wat ooit goed en mooi was slecht, en alles wat slecht was, goed... Het jongetje beseft dit niet en raakt in de ban van de Sneeuwkoningin. Gerda voelt zich geroepen haar vriendje te helpen en trekt de wijde wereld in...
Benieuwd hoe dit verhaal verder verloopt? Dat kom je allemaal te weten op kamp, tijdens onze toneeltjes!

ZUTENDAAL
Zutendaal is een dorp in de Belgische provincie Limburg. De gemeente telt ongeveer 7000 inwoners. Zutendaal is gelegen op het Kempens Plateau in een bosrijke omgeving, op ongeveer 90 meter hoogte. Zutendaal beschikt over alle troeven voor een geslaagde jeugdvakantie. Niet enkel zijn er verschillende kampeerterreinen in de gemeente. Maar er valt ook vanalles te beleven. Zo zijn er heel wat delen van het bos omgevormd tot speelbos. In speelzones mag je wél volop spelen zonder dat je op de boswegen hoeft te blijven.

KAMPPLAATS: DE WOUSHOEVE
Dit jaar verblijven we in de Woushoeve. De Woushoeve beschikt over een speelweide van 2 hectare, waarvan 1/4 bebost is. Dit bos grenst aan de gemeentelijke speelbossen van Zutendaal. Door deze bosrijke omgeving is de kampplaats heel rustig gelegen en zijn er geen drukke verkeerswegen in de buurt.

ADRES
Hieronder vinden jullie het adres waar jullie ouders, familie, vrienden en vriendinnen, liefje ... kaartjes en brieven naar mogen sturen:

De Woushoeve
t.a.v. (naam van kind)
Maastrichterstraat 15
3690 ZUTENDAAL

BAGAGE
De vrachtwagen wordt geladen op woensdag 30 juli 2014. Jullie mogen dan jullie bagage komen binnenbrengen aan de chirolokalen in Meerbeke, tussen 20.00u en 20.30u.
BELANGRIJK: Gelieve niets aan elkaar te binden (slaapzak aan valies enz.) want dit bemoeilijkt het inladen van de vrachtwagen.
Per afdeling wordt eveneens verwacht dat jullie iets kleins meebrengen om onze voorraadkast op kamp al een beetje te vullen. Gelieve dit ook bij het inladen van de vrachtwagen mee te brengen (en dus niet in je bagage te stoppen!).
- ribbels: pak toiletpapier
- speelclub: pak toiletpapier
- kwiks: speculoos
- tippers: pot confituur
- tiptiens: pot choco (veel kinderen geven een voorkeur aan Nutella-choco, maar natuurlijk is dit geheel vrijblijvend)
- aspi’s: pot choco (veel kinderen geven een voorkeur aan Nutella-choco, maar natuurlijk is dit geheel vrijblijvend)
- leiding: chocolade

VERTREK NAAR ZUTENDAAL
Op zondag 3 augustus 2014 is het eindelijk zover: We vertrekken richting Zutendaal!
We spreken af om 9.00u stipt op het Gemeenteplein van Meerbeke, in chiro-uniform. Vandaar vertrekken we om 9.30u met de bus naar Zutendaal.
Wanneer je aankomt op het Gemeenteplein, is het belangrijk dat je je aanmeldt bij de begeleidende leidsters. Dien ook je SIS-kaart en het inschrijvingsbewijs in bij de leiding. Het is niet nodig een lunchpakket te voorzien voor tijdens de busrit. Onze kookploeg staat bij aankomst op de kampplaats klaar met een heerlijk middagmaal.

AANKOMST IN MEERBEKE
Onze aankomst wordt voorzien op zondag 10 augustus 2014, rond 14.30u. Door omstandigheden, zoals verkeersdrukte … kunnen we het exacte uur van aankomst nog niet weten. De leiding zal aan de ouders vanuit de bus een smsje verzenden, wanneer we een beter zicht hebben op het uur van onze aankomst in Meerbeke. Nadat alle Flossers een dikke knuffel van de mama en papa, familie, vriendjes en vriendinnetjes … hebben gekregen, verzamelen we nog even allemaal samen op het Gemeenteplein en doen we de slotformatie, waarin we iedereen die meehielp om er een fantastische week van te maken bedanken met een leuk cadeautje. Jullie krijgen een kampaandenken en we tonen ook onze kampdans, waarmee we dagelijks vrolijk wakker werden!

HOE VERLOOPT EEN DAG OP KAMP?
06.30u: de wekker van de kookouders loopt af, waarna ze uit de veren kruipen.
07.00u: de leiding wordt gewekt, draait zich nog eens om en staat uiteindelijk ook op.
07.30u: de leden worden wakker gemaakt door het kamplied,springen uit bed en doen intensief mee aan de ochtendgymnastiek.
08.00u: wassen en aankleden, openingsformatie en toneeltje rond het kampthema.
08.30u: ontbijt: we vullen onze nuchtere magen.
09.00u: evaluatie van de vorige dag, afwas en diensten.
09.30u: groeps- of afdelingsactiviteit.
12.15u: na een voormiddag te hebben geravot, begint ons maagje weer te knorren en is het tijd voor het middagmaal.
13.00u: platte rust. Iedereen gaat op bed liggen en rust wat uit.
13.30u: vrije rust. Je mag nu een boek lezen, spelletje spelen, …
We houden wel rekening met wie nog wat wil slapen en blijven rustig.
14.00u: groeps- of afdelingsactiviteiten (tot 18.30u), we vliegen er dus nog eens
goed in!
16.00u: we onderbreken de activiteiten even voor het vieruurtje.
18.30u: de kookouders hebben hun uiterste best gedaan en zorgen voor een heerlijk avondmaal.
19.30u: avondactiviteit in afdeling of met de hele groep.
20.45u: de Ribbels krijgen een nachtzoen van de leiding en dromen al over de volgende dag!
21.00u: de Speelclub kruipen met hun beertje in hun warme bedje.
21.30u: de Kwiks sluiten ook hun oogjes en doen hun snaveltjes dicht.
22.00u: de Tippers kruipen in hun tent en hopen op rustig weer ’s nachts.
22.30u: de Tiptiens verlangen intussen ook naar hun luchtmatras.
22.45u: de Aspi’s kruipen in hun slaapzak.
23.00u: de Leiding praat na over de voorbije dag en bereidt de volgende dag voor.

WEEKPLANNING (ZIE BOEKJE)

KOOKPLOEG
BIKKE BIKKE BIK?
HAP HAP HAP!
Eerst de soep en dan de pap,
anders word je veel te slap.
En dan val je van de trap,
in de armen van je schat!
Sma, sma, smakelijk!
Eten is noodzakelijk,
anders val je dood en word je nooit meer groot!
Net zoals de voorbije jaren hebben we ook dit jaar weer een fantastische kookploeg mee op kamp! Verwacht je maar aan een 5-sterren keuken! Mmm...
De kookploeg van dienst is:
Bert Bultereys & Caroline Van Hoedenaghe & Arne
André Van Den Steen & Gratienne Valckenier
Anne Timbermont & Rik D’Hauwer & Jarrit
D - A - N - K - U ... DANKU!!
Zij zullen weer iedere dag zorgen voor superlekkere maaltijden op kamp!

WAT NEEM IK MEE OP KAMP?
SLAAPGERIEF:
- slaapzak of deken
- slaapkleed of pyjama
- pantoffels
- knuffelbeer
- ribbels / speelclub / kwiks slapen in bedden:
- kussen + kussensloop
- hoeslaken
- tippers / tiptiens / aspi’s slapen in tenten:
- luchtmatras of matje
WASGERIEF:
- washandjes + handdoeken (voorzien van naam!)
- badhanddoek (voor daguitstap)
- zeep (in zeepdoosje) of douchegel
- shampoo
- tandenborstel + beker + tandpasta
- goede kam of borstel
- rekkertjes / speldjes
EETGERIEF:
- mes + vork + lepel (gekenmerkt met naam!)
- keukenhanddoek (voorzien van naam!)
KLEDIJ:
- chiro uniform
- t-shirts
- shorts
- minimum 1 lange broek (bosspel)
- minimum 1 warme trui
- voldoende ondergoed en kousen
voor 7 of meer dagen
- regenkledij
- kledij voor vuile spelen
- zwemgerief: badpak / bikini, badmuts, ...
- stevige stapschoenen! (eventueel bottines) (belangrijk voor onze tocht en om volop te kunnen ravotten!)
- oudsten ivm tweedaagse: met ballerina’s gaan we NIET op pad, dus voorzie degelijk schoeisel!
- hoge kousen (voor in botinnen)
ALLERLEI:
- zakdoeken
- zonnecrème en zonnemuts
- muggenmelk
- linnenzak of plastiek zakken (voor vuile was)
- krant(en) om schoenen te laten drogen
- zaklamp (voor oudere groepen)
- kleine rugzak voor daguitstap
belangrijk: voorzie een rugzak met brede banden aan de schouders, niet met dunne touwtjes, of geen schoudertas)
+ voor oudsten: eventueel trekrugzak
- persoonlijke geneesmiddelen
(bij het vertrek van de bus, overhandig je deze aan de leiding: voorzien van naam en beschrijving van wanneer + hoeveel per dag te geven)
- schrijfgerief, papier + adressen (voor ribbels, speelclub en kwiks is het handig etiketten met adressen erop mee te geven)
- leesboek / gezelschapsspel, ... voor
tijdens de vrije rust (voorzien van naam!)
- cd’s (met naam!)
- zakgeld (min 5 euro, max 15 euro)
- SIS-kaart (afgeven aan de leiding bij het vertrek)
- fuifkledij in het thema ‘De Sneeuwkoningin’

Belangrijk:
-voorzie kleren (en zeker chirouniform!) steeds van naam, want ieder jaar zijn er heel wat verloren voorwerpen.
- ieder kind neemt een eigen valies of rugzak mee, en ieder kind neemt eveneens eigen spullen (zoals kammen, douchegel, ...) mee! (bij zussen)

SJOEPAP!
Ieder jaar loopt Sjoepap rond op de kampplaats om ervoor te zorgen dat alles een beetje proper blijft. Ook dit jaar is hij weer van de partij!
WAT DOET SJOEPAP PRECIES?
Sjoepap houdt niet van sloddervossen: aangezien hij een hekel heeft aan rondslingerende kledij ed., neemt hij alles wat rondslingert mee en stopt alles in een doos. Die doos wordt elke dag aan de leiding bezorgd en ‘s middags wordt alles terug aan de eigenaars gegeven.
In ruil daarvoor moeten ze een kleine taak verrichten, zoals afwassen bijvoorbeeld.
Dus hier volgt alvast een goede raad: zorg ervoor dat je alles steeds netjes op zijn plaats legt!

INFORMATIE AAN DE OUDERS
- Elk jaar vinden wij koffers vol snoep, drankjes, koekjes ... Dit is niet nodig! De kinderen krijgen op regelmatige basis iets om te snoepen, het is dus niet nodig om de gaatjes in de koffers daarmee op te vullen! Ook niet in de rugzak die uw kind meeneemt bij het vertrek. We zitten max. 2u op de bus en als we aankomen op de kampplaats staat de kookploeg al klaar met een lekker broodje. Indien we toch snoep vinden, wordt deze verdeeld onder de kinderen.

- Een weekje zonder GSM moet lukken! GSM’s worden bij het begin van het kamp aan de leiding gegeven en door de leiding bijgehouden tot het einde van het kamp! Je laat je GSM dus beter thuis.

- mp3-spelers, iPhones … worden thuisgelaten. Dit asociaal gedrag wordt niet geduld op kamp. We zijn er als een groep en het is niet bevorderend als iedereen naar zijn eigen muziek zit te luisteren. Als we deze toch vinden wordt deze in beslag genomen tot het einde van het kamp. Ook fototoestellen zijn overbodig! Elke afdeling wordt voorzien van een eigen digitaal toestel zodat na het kamp alle foto’s beschikbaar zijn voor iedereen.
Wij zijn NIET verantwoordelijk voor schade of verlies van dergelijke apparaten, het is dus het beste dat deze thuis gelaten worden.
Sieraden kunnen ook enkel verloren of beschadigd worden tijdens de activiteiten, en kunnen ook voor kwetsuren zorgen. Dus ook dit wordt afgeraden.

- Hoewel we nog nooit te maken hebben gehad met rokers in onze chiro, vermelden we dit toch nog eens. Dit kunnen we niet tolereren! Ernstige straffen volgen!

- Aangezien wij slechts 7 dagen op kamp gaan, vinden wij het niet nodig een bezoekdag in te lassen. Wij vragen u dit te respecteren en geen onverwachte bezoekjes te brengen op de kampplaats. Ook als u toevallig in de buurt bent, wordt het niet geapprecieerd dat u een kijkje komt nemen.

- Zoals elk jaar is er voor de Flossers ook de mogelijkheid om kaartjes te schrijven naar vrienden of familie. Wij vragen voor 1 kaartje + postzegel 1 euro. Dit wordt op kamp betaald. Wij leggen een beperking op het aantal te schrijven kaartjes. Elk jaar hebben we te maken met kinderen die kaartjes of brieven moeten schrijven aan personen die ze niet eens kennen, met als gevolg dat ze niet weten wat ze op het kaartje moeten schrijven. Gelieve hier rekening mee te houden! We beperken het aantal kaartjes tot 5. We zouden ook willen vragen dat de adressen reeds op voorhand op etiketten worden geschreven zodat uw kind het enkel nog op het kaartje moet plakken (belangrijk voor ribbels, speelclub en kwiks).

- Onze leden ontvangen ook graag post. Gelieve dan ook minstens 1 kaartje of een briefje te sturen naar uw dochter. U hoeft hierin natuurlijk niet te overdrijven. Gelieve geen postpakketten te sturen met cadeautjes erin!

- Elk jaar zijn er massa’s verloren voorwerpen. Daarom vragen we nog eens uitdrukkelijk om vooral bij de jongere afdelingen alle kleren van een naam te voorzien. Uit ervaring weten we dat onze jongste leden soms niet weten of een kledingstuk van hen is of niet. Voeg eventueel een lijstje bij de valies met de inhoud ervan.
Voor alle afdelingen: gelieve je naam zeker in je volledig uniform te zetten, alsook in handdoeken, washandjes en keukenhanddoek.

- Wij hebben al meegemaakt dat er kinderen waren met luizen op kamp. Indien u weet of een vermoeden heeft dat uw dochter luizen heeft, gelieve dit op voorhand te melden aan een leidster. Zo kunnen we er rekening mee houden en zorgen we ervoor dat uw kind verder behandeld wordt op kamp. Gelieve dan ook de gepaste shampoo mee te geven. Indien we vermoeden dat uw dochter luizen heeft, gaan wij dit nakijken en haar hiervoor behandelen. Iedereen kan luizen krijgen, dat is helemaal geen schande.

- Voor de ribbels en speelclubbers is het erg handig als u de kleding per dag in een plastiek zakje in de koffer steekt (t-shirt, broek/short/rokje, ondergoed, kousen). Zo verloopt het aankleden ‘s morgens vlotter en vindt uw dochter haar kleding snel terug. Het zou aangenaam zijn moest dit gebeuren.

- Ook het bestek wordt bij voorkeur gekenmerkt. Dit kan door nagellak: het wast er niet direct af, maar is achteraf toch nog verwijderbaar.

- Elk kind is verplicht zijn SIS-kaart mee te nemen. Gelieve voor de ribbels, speelclub en kwiks de SIS-kaart in de portefeuille te steken. Bij het vertrek verzamelen we dan de SIS-kaarten per afdeling om verlies te voorkomen.

Voor tippers, tiptiens en aspi’s:
Gezien wij het volledige kamp met elkaar doorbrengen, en elk Flosmeisje even mooi is, vragen wij jullie GEEN make-up, stijltangen ed. mee te nemen. Wij hebben geen tijd om elke ochtend een uur voor de spiegel te staan. Mooie kledij wordt ook best thuis gelaten.

Bedankt voor uw medewerking!

GEGEVENS VAN DE LEIDING (te vinden op de website bij 'leiding')

INSCHRIJVINGEN
Indien je niet aanwezig kon zijn op onze informatieavond (zondag 4 mei 2014), en toch nog informatie over het kamp wenst, kan je dit aan de afdelingsleidsters laten weten. De leidsters brengen dan eventueel nog een bezoekje bij je thuis. Vooral bij kinderen die voor het eerst meegaan op kamp, kan dit belangrijk zijn. Hiervoor - of voor verdere vragen - stuur gerust een mailtje naar: chiroflos@hotmail.com

ribbels / speelclub / kwiks / tippers: De prijs van het kamp bedraagt 120 euro voor één meisje. Een tweede kind betaalt 110 euro, een derde 100 euro, ...
tiptiens / aspi’s: De prijs van het kamp bedraagt 130 euro. (kamp + fietstocht naar het kamp)
Het geld moet worden gestort op de chirorekening ten laatste vrijdag 25 juli op volgend rekeningnummer:

737 - 0094499 - 64

Dit geldt tevens ook als definitieve inschrijving. Je mag zeker niet de naam (namen) van je kind (kinderen) en de afdeling (ribbels - speelclub - kwiks - tippers - tiptiens - aspi’s) vergeten te vermelden!

Verder dient u ook het inschrijvingsformulier in te vullen. Dit inschrijfvingsformulier geeft u bij het vertrek met de bus, samen met de SIS-kaart van uw dochter, aan de leiding.

Ook het invullen van het medisch attest is van groot belang. Gelieve dit op voorhand in te vullen en een vignet van de mutualiteit aan ons te bezorgen.

De link naar de medische fiche zal binnenkort te vinden zijn op deze website onder de rubriek ‘weetjes’.

Chiro Flos neemt deel aan het kansenpasproject. Indien u hierover meer informatie wil, of hiervan gebruik wilt maken, kan u terecht bij onze hoofdleiding (Lore - 0476/913185) of kan u een e‐mail sturen naar chiroflos@hotmail.com.

Indien u om DRINGENDE redenen tijdens het kamp een leidster wil contacteren: GSM-nummer groepsverantwoordelijken:
Lore Elinckx: 0476 / 91 31 85
Dorien Van Damme: 0474 / 61 57 33

13-05-2014
De link naar de medische fiche (en het volledige kampboekje) komt binnenkort online, hier bij de weetjes!

06-05-2014
WEETJES MEI - JUNI - JULI

- Bedankt aan iedereen die is komen smullen van de spaghetti en croques op ons eetfestijn. Ook een speciale dank aan onze kookouders, oudleiding en leden die geholpen hebben! D A N K U, DANK U!!

- Op zondag 11 mei 2014 gaan we met de hele chiro op daguitstap naar de Gavers. We verzamelen om 10.00u aan de chirolokalen. Breng zeker en vast mee: 5 euro, jullie zwemgerief en een lunchpakket en drankje. Breng als het mooi weer is ook zonnecrème (+ hoedje tegen de zon) mee en doe zeker goede stapschoenen aan!! Stop je gerief in een goed draagbare rugzak. Wij zoeken ouders die graag willen rijden (bij terugkomst, van Gavers terug naar de chiro). Wie zich geroepen voelt, mag zich melden bij de leiding. Het uur van vertrek, en aankomst in de chiro, zal de dag zelf worden medegedeeld.

- Op zondag 29 juni 2014 gaan we op daguitstap! Een hele dag chiro vol toffe activiteiten :-) Jullie ontvangen alle informatie in een brief.

- Zoals jullie allemaal ongetwijfeld al gefluoriceerd, aangeduid, omcirkeld, in koeien van letters op de kalender hebben geschreven: dit jaar gaan we op kamp naar Zutendaal van 3 tot 10 augustus! (voor tiptiens en aspi’s is dit vanaf 1 augustus). Op 4 mei was er een infomoment over het kamp. Indien je hier niet bij kon zijn of nog verdere vragen hebt, aarzel niet om de leiding te contacteren! Wij willen gerust nog eens bij je langskomen voor verdere uitleg, of je kan ons aanspreken voor en na de chiroactiviteiten op zondag.

- In juli zal er jammer genoeg geen chiro zijn. De leiding is dan volop in voorbereiding voor het kamp.

- Aan alle communicanten en hun ouders: een dikke proficiat! Maak er een speciale dag van!

Leiding chiro Flos Meerbeke

20-04-2014
Heel erg bedankt aan iedereen die dit weekend is komen eten!

Ook een dikke, dikke merci aan onze kookies, oudleiding, en tippers, tiptiens en aspi voor alle hulp! D A N K U - DANK U!!

Binnenkort wordt de winnaar van de tombola bekend gemaakt.

Groetjes! De leiding

12-04-2014
Het is weer zover!
Ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn komt er weer aan!

Iedereen is van harte welkom in zaal 'de Linde', te Meerbeke op vrijdag 18 of zaterdag 19 april 2014 en dit telkens vanaf 17.30u, om te genieten van een heerlijke spaghetti of croque!

Wij danken u alvast voor de steun, en hopen jullie te zien!

leiding chiro Flos

11-03-2014
WEETJES MAART - APRIL

Zondag 9 maart 2014 is er geen chiro. Het is carnaval in Ninove! Als je naar de stoet komt kijken, kan je misschien een paar leidsters herkennen!

Op zondag 23 maart 2014 is er geen chiro. Jullie lieve leidsters zijn dan op leidingsweekend om alles voor te bereiden voor het kamp! (het kamp gaat door van 3 - 10 augustus 2014)

Vrijdag 18 en zaterdag 19 april 2014 gaat ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn door. Dit jaar vindt dit alles plaats in zaal De Linde in Meerbeke! Iedereen is welkom
om met ons mee te smullen van de heerlijke croques en spaghetti. Oudste leden zijn ook welkom om een handje te komen helpen!
Zondag 20 april zal er hierdoor geen chiro zijn.

Het wordt stilaan een traditie: zoals je kan zien op de flyer links, sparen we bij Flos ook dit jaar opnieuw voor gratis melk op kamp! Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle-melkpakken en bezorg ze tijdens de chirozondagen aan je favoriete jeugdbeweging (uiteraard is dit Chiro Flos ;-) Per 10 flapjes krijgen
wij op kamp 1 liter Joyvalle AA melk gratis. Jammie!!

Voor onze aspi’s:
In de paasvakantie is het Aspitrant! Een niet te missen 5-daagse bivak met aspi’s uit het hele land!
Verdere informatie krijg je van leidster Yasmine en Veerle!

We wensen iedereen die jarig is deze maand, of in april, een suuuuuuuuuupergelukkige verjaardag toe! Tijdens de opening zingen we een prachtig lied, speciaal voor jou, jarige! :-)

Hou voor aangepaste informatie ook onze website (www.chiroflos.be) in de gaten en word lid van onze facebookpagina: Chiro Flos Meerbeke! Hierop vind je superleuke foto’s (van ons voorbije ledenweekend, ...) en weetjes!

Groetjes, de Flosleiding

07-01-2014
WEETJES JANUARI – FEBRUARI 2014

We wensen alle flossertjes en hun familie een fantastisch 2014, boordevol onvergetelijke momenten! Als je’t ons vraagt, wordt ‘zondag’ het komende jaar opnieuw onze favoriete dag van de week! Gelukkig nieuwjaar!

Wij willen nogmaals benadrukken dat het heel belangrijk is dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro, als dit nog niet gebeurd is. Dit is namelijk uiterst belangrijk voor de verzekering van uw kind(eren)! NIET INGESCHREVEN = NIET VERZEKERD!!!

Van vrijdagavond 21 februari tot zondagmiddag 23 februari gaan we met z’n allen op ledenweekend! Jullie ontvangen in de komende week een brief met de nodige informatie erin. Het wordt ongetwijfeld superleuk. Dit ledenweekend is voor de jongste afdelingen meteen ook een goede gelegenheid om de sfeer van een “mini-kamp” op te snuiven, en zo misschien meteen de kriebels te voelen voor het …

… KAMP! Ons kamp gaat dit jaar door van 3 tot 10 augustus 2014. (voor tiptiens en aspi’s zal dit reeds vanaf 1 augustus zijn, aangezien jullie met de fiets op kamp vertrekken!) We trekken met z’n allen richting Zutendaal! We willen dit alvast vermelden, zodat jullie de datum zeker kunnen vrijhouden! Uiteraard krijgen jullie hierover tijdig alle informatie.

Chiro Flos neemt deel aan het kansenpasproject. Indien u hierover meer informatie wenst, of hiervan gebruik wilt maken, kan u terecht bij iemand van de leiding of kan u een e-mail sturen naar chiroflos@hotmail.com.

Veel groetjes,
leiding meisjeschiro Flos Meerbeke

29-11-2013
Beste ouders en Flossers,

in het floskrantje is er een foutje opgedoken bij de programma's voor Ribbels, Speelclub en Kwiks:

op 1 december krijgen jullie de volgende programma's:

RIBBELS: Leidster Jolien, Ruth, en Lise hebben spijtig genoeg examens. Maar we spelen het spel van de suikerbaron met twee nieuwe leidstertjes!

SPEELCLUB: Trek je goede stapschoenen maar aan, want we gaan op tocht!

KWIKS: Leidster Marie staat er vandaag alleen voor... Gelukkig heeft ze enkele sterke figuren gevonden om haar te komen versterken! Zijn jullie benieuwd? Kom dan zeker langs en trek je stoute chiroschoenen aan!

Op 8 december is het dan eindelijk zo ver, en komen de Sint en zijn Pieten op bezoek in onze chiro!

(de programma's van deze twee zondagen worden dus omgewisseld)

Groetjes, Leiding chiro Flos

10-11-2013
WEETJES NOVEMBER - DECEMBER

Flos Fever_the golden edition was een groot succes! Bedankt aan iedereen die ons geholpen heeft bij het zetten en het afbreken van de tent én natuurlijk ook aan iedereen die gezellig iets is komen drinken tijdens de optredens of die komen dansen is op de fuif!

Zondag 10 november is het TITODAG! Dit is een bijzonder dagje voor alle tippers en toppers, want verschillende chirogroepen nemen het tegen elkaar op bij een groot spel in Ninove!
De tippers worden om 9.30u verwacht aan onze chirolokalen en zullen daar om 17.15u terug zijn. Breng 5 euro mee, jullie krijgen ook een heerlijk en gezellig middagmaal.

In december hebben enkele leidsters en ook tippers, tiptiens en aspi’s examens. Geen nood, wij zorgen ieder weekend voor ontspanning tijdens het blokken! Bij de jongste afdelingen worden er op zondag vervangleidstertjes ingeschakeld en bij de oudere groepen zal er vooral avondchiro op vrijdag of zaterdag zijn.

Op zondag 17 november 2013 gaan we naar jaarlijkse gewoonte schaatsen in de schaatsbaan te Liedekerke. Ribbels, speelclub en kwiks worden verwacht om 9.30u (stipt!!) aan de lokalen. Tippers, Tiptiens en Aspiʼs zijn om 9.00u MET FIETS aan de lokalen.
Ouders die bereid zijn de jongste afdelingen te vervoeren, graag! Geef tijdens een chirozondag een seintje aan de leiding, en dan houden we een lijst bij, zodat we zicht hebben op hoeveel autoʼs we precies kunnen gebruiken. Iedereen kan afgehaald
worden om 13.00u aan de lokalen. Wat brengen we zeker mee: lange broek, handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro.

Zondag 24 november 2013 is het Christus Koning: de feestdag van de chiro! Jullie worden om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.00u, dat wil zeggen: een hele dag chiro! Wat gaan we zoal doen?
ʼs Ochtends gaan we met zʼn allen naar de misviering in de kerk van Meerbeke, daarna spelen we spelletjes met de hele chiro en krijgen we een heerlijk middagmaal. In de namiddag houden we nog een groot spel in het park en kijken we
naar een leuke film. Breng 5 euro mee voor een lekker middagmaal, een vieruurtje, drankje en een hele dag vol chiro-avonturen!

Ouders en grootouders, vrienden en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen en dit chirofeest samen met ons te vieren
in de kerk te Meerbeke. De dienst gaat door op zondag 24 november en start om 9.00u.

Wij willen nogmaals benadrukken dat het heel belangrijk is dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro, als dit nog niet gebeurd is. Dit is namelijk uiterst belangrijk voor de verzekering van uw kind(eren)! NIET INGESCHREVEN = NIET VERZEKERD!!! De link naar het inschrijvingsformulier kan je vinden bij de weetjes op de website (www.chiroflos.be)

Het wordt stilaan een beetje kouder, maar het weer houdt echte chiromeisjes niet tegen! We hebben steeds heel wat buiten-activiteiten op het programma staan, dus zorg voor voldoende warme kledij, zodat koud weer geen belemmering vormt om deel te nemen aan alle activiteiten. Haal de mutsen, sjaals, wanten, dikke jassen, … maar boven! Uiteraard maken wij ook gebruik van onze warme chirolokalen, maar wie wil er nu geen sneeuwballengevecht houden of een prachtige sneeuwman maken?

Je kan dit floskrantje ook nalezen op de website van chiro flos, www.chiroflos.be en op de facebookpagina van meisjeschiro flos vind je eveneens nuttige informatie.

Met verdere vragen kan je altijd terecht bij de leiding. Je kan ons aanspreken op zondag voor of na de chiro, of vindt onze gegevens op de website.

Leiding meisjeschiro Flos

22-10-2013
Zaterdag is het zover! Dan is het tijd voor Flos Fever!

Maar eerst moet er een tent opgezet worden natuurlijk…

Alle sterke papa's of sterke mama's, vrienden of broers… die graag een handje komen toesteken zijn vandaag meer dan welkom op het Gemeenteplein! We beginnen eraan om 16u, alle hulp is zeer welkom en wij bedanken jullie alvast voor de inzet en moeite!

18-10-2013
Op zaterdag 26 oktober 2013 vieren we feest!
Flos Fever bestaat 10 jaar, tijd voor 'the golden edition'!!

Jullie zijn allemaal welkom vanaf 19.30u.
We maken van deze feesteditie iets speciaals en vliegen er in met optredens van 'Bram en Lennert' en 'Be-Naked'.
Daarna feesten we verder op onze spetterende fuif met DJ P.P., DJ Jörn, Avalonn en Benius Canius!

GOLDEN HOURS: 21u-22u en 03u-04u
2 drinken = 1 betalen

Kaarten in VVK: 3.5 euro / ADK: 5 euro
(verkrijgbaar bij leiding en oudste leden van Chiro Flos)

Be there or be square!!!!!!

10-09-2013
Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Dit jaar gebeuren de inschrijvingen via internet en overschrijving. Dit gebeurt in twee stappen: Het invullen van het inschrijvingsformulier via google docs. Hier vindt u de link naar het inschrijvingsformulier:

INSCHRIJVINGSFORMULIER

+ het storten van het inschrijvingsgeld (20 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964). Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Lore Elinckx”.

10-09-2013
WEETJES september -oktober 2013

- Eerst en vooral aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Bedankt! Het was echt super dankzij jullie allemaal! Wij willen ook onze kookies nog eens extra bedanken voor alle goede zorgen en natuurlijk ook het lekkere eten! D-A-N-K-U,
DANKU!! Vanaf nu kunnen jullie eveneens de DVD met kampfotoʼs kopen als leuke herinnering.

- Op kamp hebben we helaas afscheid genomen van vier leidsters. Emma, Ineke, Liesl en Silke hebben zich jarenlang ingezet voor onze chiro en we willen hen daarvoor bedanken! Kom zeker nog eens langs hé! Naast de huidige leiding, verwelkomen wij ook maar liefst acht (!!!) kersverse, nieuwe leidsters in onze leidingsploeg:Anke, Jana, Jolien, Jolien,Julie, Lise, Mirte en Ruth.

- Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Dit jaar gebeuren de inschrijvingen via internet en overschrijving. Dit gebeurt in twee stappen: Het invullen van het inschrijvingsformulier via google docs (zelfde werkwijze als de medische fiche van het kamp). Dit gebeurt via een link die je binnenkort kan vinden op de website www.chiroflos.be hier, bij de ‘weetjes’ + het storten van het inschrijvingsgeld (20 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964). Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Lore Elinckx”.

- Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster.

- Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook deze website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. Een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. Ook op onze facebookpagina verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.

- Als chirogroep dragen wij het chiro-uniform, dat je kan aanschaffen in de chirowinkel, De Banier. Als je nieuw bent in de chiro, hoef je uiteraard niet meteen hals over kop een uniform te gaan kopen. Kom enkele keren naar de chiro, en als je het superleuk vindt (wat ongetwijfeld zo zal zijn! ;-) dan vind je de dichtsbijzijnde winkel in Aalst.
De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
www.debanier.be

Je kan ook een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro, vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg.

- Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen. Als er een activiteit wordt gedaan waarbij je heel vuil zal worden, wordt dit normaal in dit krantje bij je eigen afdeling extra vermeld.

- Op zondag is het telkens chiro van 14.00u – 17.00u, tenzij anders vermeld in het Floskrantje of via de website. Rond 15.30u nemen we een pauze voor een drankje. Je kan een drankje kopen voor 0.50 euro. Mogen wij vragen je dochter geen eigen drankjes en zeker geen snoepjes of koekjes mee te geven naar de chiro?

- Zondag 22 september 2013 is het Ninove Speelstad, en dat mogen de ribbels, speelclub en kwiks zeker niet missen! Deze dag boordevol spelletjes en plezier is er speciaal voor hen! Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 13.00u en jullie ouders mogen jullie opnieuw aan de chiro ophalen om 17.00u. Breng 2 euro mee.

- Vrijdag 18 oktober 2013 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten! Doe dus die dag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te gaan. Want: als je ʼt ons vraagt… CHIRO!

- Zaterdag 26 oktober 2013 is het FLOSFEVER_The Golden Edition, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 27 oktober 2013 geen chiro zijn.

- Meisjeschiro Flos bestaat dit jaar 20 jaar en daar zijn we trots op! Het wordt een jaar om nooit meer te vergeten!

- We wensen alle Flossers die in september of oktober jarig zijn een gelukkige verjaardag! Hiep Hiep Hiep... HOERA!!!

- Bij verdere vragen: aarzel niet om iemand van onze leidingsploeg te contacteren! Je vindt onze gegevens in dit krantje en op de website. Op zondag zijn we voor en na de chiro ook te vinden aan de chirolokalen.

Leiding, chiro Flos Meerbeke

07-09-2013
De Ninoofse jeugdraad neemt samen met de stad Ninove deel aan de wedstrijd “Een speelplein voor ons dorp!” waarmee we een unieke en milieuvriendelijke speeltuin kunnen winnen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Bebat vzw en wij doen mee! Breng dus zeker morgen allemaal je lege batterijen, zaklampen en accupacks mee naar de chiro!!

Allemaal welkom om 13u op het Gemeenteplein voor de start van het nieuwe chirojaar!

02-09-2013
Beste Flossers,

Zondag 8 september 2013 gaat onze Startdag door op het Gemeenteplein van Meerbeke en dit van 13u tot 17u.
Jullie zijn allemaal welkom en breng maar al jullie vriendjes en vriendinnetjes mee! Er zullen reuzespringkastelen zijn, randanimatie en allerlei spelletjes om (voor de nieuwe kindjes) al eens van het echte chiroleven te proeven! Jullie krijgen die dag ook te horen wie het komende jaar je leiding is. Ouders, grootouders, ... kunnen ook altijd een drankje komen drinken aan de drankenstand. Tot dan!

19-08-2013
Beste Flossers en ouders,

We hebben een superleuk kamp achter de rug! Wij genieten nog volop na, want het was fantastisch!

In september kan je je nog eens uitleven in je huidige afdeling en is het ook Startdag! De start van het nieuwe chirojaar. Hierover volgt binnenkort verdere informatie.

Veel groetjes,
leiding chiro Flos

17-06-2013
Beste ouders en flossers,

Hieronder vinden jullie de link naar de pagina om online de medische fiche voor het kamp in te vullen:

medische fiche kamp 2013

Groetjes, leiding chiro Flos

13-06-2013
DAGUITSTAP! Schrijf je in voor 17 juni!!
ZORG DAT JE ER BIJ BENT OP DEZE ONVERGETELIJKE DAG!!!

Beste Flossers en ouders,

Zoals elk jaar gaan wij ook dit jaar bij het begin van de grote vakantie op daguitstap. Dit jaar trekken we er samen op uit op zondag 30 juni 2013 voor een onvergetelijk avontuur! We houden jullie nog even in spanning en verklappen de bestemming nog niet… Maar het belooft een superleuke dag te worden voor alle afdelingen!

Jullie worden ’s morgens verwacht rond 9.00 uur aan de achterkant van het station van Denderleeuw en kunnen daar ’s avonds rond 18.00 uur terug afgehaald worden.

Wat breng je allemaal mee?
‐ chiro‐uniform (heb je uiteraard aan :‐) )
‐ lunchpakket voor ’s middags
‐ een drankje
‐ bij slecht weer: regenkledij

Wat laat je zeker thuis? Ipod, MP3, fototoestel,…

Wanneer kan je met ons mee op deze onvergetelijke dag?
Je kan mee als je € 20 stort op het rekeningnr. 737‐0094499‐64. Dit moet gebeuren vóór 17 juni 2013 met de vermelding: “daguitstap + naam kind + afdeling”
(Voor de ouders: Het is belangrijk dat u uw kind op tijd inschrijft, zodat wij onze tickets tijdig kunnen bestellen.)
Als inschrijving dienen jullie ook een email sturen naar chiroflos@hotmail.com

Wij ontvangen bij de reservatie de exacte treinuren van de NMBS. Als antwoord op jullie email kunnen wij, enkele dagen voor vertrek, de exacte uren meedelen. Wanneer jullie niet over email beschikken, kunnen jullie ook gewoon een GSM‐nummer achterlaten bij de leiding.

Wij kijken er alvast naar uit!
Groetjes, leiding meisjeschiro Flos

Indien je nog vragen hebt, bel gerust naar de hoofdleiding: Uschi De Coster (0477/63.38.12) of Dorien Van Damme (0474/61.57.33).

29-05-2013
ST. PETRUS- EN ST.BERLINDISPAROCHIE MEERBEKE

Beste Chiro-leden,
ter gelegenheid van O.L.V. Hemelvaart nodigen we u van harte uit op de dank-en gezinsviering met kinderzegen.

Dit gaat door op woensdag 14 augustus om 18u30 in onze parochiekerk te Meerbeke, met achteraf een babbel en een ijsje of drankje op het kerkplein.

ALLEN VAN HARTE WELKOM!

E.H. Pastoor Bekaert en medewerkers

29-05-2013
DAGUITSTAP! ZORG DAT JE ER BIJ BENT OP DEZE ONVERGETELIJKE DAG!!!

Beste Flossers en ouders,

Zoals elk jaar gaan wij ook dit jaar bij het begin van de grote vakantie op daguitstap. Dit jaar trekken we er samen op uit op zondag 30 juni 2013 voor een onvergetelijk avontuur! We houden jullie nog even in spanning en verklappen de bestemming nog niet… Maar het belooft een superleuke dag te worden voor alle afdelingen!

Jullie worden ’s morgens verwacht rond 9.00 uur aan de achterkant van het station van Denderleeuw en kunnen daar ’s avonds rond 18.00 uur terug afgehaald worden.

Wat breng je allemaal mee?
‐ chiro‐uniform (heb je uiteraard aan :‐) )
‐ lunchpakket voor ’s middags
‐ een drankje
‐ bij slecht weer: regenkledij

Wat laat je zeker thuis? Ipod, MP3, fototoestel,…

Wanneer kan je met ons mee op deze onvergetelijke dag?
Je kan mee als je € 20 stort op het rekeningnr. 737‐0094499‐64. Dit moet gebeuren vóór 17 juni 2013 met de vermelding: “daguitstap + naam kind + afdeling”
(Voor de ouders: Het is belangrijk dat u uw kind op tijd inschrijft, zodat wij onze tickets tijdig kunnen bestellen.)
Als inschrijving dienen jullie ook een email sturen naar chiroflos@hotmail.com

Wij ontvangen bij de reservatie de exacte treinuren van de NMBS. Als antwoord op jullie email kunnen wij, enkele dagen voor vertrek, de exacte uren meedelen. Wanneer jullie niet over email beschikken, kunnen jullie ook gewoon een GSM‐nummer achterlaten bij de leiding.

Wij kijken er alvast naar uit!
Groetjes, leiding meisjeschiro Flos

Indien je nog vragen hebt, bel gerust naar de hoofdleiding: Uschi De Coster (0477/63.38.12) of Dorien Van Damme (0474/61.57.33).

29-04-2013
WEETJES MEI - JUNI - JULI 2013

- Op zondag 12 mei 2013 gaan we met z’n allen naar de Gavers in Geraardsbergen. Iedereen wordt aan de chirolokalen verwacht om 10.00u in uniform. We gaan te voet naar de Gavers (dus trek goede schoenen aan!) en zouden aan ouders willen vragen of zij ’s avonds kunnen rijden om iedereen weer naar de chiro te brengen. Ouders die kunnen terugrijden, mogen zich melden bij de leiding voor verdere afspraken. We zijn terug aan de chirolokalen om 17.30u. Wat neem je zeker mee? Lunchpakket, zwemgerief, 5 euro, zonnecrème en je goed humeur! (indien slecht weer, ook regenkledij)

- Op zondag 30 juni 2013 gaan we met de hele chiro op daguitstap. We houden jullie nog even in spanning en verklappen de bestemming nog niet! Jullie krijgen een brief met alle informatie over deze daguitstap. Inschrijven kan reeds! We vertrekken rond 9u aan het station van Denderleeuw en komen daar weer aan rond 18u.

- In juli zal het geen chiro zijn, omdat we (leiding, tiptiens en aspi’s) de eerste twee weken van juli op buitenlands kamp gaan. De daarop volgende weken bereiden we een spetterend bivak te Neeroeteren voor!

- Schrijf alvast in jullie agenda dat we op kamp gaan naar Neeroeteren van 3 tot 10 augustus 2013. Inschrijven is reeds mogelijk! Jullie ontvangen binnenkort allemaal een kampboekje met de nodige informatie erin. Tiptiens, aspi’s en hun leiding vertrekken met de fiets op 1 augustus 2013.

- Ook dit jaar sparen we bij Flos opnieuw voor gratis melk op kamp! Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle-melkpakken en bezorg ze tijdens de chirozondagen aan je favoriete jeugdbeweging (uiteraard is dit Chiro Flos ;-) Per 10 flapjes krijgen wij op kamp 1 liter Joyvalle AA melk gratis.

- Het is tijd om een aantal prijzen uit te delen! Er werden heel wat kaartjes van de ballonwedstrijd teruggezonden richting Meerbeke. De winnaars van de ballonwedstrijd 2012 zijn: Op de derde plaats: Aspi’s, chiro Sjaloom, hun ballon vloog zo’n 190km, naar Groesbeek in Nederland. Op de tweede plaats: Lander De Vidts - Speelclub, met ongeveer 306 km naar Hollandscheveld! En op de eerste plaats: Kaat Lievens - Tiptiens. proficiat, Kaat, jouw ballon vloog helemaal naar de Hemensweg in Nederland, bijna 360 km ver! Je wint hiermee een cadeaubon uit de Banier!!

- Ook met onze extra tombola op het eetfestijn kan je in de prijzen vallen! Dit jaar hebben we een gedeelde eerste plaats voor: jongenschiro Sjaloom en Christianne en Luc De Vleminck, de mama en papa van oudleidster Evelien! Proficiat, ook jullie krijgen een mooie prijs!

- We willen alle ribbels die dit jaar hun eerste communie doen, en alle kwiks die hun plechtige communie doen een dikke proficiat wensen! Hip Hip Hip Hoera!

- We wensen alle leden die in juni examens hebben hééééééél veel succes! We duimen voor jullie, en staan klaar om af en toe een beetje te ontspannen in de chiro, kijk maar bij de programma’s! Doe ook een kaarsje branden voor de studerende leiding ;-)

leiding meisjeschiro Flos

15-03-2013
WEETJES MAART - APRIL 2013

• Op zondag 17 maart 2013 is er geen chiro. De leidingsploeg gaat dan op leidingsweekend om voor jullie een onvergetelijk kamp en nog zo véél méér voor te bereiden.

• Vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2013 gaat ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn door. Dit jaar vindt dit alles plaats in zaal De Linde in Meerbeke! Iedereen is welkom om met ons mee te smullen van de heerlijke croques en spaghetti. Zondag 7 april 2013 zal er hierdoor geen chiro zijn.

• Ook dit jaar sparen we bij Flos opnieuw voor gratis melk op kamp! Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle-melkpakken en bezorg ze tijdens de chirozondagen aan je favoriete jeugdbeweging (uiteraard is dit Chiro Flos ;-) Per 10 flapjes krijgen wij op kamp 1 liter Joyvalle AA melk gratis.

Groetjes, de Flosleiding

27-12-2012
WEETJES JANUARI – FEBRUARI 2013

Een nieuw jaar… Een jaar waarin we weer ontelbaar veel zotte chiromomenten gaan beleven! Een jaar waarin ‘zondag’ opnieuw onze favoriete dag van de week is! Een jaar waarin we allen samen op kamp gaan! We voelen het al… ’t wordt een jaar om nooit meer te vergeten! We wensen alle Flossertjes en hun familie een fantastisch 2013!

‐ Wij willen nogmaals benadrukken dat het heel belangrijk is dat u uw dochter(s) inschrijft in onze chiro, als dit nog niet gebeurd is. Dit is namelijk uiterst belangrijk voor de verzekering van uw kind(eren)! NIET INGESCHREVEN = NIET VERZEKERD!!!

‐ In januari heeft het grootste deel van onze leidingsploeg examens. Soms zal het hierdoor geen chiro zijn, waarvoor onze excuses. Wij proberen ervoor te zorgen zoveel mogelijk chirodagen te laten doorgaan, door avondchiro te geven (bij de oudste afdelingen) of oud‐leiding of toekomstige leiding in te schakelen als versterking (bij de jongste afdelingen). Want: als je’t ons vraagt… CHIRO! :‐)

‐ Zondag 17 februari is er geen chiro, want het is carnaval in Ninove! Als je naar de stoet komt kijken, zal je misschien een paar bekende leidster‐gezichtjes herkennen… ;‐)

‐ Van vrijdagavond 1 maart tot zondagmiddag 3 maart gaan we met z’n allen op ledenweekend, naar Geraardsbergen. Jullie ontvangen in de komende weken een brief met
de nodige informatie erin. Het wordt ongetwijfeld superleuk. Dit ledenweekend is voor de jongste afdelingen meteen ook een goede gelegenheid om de sfeer van een “mini‐kamp” op te snuiven, en zo misschien meteen de kriebels te voelen voor het …

… KAMP! Ons kamp gaat dit jaar door van 3 tot 10 augustus 2013. (voor tiptiens en aspi’s zal dit waarschijnlijk reeds vanaf 1 augustus zijn, aangezien jullie met de fiets op kamp vertrekken!) We trekken met z’n allen richting Neeroeteren! We willen dit alvast vermelden, zodat jullie de datum zeker kunnen vrijhouden! Uiteraard krijgen jullie hierover tijdig alle informatie.

‐ Ons spaghetti‐ en croquefestijn gaat dit jaar door op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2012. Hou deze datum alvast vrij om te komen smullen!

‐ Chiro Flos neemt deel aan het kansenpasproject. Indien u hierover meer informatie wil, of hiervan gebruik wilt maken, kan u terecht bij onze hoofdleiding (Uschi – 0477/633812) of kan u een e‐mail sturen naar chiroflos@hotmail.com.

Veel groetjes,
leiding meisjeschiro Flos Meerbeke

23-11-2012
CHRISTUS KONING:

Nu, zondag 25 november 2012 is het Christus Koning: de feestdag van de chiro! Jullie worden om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.00u, dat wil zeggen: een hele dag chiro! Wat gaan we zoal doen?
ʼs Ochtends gaan we met zʼn allen naar de misviering in de kerk van Meerbeke, daarna spelen we spelletjes met de hele chiro en krijgen we een heerlijk middagmaal. In de namiddag houden we nog een groot spel in het park en kijken we naar een leuke film. Breng 5 euro mee voor een lekker middagmaal, een vieruurtje, drankje en een hele dag vol chiro-avonturen!

Ouders en grootouders, vrienden en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen en dit chirofeest samen met ons te vieren in de kerk te Meerbeke. De dienst gaat door op zondag 25 november en start om 9.00u.

05-11-2012
WEETJES NOVEMBER – DECEMBER

- We zijn op zoek naar een aantal mensen (sterke papaʼs en mamaʼs, vrienden, vriendinnen… zijn zeker welkom!) die ons willen helpen met het opzetten van de feesttent voor onze fuif. De tent wordt opgezet op donderdag 25 oktober 2012, vanaf 15.30u, op het gemeenteplein in Meerbeke. Alle hulp is heel welkom en we bedanken jullie alvast voor de moeite!

- Op zondag 4 november 2012, vanaf 17.00u organiseren we een frietverkoop ten voordele van ons buitenlands kamp. Iedereen is van harte welkom voor een frietje en een drankje in onze grote zaal (boven in de lokalen van onze chiro).

- Op zondag 18 november 2012 gaan we naar jaarlijkse gewoonte schaatsen in de schaatsbaan te Liedekerke.
Ribbels, speelclub en kwiks worden verwacht om 9.30u (stipt!!) aan de lokalen.
Tippers, Tiptiens en Aspiʼs zijn om 9.00u MET FIETS aan de lokalen.
Ouders die bereid zijn de jongste afdelingen te vervoeren, graag! Geef tijdens een chirozondag een seintje aan de leiding, en dan houden we een lijst bij, zodat we zicht hebben op hoeveel autoʼs we precies kunnen gebruiken. Iedereen kan afgehaald
worden om 13.00u aan de lokalen. Wat brengen we zeker mee: lange broek, handschoenen, extra dikke kousen en 5 euro.

- Zondag 25 november 2012 is het Christus Koning: de feestdag van de chiro! Jullie worden om 8.30u verwacht aan de chirolokalen en kunnen weer afgehaald worden om 17.00u, dat wil zeggen: een hele dag chiro! Wat gaan we zoal doen?
ʼs Ochtends gaan we met zʼn allen naar de misviering in de kerk van Meerbeke, daarna spelen we spelletjes met de hele chiro en krijgen we een heerlijk middagmaal. In de namiddag houden we nog een groot spel in het park en kijken we
naar een leuke film. Breng 5 euro mee voor een lekker middagmaal, een vieruurtje, drankje en een hele dag vol chiro-avonturen!

- Ouders en grootouders, vrienden en familie worden ook van harte uitgenodigd om de misviering samen met ons bij te wonen en dit chirofeest samen met ons te vieren
in de kerk te Meerbeke. De dienst gaat door op zondag 25 november en start om 9.00u.

- Je kan dit floskrantje ook nalezen op de website van chiro flos, www.chiroflos.be en op de facebookpagina van meisjeschiro flos vind je eveneens nuttige informatie. Met verdere vragen kan je altijd terecht bij de leiding. Je kan ons aanspreken op zondag voor of na de chiro, of vindt onze gegevens op de website.

Groetjes van de leiding.

29-10-2012
Wij organiseren een frietverkoop ten voordele van ons buitenlands kamp!

Iedereen is welkom op zondag 4 november, vanaf 17.00u in de grote zaal van onze chiro.

19-10-2012
Op zaterdag 27 oktober gaat onze fuif, FlosFever, door op het gemeenteplein in Meerbeke.

Wij zijn op zoek naar sterke papa's en mama's, vrienden, vriendinnen, broers ... die ons willen helpen bij het opzetten van de tent, en dit op donderdag 25 oktober, op het gemeenteplein in Meerbeke, vanaf 15.30u.

Alle hulp is welkom en wij bedanken jullie alvast voor de inzet en moeite!

leiding meisjeschiro Flos

10-09-2012
Beste ouders,

Vanaf het chirojaar 2012-2013 zal het inschrijvingssysteem veranderen. Het doel is de inschrijvingen via internet en overschrijving te laten verlopen. Dit met het oog op het vermijden van verwarrende of foutief ingevulde inschrijvingsformulieren.

De inschrijving zal vanaf nu in twee stappen gebeuren:

1)Het invullen van het inschrijvingsformulier via google docs (zelfde werkwijze als de medische fiche van het kamp). Dit gebeurt via volgende link:

inschrijvingsformulier

2)Het storten van het inschrijvingsgeld (20 euro) op het rekeningnummer (BE29 7370 0944 9964) van Chiro Flos. Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Uschi De Coster”.

Het inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar:
-De verzekering van uw kind
-Het spelmateriaal dat gedurende het jaar wordt aangekocht
-Medicijnen, eerste hulp voor in de E.H.B.O. - kist
-Kopies voor de Floskrant, extra berichten, kampboekje,...
-Onze infrastructuur

Het is van belang dat de inschrijving van uw dochter zo snel mogelijk gebeurt; zo kunnen wij de verzekering garanderen!

Alvast bedankt,
Leiding Chiro Flos Meerbeke

10-09-2012
WEETJES SEPTEMBER – OKTOBER 2012

- Eerst en vooral aan alle Flossers die erbij waren op ons kamp: Bedankt! Het was echt super dankzij jullie allemaal! Wij willen ook onze kookies nog eens extra bedanken voor alle goede zorgen en natuurlijk ook het lekkere eten! D-A-N-K-U, DANKU!! Vanaf nu kunnen jullie eveneens de DVD met kampfoto’s kopen als leuke herinnering.

- Op kamp hebben we helaas afscheid genomen van twee leidsters. Ludwina en Valerie hebben zich jarenlang ingezet voor onze chiro en we willen hen daarvoor bedanken! Kom zeker nog eens langs, Ludwina en Valerie! Naast de huidige leiding, verwelkomen wij ook 2 kersverse, nieuwe leidsters in onze leidingsploeg: Joke en Marie!

- Nu het nieuwe chirojaar van start is gegaan, is het belangrijk dat je je dochter(s) op tijd inschrijft. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering van je kind. Dit jaar gebeuren de inschrijvingen via internet en overschrijving. Dit gebeurt in twee stappen: Het invullen van het inschrijvingsformulier via google docs (zelfde werkwijze als de medische fiche van het kamp). Dit gebeurt via volgende link: http://goo.gl/B365T + het storten van het inschrijvingsgeld (20 euro) op het rekeningnummer van Chiro Flos (BE29 7370 0944 9964). Dit met vermelding: “inschrijving naam van het kind”, bv. “Inschrijving Uschi De Coster”.

- Zoals ieder jaar hebben wij een aantal verloren voorwerpen van op kamp: dus als je iets mist, kom het dan zeker eens vragen aan een leidster. Bovendien is leidster Yasmine haar stapschoenen kwijt sinds het kamp, en wil ze deze graag terug. Misschien heeft iemand de foute schoenen meegenomen in zijn valies?

- We vernamen dat malafide personen onze goede naam en faam misbruiken en momenteel wafels verkopen "ten voordele van Chiro Flos" voor eigen rekening.
We willen onze leden, ouders en sympathisanten erop wijzen dat alle officiële acties van Chiro Flos aangekondigd worden op onze website en Facebookpagina. Bovendien zullen Chiroleden bij acties steeds in groepjes en met herkenbaar uniform bij u aanbellen. Mocht u deze bedrieglijke personen kennen vragen we u hen te overtuigen hier onmiddellijk mee te stoppen vooraleer wij overgaan tot gerechtelijke stappen en de zoete wafeltjes hen zuur zouden opbreken.

- Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook een website, waarop regelmatig
nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. Een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. www.chiroflos.be. Ook op onze facebookpagina verschijnen dikwijls berichten in verband met de chiro.

- Als chirogroep dragen wij het chiro-uniform, dat je kan aanschaffen in de
chirowinkel, De Banier. De dichtsbijzijnde winkel vind je in Aalst.
De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
www.debanier.be

Je kan ook een chiropull / tshirt kopen met het logo van onze chiro, vraag hiervoor informatie bij de leidingsploeg.

- Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke
schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen.

- Op zondag is het telkens chiro van 14.00u – 17.00u, tenzij anders vermeld in dit Floskrantje of via de website. Rond 15.30u nemen we een pauze voor een drankje. Je kan een drankje kopen voor 0.50 euro. Mogen wij vragen je dochter geen eigen drankjes en zeker geen snoepjes of koekjes mee te geven naar de chiro?

- Zondag 16 september 2012 is het Ninove Speelstad, en dat mogen de ribbels, speelclub en kwiks zeker niet missen! Deze dag boordevol spelletjes en plezier is er speciaal voor hen! Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 13.00u en jullie ouders mogen jullie opnieuw aan de chiro ophalen om 17.00u. Breng 2 euro mee.

- Vrijdag 19 oktober 2012 is het Dag van de Jeugdbeweging, een dag waarop we allemaal laten zien hoe fier we zijn dat we in de chiro zitten! Doe dus vandaag zeker allemaal je chiro-uniform aan om naar school te gaan. Want: als je ’t ons vraagt… CHIRO!

- Zaterdag 27 oktober 2012 is het FLOSFEVER, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven! Aangezien de leiding de hele nacht doorwerkt, zal er zondag 28 oktober 2012 geen chiro zijn.

groetjes, leiding chiro Flos

03-09-2012
We vernamen dat malafide personen onze goede naam en faam misbruiken en momenteel wafels verkopen "ten voordele van Chiro Flos" voor eigen rekening.

We willen onze leden, ouders en sympathisanten erop wijzen dat alle officiële acties van Chiro Flos aangekondigd worden op onze website en Facebookpagina. Bovendien zullen Chiroleden bij acties steeds in groepjes en met herkenbaar uniform bij u aanbellen. Mocht u deze bedrieglijke personen kennen vragen we u hen te overtuigen hier onmiddellijk mee te stoppen vooraleer wij overgaan tot gerechtelijke stappen en de zoete wafeltjes hen zuur zouden opbreken.

13-08-2012
Hey beste Flossertjes!

De leiding geniet nog volop na van een fantastisch kamp in het verre Malmédy. We hopen dat jullie er evenveel van hebben genoten! Wij vonden het alvast de max: D A N K U - DANKU aan iedereen die er bij was!

Binnenkort zijn we toe aan de laatste zondag van het chirojaar: Zondag 2 september 2012 laten we ons nog eens goed gaan voor een mooie afsluiter van een alweer fantastisch chirojaar! (binnenkort vind je bij de programma's wat je zal doen per afdeling)

Maar geen paniek! Het nieuwe jaar vol chiro staat alweer voor de deur. De week erna, zondag 9 september 2012 is het namelijk Startdag op het Gemeenteplein in Meerbeke. Een dag boordevol leuke activiteiten, springkastelen, nieuwe leiding, al je vriendjes en vriendinnetjes, ... Meer informatie hierover volgt!

Groetjes van de leiding

29-07-2012
Hieronder vinden jullie nogmaals de link naar de medische fiche:

Medische Fiche

29-07-2012
Ter herinnering:

Er zijn GEEN BEDDEN voorzien op de kampplaats, vergeet dus zeker je matje of luchtmatras of veldbedje niet mee te nemen!

27-07-2012
Beste ouders,

Dit jaar zullen jullie het verloop van ons verblijf opnieuw kunnen volgen dankzij RADIO KAMP.
De leidsters zullen regelmatig een kort bericht met een samenvatting van de activiteiten ter plaatse opnemen.
 Daarna kunnen jullie, en alle andere familieleden, een "radioreportage" van je kind via de telefoon beluisteren.
We zullen trachten dagelijks een radiofragment in te spreken maar helaas zal dit niet altijd mogelijk zijn. Het kamp vliegt immers zo snel voorbij dat we soms tijd te kort hebben.
Om nieuws te ontvangen over ons verblijf te Malmedy kan je 24u/24 bellen op 0900 – 10 020 (0,45 euro/minuut).

Elke afdeling heeft een code die je nodig hebt om de boodschap te beluisteren:
- Speelclub: 7142
- Kwiks: 7143
- Tippers: 7144
- Tip 10’s: 7145
- Aspi’s: 7146

Beste groeten.
De leidsters

22-07-2012
Meisjeschiro Chiro Flos zoekt bestek! Wie thuis nog bestek heeft liggen, dat niet meer gebruikt wordt, mag deze altijd schenken aan de chiro!

Alvast bedankt

20-06-2012
Hier vinden jullie nog eens de brief die jullie ontvangen hebben ivm de daguitstap 2012:

Beste flossertjes en ouders,

Zoals elk jaar gaan wij ook dit jaar bij het begin van de grote vakantie op daguitstap. Dit jaar trekken we op zondag 1 juli 2012 naar Gent om ons een dagje uit te leven in de Blaarmeersen! Jullie worden ’s morgens verwacht rond 9.00 uur aan de achterkant van het station van Denderleeuw en kunnen daar ’s avonds rond 18.00 uur terug afgehaald worden.

Wat breng je allemaal mee? Een lunchpakket voor ’s middags, een drankje, zwemgerief en indien het slecht weer is regenkledij.
Wat laat je zeker thuis? Ipod, MP3, fototoestel,…

Wanneer kan je mee op deze onvergetelijke dag?
Je kan mee als je € 15 stort op het rekeningnr. 737-0094499-64.
Dit moet gebeuren vóór 17 juni 2012 met de vermelding:
“ daguitstap + naam kind + afdeling”
(Voor de ouders: Het is belangrijk dat u uw kind op tijd inschrijft, zodat wij onze tickets tijdig kunnen bestellen.)

Als inschrijving dienen jullie ook een email sturen naar chiroflos@hotmail.com. Wij ontvangen bij de reservatie de exacte treinuren van de NMBS. Als antwoord op jullie email kunnen wij, enkele dagen voor vertrek, de exacte uren meedelen. Wanneer jullie niet over email beschikken, kunnen jullie ook gewoon een GSM-nummer achterlaten bij de leiding.

Leiding chiro Flos

Indien vragen bel gerust naar de hoofdleiding: Uschi De Coster (0477/63.38.12) of Dorien Van Damme (0474/61.57.33).

31-05-2012
WEDSTRIJD KOKEN OP KAMP!
Stem onze kookploeg naar de top!

Al van 2007 geeft deze kookploeg het beste van zichzelf en doen ze hun best alles zo kindvriendelijk en gezond mogelijk te maken van 's morgensvroeg tot 's nachts na een nachtspel.

Stemmen dus op deze ganse kookploeg zodat Bert Bultereys het beste van zichzelf kan geven op 23 juni en we hierdoor onze kookploeg nog eens extra in de bloemetjes kunnen zetten. Iets wat ze zeker en vast verdienen!

D-A-N-K-U! Danku!

Ga naar onderstaande link en breng je stem uit! (weetje: je kan elke dag opnieuw stemmen!) + je ontvangt een email waarin je je stem nogmaals moet bevestigen, anders wordt ze niet meegerekend!

Stem op de kookies van Chiro Flos

Dank u!

29-05-2012
Bericht aan ouders van Speelclub en Kwiks:

Zondag 17 juni 2012 zal er toch GEEN CHIRO zijn. In de Floskrant staat er dat er deze dag wel chiro is voor deze afdelingen, maar alle leiding heeft die periode examens.

leiding Speelclub en Kwiks

19-05-2012
KAMPBOEKJE:

Chiro Flos presents:
KULDERZIPKEN - MALMEDY - 3 tot 10 AUGUSTUS 2012

Dit jaar dompelen we jullie onder in de wondere wereld van de middeleeuwen, een wereld vol kastelen, ridders en prinsessen. We maken kennis met Kulderzipken:

Er waren eens, heel lang geleden en in een land hier ver vandaan, een koning en een koningin. De koning heette Jozef, zijn koningin Angina. Koning Jozef en Koningin Angina kregen op een mooie lentedag een dochtertje en ze noemden haar... Prinses Prieeltje.
Prinses Prieeltje groeide snel en gelukkig op, en toen ze echt helemaal groot was, wilde de koning dat zijn dochter trouwde. Dochters van een koning trouwen natuurlijk niet met de eerste de beste man. De koning organiseerde een wedstrijd. Hij liet zijn bodes in het hele land vertellen dat de jongeman die genoeg lef had om de drie gouden haren uit de kin van Moe Duivel te trekken, met de prinses mocht trouwen.
Nu wou het ongeluk - of het geluk, een beetje afhankelijk of je koning bent of niet - dat boerenjongen Kulderzipken de wedstrijd won. Chaos in het kasteel, natuurlijk, want hoe kon zo’n “simpele” jongen nu met een sjieke prinses trouwen?

Willen jullie weten hoe dit verhaal afloopt? Zorg dan dat je erbij bent op kamp naar Malmedy!OVER MALMEDY
Het kamp gaat dit jaar door in Malmedy, een stad in de Waalse provincie Luik.
Malmedy is gelegen aan de voet van de Hoge Venen, op een hoogte van 340 meter in de vallei van de Warche, een schilderachtige omgeving.
Deze stad behoort tot de Oostkantons, de meerderheid van de bevolking spreekt er Frans, maar zo’n 5 procent van de inwoners is Duitstalig. Malmedy telt ruim 11500 inwoners.
Malmedy is een stad waar de folklore volop leeft en waar carnaval uitbundig wordt gevierd.
Met haar schilderachtige omgeving en architecturale rijkdom aan cultuur en geschiedenis, is het zeker en vast de moeite een bezoek te brengen aan Malmedy!KAMPPLAATS
De kampplaats is gelegen in Xhoffraix, een deelgemeente van Malmedy.
Het kamphuis waarin we verblijven heet Ferme Thunus.ADRES
Hieronder vinden jullie het adres waar jullie ouders, familie, vrienden en vriendinnen, liefjes ... kaartjes en brieven naar mogen sturen:

Ferme Thunus
Chiro Flos Meerbeke
t.a.v. (naam kind)
Xhoffraix
Rue des Charmilles 10
4960 Malmedy
BAGAGE
De vrachtwagen wordt geladen op maandag 30 juli 2012. Jullie mogen dan jullie bagage komen binnenbrengen aan de chirolokalen in Meerbeke, tussen 20.00u en 20.30u.
BELANGRIJK: Gelieve niets aan elkaar te binden (slaapzak aan valies enz.) want dit bemoeilijkt het inladen van de vrachtwagen.
Per afdeling wordt eveneens verwacht dat jullie iets kleins meebrengen om onze voorraadkast op kamp al een beetje te vullen. Gelieve dit ook bij het inladen van de vrachtwagen mee te brengen (en dus niet in je bagage te stoppen!).
- speelclub: pot choco (veel kinderen geven een voorkeur aan Nutella-choco, maar natuurlijk is dit geheel vrijblijvend)
- kwiks: pak toiletpapier
- tippers: pot confituur
- tiptiens / aspi’s: speculoos
- leiding: chocoladeVERTREK NAAR MALMEDY
Op vrijdag 3 augustus 2012 is het eindelijk zover: We vertrekken richting Malmedy!
We spreken af om 8.30u stipt op het Gemeenteplein van Meerbeke, in chiro-uniform. Vandaar vertrekken we om 9.00u met de bus naar Malmedy. Wanneer je aankomt op het Gemeenteplein, is het belangrijk dat je je aanmeldt bij de begeleidende leidsters. Dien ook je SIS-kaart en het inschrijvingsbewijs in bij de leiding.AANKOMST IN MEERBEKE
Onze aankomst wordt voorzien op vrijdag 10 augustus 2012, rond 15.30u.
Door omstandigheden, zoals verkeersdrukte … kunnen we het exacte uur van aankomst nog niet weten. De leiding zal aan de ouders vanuit de bus een smsje verzenden, wanneer we een beter zicht hebben op het uur van onze aankomst in Meerbeke.
Nadat alle Flossers een dikke knuffel van de mama en papa, familie, vriendjes en vriendinnetjes … hebben gekregen, verzamelen we nog even allemaal samen op het Gemeenteplein en doen we de slotformatie, waarin we iedereen, die meehielp om er een fantastische week van te maken, bedanken met een leuk cadeautje. Jullie krijgen een kampaandenken en we tonen ook onze kampdans, waarmee we dagelijks vrolijk wakker werden!HOE VERLOOPT EEN DAG OP KAMP?
- 06.30u: de wekker van de kookouders loopt af, waarna ze uit de veren kruipen.
- 07.00u: de leiding wordt gewekt, draait zich nog eens om en staat uiteindelijk ook op.
- 07.30u: de leden worden wakker gemaakt door het kamplied, springen uit bed en doen intensief mee aan de ochtendgymnastiek.
- 08.00u: wassen en aankleden, openingsformatie en toneeltje rond het kampthema.
- 08.30u: ontbijt: we vullen onze nuchtere magen.
- 09.00u: evalutie van de vorige dag, afwas en diensten.
- 09.30u: groeps- of afdelingsactiviteit.
- 12.15u: na een voormiddag te hebben geravot, begint ons maagje weer te knorren en is het tijd voor het middagmaal.
- 13.00u: platte rust. Iedereen gaat op bed liggen en rust wat uit.
- 13.30u: vrije rust. Je mag nu een boek lezen, spelletje spelen, …
We houden wel rekening met wie nog wat wil slapen en blijven rustig.
- 14.00u: groeps- of afdelingsactiviteiten (tot 18.30u), we vliegen er dus nog eens
goed in!
- 16.00u: we onderbreken de activiteiten even voor het vieruurtje.
- 18.30u: de kookouders hebben hun uiterste best gedaan en zorgen voor een heerlijk avondmaal.
- 19.30u: avondactiviteit in afdeling of met de hele groep.
- 21.00u: de Speelclubbers kruipen met hun beertje in hun warme bedje.
- 21.30u: de Kwiks sluiten ook hun oogjes en doen hun snaveltjes dicht.
- 22.00u: de Tippers kruipen in hun tent en hopen op rustig weer ’s nachts.
- 22.30u: de Tiptiens verlangen intussen ook naar hun luchtmatras.
- 22.45u: de Aspi’s kruipen in hun slaapzak.
- 23.00u: de Leiding praat na over de voorbije dag en bereidt de volgende dag voor.KOOKPLOEG

BIKKE BIKKE BIK?
HAP HAP HAP!
EERST DE SOEP EN DAN DE PAP,
ANDERS WORD JE VEEL TE SLAP
EN DAN VAL JE VAN DE TRAP
IN DE ARMEN VAN JE SCHAT!
SMA, SMA, SMAKELIJK,
ETEN IS NOODZAKELIJK,
ANDERS VAL JE DOOD EN WORD JE NOOIT MEER GROOT

Net zoals de voorbije jaren hebben we ook dit jaar weer een fantastische kookploeg mee op kamp! Verwacht je maar aan een 5-sterren keuken!

De kookploeg van dienst is:
- André Van Den Steen & Gratienne Valckenier
- Bert Bultereys & Caroline Van Hoedenaghe & Arne
- Evelien Becqué
- Anne Timbermont & Rik D’Hauwer
D - A - N - K - U DANKU!!
Zij zullen weer iedere dag zorgen voor superlekkere maaltijden op kamp!WAT NEEM IK MEE OP KAMP?
SLAAPGERIEF:
- slaapzak of deken
- slaapkleed of pyjama
- pantoffels
- knuffelbeer
- kussen + kussensloop
- Er zijn op kamp GEEN BEDDEN voorzien: dus breng luchtmatras of veldbedje of matje mee!

WASGERIEF:
- washandjes + handdoeken
- badhanddoek (voor daguitstap)
- zeep (in zeepdoosje) of douchegel
- shampoo
- tandenborstel + beker + tandpasta
- goede kam of borstel
- rekkertjes / speldjes

EETGERIEF:
- mes + vork + lepel (gekenmerkt met naam!)
- keukenhanddoek (voorzien van naam!)

KLEDIJ:
- chiro uniform
- t-shirts
- shorts
- minimum 1 lange broek (bosspel)
- minimum 1 warme trui
- voldoende ondergoed en kousen voor 7 of meer dagen
- regenkledij
- kledij voor vuile spelen
- zwemgerief: badpak / bikini, badmuts, ...
- stevige stapschoenen! (eventueel bottines) (belangrijk voor onze tocht en om volop te kunnen ravotten! + oudsten ivm tweedaagse: met ballerina’s gaan we NIET op pad, dus voorzie degelijk schoeisel!)

ALLERLEI:
- zakdoeken
- zonnecrème en zonnemuts
- muggenmelk
- linnenzak of plastiek zakken (voor vuile was)
- krant(en) om schoenen te laten drogen
- zaklamp (voor oudere groepen)
- kleine rugzak voor daguitstap
BELANGRIJK: voorzie een rugzak met brede banden aan de schouders, niet met dunne touwtjes, of geen schoudertas)
+ voor oudsten: eventueel trekrugzak
- persoonlijke geneesmiddelen (bij het vertrek van de bus, overhandig je deze aan de leiding: voorzien van naam en beschrijving van wanneer + hoeveel per dag te geven)
- schrijfgerief, papier + adressen (voor speelclub en kwiks is het handig etiketten met adressen erop mee te geven)
- leesboek / gezelschapsspel, ... voor
tijdens de vrije rust (voorzien van naam!)
- cd’s (met naam!)
- zakgeld (min 5 euro, max 15 euro)
- SIS-kaart (afgeven aan de leiding bij het vertrek)
- fuifkledij in het thema Kulderzipken

BELANGRIJK:
-voorzie kleren (en zeker chirouniform!) steeds van naam, want ieder jaar zijn er heel wat verloren voorwerpen.
- ieder kind neemt een eigen valies of rugzak mee, en ieder kind neemt eveneens eigen spullen (zoals kammen, douchegel, ...) mee! (bij zussen)SJOEPAP!
Ieder jaar loopt Sjoepap rond op de kampplaats om ervoor te zorgen dat alles een beetje proper blijft. Ook dit jaar is hij weer van de partij!

WAT DOET SJOEPAP NU PRECIES?
Sjoepap houdt niet van sloddervossen: aangezien hij een hekel heeft aan rondslingerende kledij ed., neemt hij alles wat rondslingert mee en stopt alles in een doos. Die doos wordt elke dag aan de leiding bezorgd en ‘s middags wordt alles terug aan de eigenaars gegeven.
In ruil daarvoor moeten ze een kleine taak verrichten, zoals afwassen bijvoorbeeld.
Dus hier volgt alvast een goede raad: zorg ervoor dat je alles steeds netjes op zijn plaats legt!INFORMATIE AAN DE OUDERS:
- Elk jaar vinden wij koffers vol snoep, drankjes, koekjes ... Dit is niet nodig! De kinderen krijgen op regelmatige basis iets om te snoepen, het is dus niet nodig om de gaatjes in de koffers daarmee op te vullen! Ook niet in de rugzak die uw kind meeneemt bij het vertrek. We zitten max. 2u op de bus en als we aankomen op de kampplaats staat de kookploeg al klaar met een lekker broodje. Indien we toch snoep vinden, wordt deze verdeeld onder de kinderen.

- mp3-spelers, iPhones … worden thuisgelaten. Dit asociaal gedrag wordt niet geduld op kamp. We zijn er als een groep en het is niet bevorderend als iedereen naar zijn eigen muziek zit te luisteren. Als we deze toch vinden wordt deze in beslag genomen tot het einde van het kamp. Ook fototoestellen zijn overbodig! Elke afdeling wordt voorzien van een eigen digitaal toestel zodat na het kamp alle foto’s beschikbaar zijn voor iedereen. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor schade of verlies van dergelijke apparaten, het is dus het beste dat deze thuis gelaten worden.
Sieraden kunnen ook enkel verloren of beschadigd worden tijdens de activiteiten, en kunnen ook voor kwetsuren zorgen. Dus ook dit wordt afgeraden.

- Hoewel we nog nooit te maken hebben gehad met rokers in onze chiro, vermelden we dit toch nog eens. Dit kunnen we niet tolereren! Ernstige straffen volgen!

- Aangezien wij slechts 7 dagen op kamp gaan, vinden wij het niet nodig een bezoekdag in te lassen. Wij vragen u dit te respecteren en geen onverwachte bezoekjes te brengen op de kampplaats. Ook als u toevallig in de buurt bent, wordt het niet geapprecieerd dat u een kijkje komt nemen.

- Zoals elk jaar is er voor de Flossers ook de mogelijkheid om kaartjes te schrijven naar vrienden of familie. Wij vragen voor 1 kaartje + postzegel 1 euro. Dit wordt op kamp betaald. Wij leggen een beperking op het aantal te schrijven kaartjes. Elk jaar hebben we te maken met kinderen die kaartjes of brieven moeten schrijven aan personen die ze niet eens kennen, met als gevolg dat ze niet weten wat ze op het kaartje moeten schrijven. Gelieve hier rekening mee te houden! We beperken het aantal kaartjes tot 5. We zouden ook willen vragen dat de adressen reeds op voorhand op etiketten worden geschreven zodat uw kind het enkel nog op het kaartje moet plakken (belangrijk voor speelclub en kwiks).

- Onze leden ontvangen ook graag post. Gelieve dan ook minstens 1 kaartje of een briefje te sturen naar uw dochter. U hoeft hierin natuurlijk niet te overdrijven. Gelieve geen postpakketten te sturen met cadeautjes erin!

- Elk jaar zijn er massa’s verloren voorwerpen. Daarom vragen we nog eens uitdrukkelijk om vooral bij de jongere afdelingen alle kleren van een naam te voorzien. Uit ervaring weten we dat onze jongste leden soms niet weten of een kledingstuk van hen is of niet. Voeg eventueel een lijstje bij de valies met de inhoud ervan.
Voor alle afdelingen: gelieve je naam zeker in je volledig uniform te zetten, alsook in handdoeken, washandjes en keukenhanddoek.

- Wij hebben al meegemaakt dat er kinderen waren met luizen op kamp. Indien u weet of een vermoeden heeft dat uw dochter luizen heeft, gelieve dit op voorhand te melden aan een leidster. Zo kunnen we er rekening mee houden en zorgen we ervoor dat uw kind verder behandeld wordt op kamp. Gelieve dan ook de gepaste shampoo mee te geven. Indien we vermoeden dat uw dochter luizen heeft, gaan wij dit nakijken en haar hiervoor behandelen. Iedereen kan luizen krijgen, dat is helemaal geen schande.

- Voor de speelclubbers is het erg handig als u de kleding per dag in een plastiek zakje in de koffer steekt (t-shirt, broek/short/rokje, ondergoed, kousen). Zo verloopt het aankleden ‘s morgens vlotter en vindt uw dochter haar kleding snel terug. Het zou aangenaam zijn moest dit gebeuren.

- Ook het bestek wordt bij voorkeur gekenmerkt. Dit kan door nagellak: het wast er niet direct af, maar is achteraf toch nog verwijderbaar.

- Elk kind is verplicht zijn SIS-kaart mee te nemen. Gelieve voor de speelclub en kwiks de SIS-kaart in de portefeuille te steken. Bij het vertrek verzamelen we dan de SIS-kaarten per afdeling om verlies te voorkomen.

- Voor tippers, tiptiens en aspi’s:
Gezien wij het volledige kamp met elkaar doorbrengen, en elk Flosmeisje even mooi is, vragen wij jullie GEEN make-up, stijltangen ed. mee te nemen. Wij hebben geen tijd om elke ochtend een uur voor de spiegel te staan. Mooie kledij wordt ook best thuis gelaten.

Bedankt voor uw medewerking!INSCHRIJVINGEN
Indien je niet aanwezig kon zijn op onze inschrijvingsavond (zaterdag 5 mei 2012), en toch nog informatie over het kamp wenst, kan je dit aan de afdelingsleidsters laten weten. De leidsters brengen dan eventueel nog een bezoekje bij je thuis. Vooral bij kinderen die voor het eerst meegaan op kamp, kan dit belangrijk zijn. Hiervoor - of voor verdere vragen - stuur gerust een mailtje naar: chiroflos@hotmail.com

SPEELCLUB / KWIKS / TIPPERS: De prijs van het kamp bedraagt 120 euro voor één meisje. Een tweede kind betaalt 110 euro, een derde 100 euro, ...
TIPTIENS / ASPI'S: De prijs van het kamp bedraagt 130 euro. (kamp + fietstocht naar het kamp)

Het geld moet worden gestort op de chirorekening voor aanvang van het kamp, op volgend rekeningnummer:

737 - 0094499 - 64

Dit geldt tevens ook als definitieve inschrijving. Je mag zeker niet de naam (namen) van je kind (kinderen) en de afdeling (speelclub - kwiks - tippers - tiptiens - aspi’s) vergeten te vermelden!

Verder dient u ook het inschrijvingsformulier in te vullen. Dit inschrijfvingsformulier geeft u bij het vertrek met de bus, samen met de SIS-kaart van uw dochter, aan de leiding.

Ook het invullen van het medisch attest is van groot belang. Gelieve dit op voorhand in te vullen en een vignet van de mutualiteit aan ons te bezorgen.

Hieronder vindt u de link naar de medische fiche, in te dienen via google docs:


link medische fiche

Indien u om DRINGENDE redenen tijdens het kamp een leidster wil contacteren:
GSM-nummer groepsverantwoordelijken:
Uschi De Coster: 0477 / 63 38 12
Dorien Van Damme: 0474 / 61 57 33

De adressen en GSM-nummers van de volledige leidingsploeg vind je terug op de pagina 'leiding'.

07-05-2012
WEETJES MEI / JUNI / JULI

-Op zaterdag 5 mei 2012 organiseren we een info-avond in verband met ons kamp
naar Malmedy, dat zal doorgaan van 3 tot 10 augustus 2012.
Hou deze datum zeker vrij, want je komt deze avond heel wat te weten over het
kamp, je kan vragen stellen aan de leiding en je kan meteen ook je dochter(s)
inschrijven om mee te gaan op kamp.
Jullie zijn allen welkom op zaterdag 5 mei 2012, om 20.30u in de zaal boven café 't
Oud Withuis.

- Op zondag 3 juni 2012 gaan we zwemmen. We spreken af aan de chirolokalen om 8.45u en vertrekken van daar te voet naar het zwembad. Jullie ouders mogen jullie ophalen aan het zwembad van Ninove om 12.00u. Breng zeker je zwemgerief en 4 euro mee.

- Op zondag 10 juni 2012 is er geen chiro. Het is kermis in Meerbeke.

- Wij sparen voor gratis melk op kamp! Voor elke 10 gespaarde flapjes, schenkt
Joyvalle ons 1 liter melk voor op kamp. En als wij de meeste flapjes gespaard
hebben, winnen we een onvergetelijk zomerkamp. Help ons, knip de rode actieflapjes uit de Joyvalle-pakken en breng je ze nu binnen bij onze leiding! Dank u!

- Op zondag 1 juli 2012 gaan we op daguitstap! Een hele dag chiro, boordevol toffe activiteiten. Hou deze dag alvast zeker vrij. Verdere informatie volgt nog in een brief.

- In juni zal er soms geen chiro of avondchiro zijn (zie bij je eigen afdeling),
aangezien de leiding het dan heel druk heeft met studeren voor de examens… Wij
hopen op jullie begrip en natuurlijk ook op goede examens, zodat we er daarna weer
helemaal kunnen invliegen, met een fantastisch kamp als kers op het chirojaar!

- Aan alle speelclubbers die dit jaar hun eerste communie doen, en aan alle kwiks die dit jaar hun plechtige communie doen: een dikke proficiat!

leiding chiro Flos

17-04-2012
Beste ouders en flossers,

Op 5 mei 2012 organiseren we een info-avond in verband met ons kamp naar Malmedy, dat zal doorgaan van 3 tot 10 augustus 2012.

Hou deze datum zeker vrij, want je komt deze avond heel wat te weten over het kamp, je kan vragen stellen aan de leiding en je kan meteen ook je dochter(s) inschrijven om mee te gaan op kamp.

Jullie zijn allen welkom op zaterdag 5 mei 2012, om 20.30u in de zaal boven café 't Oud Withuis.

17-04-2012
- Op zondag 22 april 2012 gaan we met z’n allen naar de Gavers in Geraardsbergen.

Iedereen wordt aan de chirolokalen verwacht om 10.00u in uniform. We gaan te voet naar de Gavers en zouden aan ouders willen vragen of zij ’s avonds kunnen rijden om iedereen weer naar de chiro te brengen. Ouders die kunnen terugrijden, mogen zich melden bij de leiding voor verdere afspraken. We zijn terug aan de chirolokalen om 17.30u.

Wat neem je zeker mee? Lunchpakket, zwemgerief, 5 euro, zonnecrème en je goed humeur!

Zorg er zeker ook voor dat je goede stapschoenen draagt want de heenreis doen we te voet!

Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan!
leiding meisjeschiro Flos

29-03-2012
Wij organiseren naar jaarlijkse gewoonte ons spaghetti- en croquefestijn! Jullie zijn allen welkom in de Parochiezaal van Neigem (Pastorijstraat 3), op vrijdag 13 april en zaterdag 14 april 2012, telkens vanaf 17.30u.

Spaghetti / Croque hawaii / Croque bolo: € 8
Kinderspaghetti / Croque monsieur: € 6
Croque uit 't vuistje: € 2.5

Alvast bedankt voor de steun en tot dan!
Meisjeschiro Flos Meerbeke

06-03-2012
Beste ouders,

Op ons ledenweekend (2 - 3 - 4 maart 2012) werden heel wat foto's genomen van het weekendgebeuren en uw dochters in actie! Binnenkort zullen deze op onze website en/of facebook verschijnen zodat de leden en ook u kunnen terugblikken op de gebeurtenissen tijdens het weekend.

Het is mogelijk dat u het niet op prijs stelt dat we zonder toestemming foto's van jullie dochter op onze chirosite of op facebook zetten. We begrijpen goed dat dit voor sommigen gevoelig ligt. Anderen vinden het net fijn om tijdens de week te kunnen nagenieten van de chiro of mee te volgen wat hun dochter doet op zondagnamiddagen of het voorbije weekend.

Daarom hebben wij een formulier aangemaakt waarop u kan aangeven of u al dan niet bezwaar heeft tegen het plaatsen van chirofoto's op het internet. Indien u aangeeft dat u bezwaar heeft, gelieve dan de naam van je dochter in te vullen zodat we deze foto's kunnen verwijderen en in de toekomst geen foto's van hen meer online plaatsen. De link naar dit formulier vindt u op onze facebookpagina of hieronder vermeldt:

link naar het formulier

Om foto's te bekijken via deze website, ga je naar 'info' en klik je onderaan op de link 'bekijk foto's'.

Met vriendelijke groetjes, de leidingsploeg van meisjeschiro Flos Meerbeke
www.chiroflos.be
www.facebook.com/chiroflos

06-03-2012
Beste Flossers en ouders:

- zondag 18 maart 2012 is er geen chiro. De leiding is op leidingweekend om voor jullie een fantastisch kamp voor te bereiden!

- zondag 1 april 2012 is er geen chiro. Chiro Sjaloom en Jeugdhuis het Uur organiseren de 40e Ronde met aankomst in Meerbeke.

- Op vrijdag 13 april 2012 en zaterdag 14 april 2012 zijn jullie allemaal welkom op ons jaarlijks Spaghetti- en croquefestijn. Ook dit jaar gaat het eetfestijn door in de Parochiezaal te Neigem. Zondag 15 april 2012 is er geen chiro.

- Voor Speelclub en Kwiks: op zondag 8 april 2012 is het pasen en doen we chiro in de voormiddag! Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 9.30u en mogen opgehaald worden om 12.00u. We doen een superleuke paaseierenzoektocht en nog heel wat andere spelletjes!

- Op zondag 22 april 2012 gaan we met z’n allen naar de Gavers in Geraardsbergen. Iedereen wordt aan de chirolokalen verwacht om 10.00u in uniform. We gaan te voet naar de Gavers en zouden aan ouders willen vragen of zij ’s avonds kunnen rijden om iedereen weer naar de chiro te brengen. Ouders die kunnen terugrijden, mogen zich melden bij de leiding voor verdere afspraken. We zijn terug aan de chirolokalen om 17.30u. Wat neem je zeker mee? Lunchpakket, zwemgerief, 5 euro, zonnecrème en je goed humeur!

- Na lang wachten zijn er opnieuw chirorokjes beschikbaar in de Banier (dichtstbijzijnde chirowinkel is gelegen in de Molenstraat, Aalst).

- Chiro Flos goes Facebook: word vriend van facebook.com/chiroflos en blijf zo nog sneller en gemakkelijker op de hoogte van onze activiteiten, foto’s en filmpjes. Heb je liever niet dat een foto van jou zomaar zonder jouw toestemming online verschijnt? Of vind je het juist fijn dat je in de week nog volop kan nagenieten van de afgelopen chirozondag als je de foto’s bekijkt? Geef nu je mening via onze website www.chiroflos.be of via de facebookpagina en wij houden rekening met jullie wensen!


Leiding meisjeschiro Flos

28-12-2011
Ouders en Flossers:

- Op zondag 25 december 2011 en zondag 1 januari 2012 is er geen chiro. We
wensen iedereen prettige feestdagen en een prachtig nieuw jaar toe, ongetwijfeld vol leuke chirozondagen! ;-)

- Zondag 5 februari 2012 is het Speelclub & Rakwidag voor de jongste afdelingen,
en Titodag voor de tippers. Dit is een dag boordevol spelletjes met andere chiroʼs van ons Gewest. Hierover krijgen jullie tijdig nog verdere informatie.

- Zondag 26 februari 2012 is er geen chiro, want het is Carnaval in Ninove! Heel
wat van jullie leidsters lopen wel mee in de stoet, dus als je komt kijken, herken je
ons misschien :-)

- Van 2 tot 4 maart 2012 gaan we allen samen op ledenweekend! Hierover krijgen
jullie binnenkort meer informatie, maar schrijf deze data alvast in je agenda, want het wordt zeker en vast een onvergetelijk weekend met heel veel spelletjes, lekker eten, gezellig samenzijn met al je Flos-vriendinnen!

- Brrr! Nu is het écht winter! Maar een echte Flos-meid kan tegen een (wind)stootje. Het is echter belangrijk dat je dochter voldoende warme kledij aanheeft wanneer ze naar de chiro komt! Wij spelen heel wat spelletjes buiten en daarom is het
noodzakelijk dikke truien, jassen, mutsen, sjaals, wanten, … boven te halen om
ongehinderd flink mee te kunnen ravotten!

- Heb je thuis een oud chirorokje dat te klein is geworden? Breng je rokje eventueel mee naar de chiro, zodat het kan dienen als tweedehandskledij. Je kan je naam op een lijst, die zal klaarliggen in de chiro, schrijven, zodat andere mensen weten bij wie ze terecht kunnen.

- Op onze website www.chiroflos.be vind je eveneens dit krantje, de gegevens van
de leidingsploeg en heel wat meer.

leiding chiro Flos

24-11-2011
Heey lieve flossertjes! Christus Koning was een fanastisch feest, de leiding heeft er echt van genoten en we hopen van jullie hetzelfde!
Even een herinnering voor deze week:

Nu zondag, 27 november 2011, gaan we met de hele chiro schaatsen in Liedekerke.
Speelclub en kwiks: Jullie worden verwacht aan de chirolokalen om 9.30u. Breng 5 euro mee voor een heerlijke voormiddag schaatsen en een drankje. Vergeet ook zeker je handschoenen, lange broek en dikke kousen niet! Voor de jongste afdelingen (speelclub en kwiks) zouden we een aantal ouders nodig hebben die bereid zijn kinderen naar de schaatsbaan te brengen? Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

Jullie ouders mogen jullie terug ophalen aan de chiro om 13.00u.

Tippers, Tiptiens en Aspi’s worden om 9.00u verwacht aan de chiro met de fiets. Breng ook 5 euro + handschoenen, kousen en lange broek mee.

groetjes, leiding meisjeschiro flos

24-10-2011
WEETJES NOVEMBER - DECEMBER

- Zondag 30 OKTOBER 2011 is er geen chiro. De avond ervoor is er het tofste
feestje van het jaar, onze jaarlijkse chirofuif: FLOS FEVER!

- Zondag 20 november 2011 is het Christus Koning, hét feest van de chiro. Jullie worden verwacht om 8.30u aan de chirolokalen en er staat jullie een hele dag
boordevol chiro-activiteiten te wachten. Jullie ouders mogen jullie opnieuw komen
ophalen om 17.00u aan de lokalen. Hoe ziet zo’n chirodag eruit? In de voormiddag
gaan we met z’n allen naar de kerk waar we onze chiroliedjes uit volle borst
meezingen. ’s Middags krijgen jullie een lekker middagmaal, zodat we er helemaal
tegenaan kunnen en daarna volgen allerlei spelletjes met de hele chiro, een leuke
film, heerlijke warme chocolademelk, een fantastisch spel, en zoveel meer… in de
namiddag. Breng vandaag 5 euro mee voor het middagmaal, een vieruurtje, een
drankje en een dag boordevol verrassingen. Doe ook warme kleren aan!
Ouders, grootouders, … worden eveneens vriendelijk uitgenodigd de misviering bij
te wonen in de kerk van Meerbeke, om 9.00u.

- Zondag 27 november 2011 gaan we met de hele chiro schaatsen in Liedekerke.
Jullie worden verwacht aan de chirolokalen om 9.30u. Breng 5 euro mee voor een heerlijke voormiddag schaatsen en een drankje. Vergeet ook zeker je handschoenen, lange broek en dikke kousen niet! Voor de jongste afdelingen (speelclub en kwiks) zouden we een aantal ouders nodig hebben die bereid zijn kinderen naar de schaatsbaan te brengen? Alvast heel erg bedankt voor de hulp! Tippers, Tiptiens en Aspi’s worden om 9.00u verwacht aan de chiro met de fiets. Jullie ouders mogen jullie terug ophalen aan de chiro om 13.00u.

- Zondag 18 december 2011 is iedereen van harte welkom op de kerstmarkt aan
de chirolokalen. Kom gerust een kijkje nemen wanneer je je dochters afhaalt aan de chiro.

- Het wordt stilaan een beetje kouder, maar het weer houdt echte chiromeisjes niet tegen! We hebben steeds heel wat buiten-activiteiten op het programma staan, dus zorg voor voldoende warme kledij, zodat koud weer geen belemmering vormt om deel te nemen aan alle activiteiten. Haal de mutsen, sjaals, wanten, dikke jassen, … maar boven! Uiteraard maken wij ook gebruik van onze warme chirolokalen, maar wie wil er nu geen sneeuwballengevecht houden of een prachtige sneeuwman maken?

- Op 25 december 2011 is het geen chiro, want het is kerstmis. We wensen iedereen alvast goede feestdagen en een gelukkig 2012 toe!

- Er zijn nog steeds pulls (aan 25 euro) en tshirt / topjes (aan 8 euro) van chiro Flos
te verkrijgen.

Leiding meisjeschiro Flos

17-10-2011
Nu vrijdag (21 oktober 2011) is het Dag Van De Jeugdbeweging. Laat iedereen zien dat je een echt chiromeisje van chiro Flos bent en ga vandaag in je chiro-uniform naar school!

06-10-2011
De foto's van onze Startdag 2011 staan online! Je kan ze bekijken door op de infopagina onderaan de link te klikken. ("bekijk foto's")

13-09-2011
WEETJES SEPTEMBER – OKTOBER 2011

Wij bij Flos vliegen er weer in met een gloednieuw chirojaar in het vooruitzicht,
boordevol mega-coole-super-toffe spelletjes en onvergetelijke momenten! Hieronder volgen alvast enkele weetjes voor de komende maanden:

- Naast dit Floskrantje, waarin jullie tweemaandelijks kunnen lezen wat er jullie
allemaal te wachten staat in de chiro, hebben wij ook een website, waarop regelmatig nieuwe informatie te vinden is. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. Een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. www.chiroflos.be

- Als chirogroep dragen wij het chiro-uniform, dat je kan aanschaffen in de
chirowinkel, De Banier. De dichtsbijzijnde winkel vind je in Aalst.
De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst
www.debanier.be

Je kan ook een chiropull kopen met het logo van onze chiro, vraag hiervoor
informatie bij de leidingsploeg.
- Heb je nog geen chiro-uniform? Dan is het belangrijk dat je zeker niet met je
nieuwste kleren naar de chiro komt. Zorg er ook voor dat je steeds warm genoeg
bent gekleed, want we spelen ook veel spelletjes buiten. Draag best gemakkelijke
schoenen, waarmee je ongehinderd aan alle spelletjes kan deelnemen.

- Op zondag is het telkens chiro van 14.00u – 17.00u, tenzij anders vermeld in dit Floskrantje of via de website. Rond 15.30u nemen we een pauze voor een drankje. Je kan een drankje kopen voor 0.50 euro. Mogen wij vragen je dochter geen eigen drankjes en zeker geen snoepjes of koekjes mee te geven naar de chiro?

- Op kamp hebben we afscheid genomen van een heleboel leidsters, die zich
jarenlang heel hard hebben ingezet voor onze chiro. Annelies, Lien, Inge, Dorien,
Hannelore en Lore, D-A-N-K-U – DANKU! En kom zeker nog eens langs! Naast de
huidige leiding, verwelkomen wij ook 5 kersverse, nieuwe leidsters: Femke, Lore,
Emma, Layla en Liesl!

- Op zondag 18 september 2011 is het Ninove Speelstad. Deze dag boordevol
spelletjes en plezier is er speciaal voor de speelclub en kwiks. Jullie worden aan de
chirolokalen verwacht om 13.00 uur en jullie ouders mogen jullie komen halen om
17.00 uur opnieuw aan de chiro! Breng 2 euro mee.

- Op zaterdag 29 oktober 2011 is het FLOSFEVER, het allerleukste feestje van het jaar! Oudste leden zijn zeker welkom om met ons mee te fuiven. Op zondag 30
oktober 2011 is er geen chiro.

Groetjes van de leiding

22-08-2011
Hallo allemaal!
Na een superleuk kamp in het verre Patignies, zijn we toe aan onze laatste zondag van het chirojaar. Zondag 4 september 2011 laten we ons nog eens goed gaan voor een mooie afsluiter van een alweer fantastisch chirojaar! (bij de programma's vind je binnenkort wat je zal doen per afdeling)

Maar geen paniek! Het nieuwe jaar vol chiro staat alweer voor de deur. De week erna, zondag 11 september 2011 is het namelijk Startdag op het Gemeenteplein in Meerbeke. Een dag boordevol leuke activiteiten, springkastelen, al je vriendjes en vriendinnetjes, ... Meer informatie volgt binnenkort!

29-07-2011
Beste ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes,

Dit jaar kunnen jullie onze activiteiten gedurende het kamp dag na dag volgen via een radiokamp!

De leiding en leden zullen elke dag een kort bericht met een samenvatting van de activiteiten ter plaatse opnemen. Daarna kunnen ouders, en andere familieleden de 'radioreportage' beluisteren via de telefoon.

Wat jullie hiervoor precies moet doen, vinden jullie hier:

OM NIEUWS TE ONTVANGEN OVER ONS VERBLIJF OP KAMP KAN JE 24U/24U BELLEN NAAR:

0900 - 10 020 (dit kost 0.45 eur/minuut, en gemiddeld duurt een oproep slechts een minuut)

Per afdeling heb je ook een bepaalde geheime code:

SPEELCLUB 6709
KWIKS 6710
TIPPERS 6708
TIPTIENS 6706
ASPI'S 6707

29-07-2011
BERICHTJE AAN OUDERS / FAMILIE / VRIENDEN / VRIENDINNEN / LIEFJES / ...

Hieronder vinden jullie het kampadres waar jullie al de briefjes en kaartjes dit jaar naartoe mogen sturen:

MAISON DE VACANCES
CHIRO FLOS MEERBEKE
T.A.V. (NAAM KIND)
RUE DE MALVOISIN 24
5575 PATIGNIES (GEDINNE)

05-07-2011
Heey lieve Flossertjes!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten gaan we met z'n allen op kamp van 3 tem 10 augustus 2011.
Jullie zouden reeds allemaal een kampboekje met de nodige informatie erin gekregen moeten hebben. In de loop van de maand juli komen jouw leidsters ook nog eens op bezoek om te vragen of je meegaat op kamp. Bij dit bezoek kunnen jij en je ouders nog vragen stellen ivm het kamp.

Wij hopen dat jullie er allemaal bij zullen zijn, het wordt zeker en vast een fantastisch kamp!

Groetjes, Flosleiding

17-05-2011
Zondag 29 mei gaan we met de hele chiro zwemmen! Deze dag is er chiro in de voormiddag! Jullie worden verwacht om 8.45u aan de chirolokalen, we vertrekken om 9u stipt naar het zwembad!
Om 12u mogen je mama en papa je komen ophalen (let op, ophalen aan het zwembad De Kleine Dender, Ninove! Dus niet aan de chirolokalen!)
Wat mag je zeker niet vergeten?
Breng 5 euro mee, en uiteraard je zwemgerief en handdoek, ...

Tot dan!

02-05-2011
WEETJES MEI - JUNI:

Het jaar vliegt! We zijn reeds toe aan onze laatste maanden van dit chirojaar, en daarna wacht er een fantastisch kamp op ons! In juni is het mogelijk dat je chiro krijgt van gloednieuwe leidstertjes, of, voor de oudsten, chiro op vrijdag- of zaterdagavond, omdat veel leidsters examens hebben!

Eerst en vooral, dank je heel erg wel allemaal aan iedereen die is komen smullen op ons spaghetti- en croquefestijn!

Op 29 mei 2011 gaan we met z'n allen zwemmen in het Zwembad van Ninove.

Het zonnetje schijnt al goed, en met dit weer is het natuurlijk nog leuker om te ravotten en buiten allerlei spelletjes te spelen. Mogen we vragen toch steeds stevige schoenen aan te doen, waarmee je ongehinderd kan spelen? (beter geen ballerina’s of losse sandaaltjes)

Wij wensen alle speelclubbers en kwiks die dit jaar hun communie doen, een dikke proficiat! Wie weet hebben jullie leidstertjes wel een mooi cadeautje voor jullie?!

Wij wensen de tippers, tiptiens en aspi’s heel veel succes met de komende examens!

Binnenkort krijgen jullie een boekje met alle informatie over het jaarlijkse kamp erin. In juli komen de leidsters van je afdeling bij jou thuis langs om te kijken of je zou willen meegaan op kamp. Jij en je ouders kunnen dan allerlei informatie vragen over het kamp. We kunnen alvast verklappen dat we dit jaar op kamp gaan naar Patignies (Gedinne) van 3 tem 10 augustus. Het wordt ongetwijfeld weer een onvergetelijk kamp, dus zorg dat je erbij bent!

Veel groetjes,
Leiding chiro Flos

30-03-2011
Op vrijdag 15 april en zaterdag 16 april 2011 is iedereen van harte welkom op ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn. Jullie kunnen de buikjes komen vullen in de Parochiezaal in Neigem, dit telkens vanaf 17.30u. Kaarten in voorverkoop kunnen jullie krijgen bij alle leden en leiding van Flos. Alvast bedankt voor de steun en hopelijk tot dan!

leiding Chiro Flos

05-03-2011
WEETJES MAART - APRIL

- Eerst en vooral bedankt aan iedereen die ons Smurfenweekend zo smurfig maakte! Wij vonden het alvast smurfastisch leuk met jullie!

- 13 maart 2011 is er geen chiro, het is carnaval Ninove. Misschien zie je je leidsters wel voorbijkomen in de stoet?

- Enkel voor oudsten: Het ketiweekend (een weekend voor alle kerels en tiptiens van gewest Denderland) gaat dit jaar door in Wodecq in het weekend van 18-19-20 maart 2011? Binnenkort krijgen jullie een brief met verdere informatie erin.

- Op 20 maart 2011 (van 14u tot 17u) is iedereen welkom om een heerlijke pannenkoek te komen eten in de chirolokalen bij de aspi’s!

- Op 27 maart 2011 is er geen chiro: de leiding is op leidingsweekend om een fantastisch kamp voor jullie voor te bereiden!

- 3 april 2011 is er geen chiro: de ronde van Vlaanderen komt aan in ons Meerbeke!

- Vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2011 is er ons jaarlijks spaghetti- en croquefestijn. Hierdoor is er zondag 17 april 2011 geen chiro.

- We wensen iedereen die een kaarsje méér mag uitblazen in maart of april, een heel gelukkige verjaardag toe! Proficiat!

- In het Floskrantje vinden jullie een bijlage waarin jullie de aangepaste prijzen van de chirokledij terugvinden.


Groetjes, leiding chiro Flos

30-12-2010
We wensen iedereen een gelukkig 2011, boordevol fantastische chiromomenten! Gelukkig nieuwjaar Flosmeisjes! We vliegen er weer in! Hier vinden jullie enkele belangrijke weetjes voor januari – februari:

- Op 2 januari 2011 is het geen chiro.

- 25-26-27 februari 2011: Van vrijdagavond 25 februari 2011 tot zondagmiddag 27 februari 2011 gaan we met z’n allen op ledenweekend naar Gooik! Noteer dit alvast in je agenda, want het wordt vast en zeker opnieuw een onvergetelijk chiroweekend! We spelen het hele weekend allerlei spelletjes in afdeling of met de hele chirogroep, genieten van het samenzijn, smullen onze buikjes vol met het heerlijke eten van de kookies, slapen ’s nachts in onze slaapzak, … Voor de allerkleinsten een ideale manier om al eens kennis te maken met het kampleven en ook voor de oudsten wordt het vast een onvergetelijk tijd! Jullie krijgen tijdig nog extra informatie over dit weekend en de inschrijving.

- Onze oudste leden (tiptiens en aspi’s) willen we alvast warm maken voor een fantastisch ketiweekend dat dit jaar plaatsvindt van 18 tot 20 maart 2011. Een superleuk weekend samen met alle tiptiens, kerels en aspi's van gewest Denderland, waar jij zeker niet mag ontbreken! Kruis ook dit weekend alvast aan in je agenda!

- Op www.chiroflos.be vind je ook steeds informatie terug over onze chiro. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. Een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. Naast de programma’s en weetjes vind je er ook de gegevens van de leidingsploeg terug.

- Het is nog steeds koud. Maar weer en wind houdt een echte chiromeid niet tegen om superleuke buitenactiviteiten te beleven. Om je kind 100 procent te laten deelnemen aan de activiteiten is het belangrijk dat koude en wind geen belemmering vormen. Zorg steeds voor voldoende warme kledij. Hou de mutsen, sjaals, wanten, dikke jassen, … nog steeds bij!

- Alle Flosmeisjes die jarig zijn in januari en februari wensen wij een dikke proficiat met hun verjaardag! Happy birthday to you, happy birthday to you!


Leiding meisjeschiro Flos

16-11-2010
Nog even een extra weetje ter herinnering:
Nu zondag (21 NOVEMBER 2010) is het CHRISTUS KONING.
Er staat jullie een héle dag boordevol chiro te wachten! We verwachten jullie om 8.30u aan de chirolokalen. Breng 5 euro mee. Jullie mogen opgehaald worden (opnieuw aan de chirolokalen) om 17.00u. Als het koud is, zorg je voor voldoende warme kledij, want we spelen zowel binnen als buiten spelletjes! Tot dan! Leiding meisjeschiro Flos

08-11-2010
WEETJES NOVEMBER - DECEMBER:
• Voor onze oudste leden: Zaterdag 6 NOVEMBER 2010 gaat onze chirofuif, FLOSFEVER BLACK & WHITE door op het gemeenteplein van Meerbeke! Wie hélémaal Black & White naar dit feestje komt, krijgt een verrassing! Nodig al je vrienden en vriendinnen maar uit voor een fantastische avond! (kaarten zijn nog steeds te verkrijgen bij leiding en oudste leden van meisjeschiro Flos aan 3.5 euro) Bijgevolg is er zondag 7 NOVEMBER 2010 geen chiro.

• Zondag 14 NOVEMBER 2010 gaan we met de hele chiro schaatsen in Liedekerke! We spreken af aan de chirolokalen om 9.00u. Voor de jongste afdelingen (speelclub en kwiks) zouden we aan een aantal ouders willen vragen of ze de kinderen naar de schaatsbaan willen brengen. De oudste afdelingen (tippers, tiptiens en aspi’s) gaan met de fiets! Breng 5 euro mee voor een heerlijke voormiddag schaatsen en een drankje.
Het is belangrijk dat je een lange broek aandoet! Ook handschoenen zijn verplicht!

• Zondag 21 NOVEMBER 2010 is het CHRISTUS KONING. Hét feest van de chiro: vandaag is er de hele dag chiro. Jullie worden om 8.30u verwacht aan de chiro en jullie ouders mogen jullie komen ophalen om 17.00u. Het wordt een dag boordevol chiro: in de voormiddag gaan we naar de kerk, waar we uit volle borst onze chiroliedjes zingen. Daarna volgen allerlei spelletjes met de hele chiro, een leuke film, heerlijke warme chocolademelk, een fantastisch spel in de namiddag, … Kortom, een dag waar je gewoon moet bij zijn! Breng vandaag 5 euro mee voor een heerlijk middagmaal, een vieruurtje en een dag boordevol verrassingen.

• Het wordt stilaan een beetje kouder. Maar weer en wind houdt een echte chiromeid niet tegen om superleuke buitenactiviteiten te beleven. Om je kind 100 procent te laten deelnemen aan de activiteiten is het belangrijk dat koude en wind geen belemmering vormen. Zorg steeds voor voldoende warme kledij. Haal de mutsen, sjaals, wanten, dikke jassen, … maar boven! Uiteraard maken wij ook gebruik van onze warme chirolokalen, maar wie wil er nu geen sneeuwballengevecht houden of een prachtige sneeuwman maken?

• Onze oudste leden willen we alvast heel veel succes wensen met de komende examens! Doe jullie best, we denken aan jullie! In januari is het dan weer onze beurt om de neus in de boeken te steken. Hierdoor kunnen er wat aanpassingen zijn aan de chirozondagen (minder chiro, avondchiro voor de oudsten, chiro door andere leiding,…) We laten jullie dit in het volgende krantje weten en doen ons best om zoveel mogelijk chironamiddagen te voorzien. Want als je ’t ons vraagt… CHIRO!

• Iedereen die nog niet ingeschreven is, willen we vragen dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Dit is immers erg belangrijk voor je verzekering. Je kan steeds meer informatie vragen bij de leiding. Wacht hiermee zeker niet!

• We wensen iedereen die jarig is in november of december een fantastische verjaardag! Geniet van jouw dagje…

• Zondag 26 december 2010 is er geen chiro. Het is nog wat vroeg, maar we wensen iedereen al een heel vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Aan iedereen fijne feestdagen!

leiding meisjeschiro Flos

18-10-2010
BELANGRIJK WEETJE:

Het wordt een beetje kouder, maar toch spelen we in de chiro nog steeds vaak spelletjes buiten, en zullen we (hopelijk) binnenkort superleuke sneeuwbalgevechten kunnen houden en mooie sneeuwmannen kunnen maken...

HET WORDT DUS TIJD OM DE MUTSEN, WANTEN, SJAALS, DIKKE JASSEN, PULLS, ... WEER BOVEN TE HALEN, ZODAT JE KIND ZICH TEN VOLLE KAN UITLEVEN OP ZONDAGMIDDAG!

We hebben lekker warme lokalen, en als het echt héél koud en nat is, maken we daar uiteraard gebruik van, maar we vragen je kind toch steeds te voorzien van voldoende warme kledij.

Dank je wel,
leiding Chiro Flos

18-10-2010
FLOS FEVER BLACK & WHITE komt eraan!
wanneer? zaterdag 6 NOVEMBER 2010 - DOORS 9PM
waar? GEMEENTEPLEIN MEERBEKE

Kaarten en informatie zijn verkrijgbaar bij leiding en oudste leden van meisjeschiro Flos.
VVK 3.5EUR
ADK 5EUR

extraatje: Wie hélémaal "BLACK&WHITE" naar onze fuif komt, krijgt een verrassing!

07-10-2010
ZONDAG 10 OKTOBER 2010 organiseren de tiptiens een carwash!
Laat je auto blinken als nooit te voren en steun ons! Iedereen welkom (met auto ;-) op het gemeenteplein in MEERBEKE vanaf 13u (tot 17.30u!)

Alvast bedankt, en tot dan!
De tiptiens

13-09-2010
Joepie! Alweer een nieuw chirojaar kan van start gaan! Het wordt ongetwijfeld een jaar boordevol onvergetelijke, fantastische chiromomenten! Wij kijken er alvast naar uit. Hieronder volgen enkele weetjes zodat jullie weten wat er de komende maanden in chiroland allemaal te beleven valt:

- Bij het kampvuur namen we helaas afscheid van leidster Ellen en leidster Evelien, met hen beleefden we jarenlang onvergetelijke momenten! Dank je wel voor de leuke tijd! We namen niet enkel afscheid…

- We verwelkomen dit jaar ook een gloednieuwe leidster! Leidster Yasmine zal dit jaar superleuke zondagen beleven met de kwiks!

- Op www.chiroflos.be vind je ook steeds informatie terug over onze chiro. Deze informatie zal soms recenter zijn dan in je Floskrantje (bv. Een alternatief programma bij regenweer,…), het kan dus handig zijn onze site af en toe eens te bekijken. Naast de programma’s en weetjes vind je er ook de gegevens van de leidingsploeg terug.

- Vergeet niet je dochter 0,50 euro mee te geven voor een drankje! Op zondagnamiddag bekomen we namelijk even van onze spelletjes en drinken we samen iets fris om er daarna weer helemaal tegenaan te kunnen!

- In de chiro ravotten we er op los en daardoor kunnen onze kleertjes soms wel eens vuil worden. Een chirouniform is hiervoor de oplossing! Heb je geen uniform? Trek dan kleren aan waarmee je je kan uitleven en alle spelletjes kan meespelen! Kom niet naar de chiro in je allernieuwste kledij!
Momenteel zien we het zonnetje nog af en toe, maar binnen de kortste keren zal de winter in het land zijn! Zorg dat je steeds warm genoeg gekleed bent, zodat de koude ons niet hindert bij het spelen.

- Op zondag 19 september 2010 is het Ninove Speelstad. Deze dag boordevol spelletjes en plezier is er speciaal voor de speelclub en kwiks. Jullie worden aan de chirolokalen verwacht om 13 uur en jullie ouders mogen jullie komen halen om 17 uur opnieuw aan de chiro! Breng 5 euro mee.

- Op zaterdag 25 september 2010 is het vlottentocht. Met een zelfgemaakt vlot varen de leidsters die dag op de Dender! Komen jullie ons aanmoedigen?

- Kom je voor het eerst naar de chiro? Of ben je er al zo lang dat je uniform veel te klein is geworden? Geen nood: je kan een gloednieuw uniform aanschaffen in de chirowinkel, De Banier. De dichtstbijzijnde chirowinkel vind je in Aalst:

De Banier
Molenstraat 65
9300 Aalst

- Vanaf de startdag zijn ook de foto’s van het kamp beschikbaar. Je kan een DVD kopen waar foto’s van alle afdelingen op te zien zijn, dit voor 5 euro.

- Op zaterdag 6 november 2010 houden we onze spetterende chirofuif: FLOSFEVER Black & White! Hierdoor zal het op zondag 7 november 2010 geen chiro zijn. De oudste leden mogen uiteraard komen meefeesten met ons!

- In september en oktober zijn er heel wat chiromeisjes die kaarsjes mogen uitblazen! Dikke proficiat aan iedereen!

1 september: Hoera! Joke mag 15 kaarsjes uitblazen! (tiptiens)
6 september: Uschi wordt 19 jaar! (leiding)
11 september: Amber mag al 10 kaarsjes uitblazen! (kwiks)
15 september: Kimberly mag die dag 11 kaarsjes uitblazen! (kwiks)
16 september: Jewel wordt 12 jaar! (tippers) en Mona wordt 11 jaar! (kwiks)
19 september: Hiephiephiep! Laura wordt 10 jaar! (kwiks)
22 september: Sarah wordt een jaartje ouder: 11 kaarsjes! (kwiks)
23 september: Jitse mag 7 kaarsjes uitblazen! (speelclub)
26 september: Febe wordt 8 jaar! (speelclub)
9 oktober: Hannelore wordt 21 jaar! (leiding)
19 oktober: Ine wordt 12 jaar (tippers) en Cindy wordt die dag 11 jaar! (kwiks)

06-09-2010
Op 12 september is het zo ver: de start van het nieuwe chirojaar. Het wordt zonder twijfel een jaar boordevol onvergetelijke chiromomenten! Wij staan alvast te popelen om van start te gaan! Op de startdag kan je je uitleven op de coolste springkastelen, kan je deelnemen aan allerhande activiteiten en spelletjes, kan je jezelf laten schminken in een mooie prinses of een stoere piraat, ... Bovendien kom je die dag te weten in welke afdeling je terecht komt en wie je nieuwe leidsters zijn! Je krijgt ook een 'Floskrantje' waarin je alle knotsgekke programma's, die je de komende weken te wachten staan, in kan terugvinden. Het is vanaf 12 september ook mogelijk je (opnieuw) in te schrijven voor het komende chirojaar! Iedereen is welkom op het GEMEENTEPLEIN van MEERBEKE vanaf 13.00u voor deze superleuke dag!